Admin, moderator...sila bg penjelasan

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 17, 2009
Messages
1,749
Likes
4
Points
0
Offline
#41
TT jangan lar menjatuhkan maruah diri sendiri, cakap main libas jerr, nampak tak matured, taip dengan berhemah kita sama2 berforum. Moderator ni diorang buat kerja amal takder gaji. Jangan marah yer atas teguran....


satu lagi sy cadangkan pd mod, thread forex nie pecahkan 2 section, perbincangan dan WTS, tp WTS tue parking under forex, bukan under WTS kat sana.

Sbb yg saya lihat geng2 forex di WC nie berkomuniti sesama sendiri, diorang jarang jenguk thread lain, anyway itu pilihan forumer geng2 forex, tiada masalah sebenarnya kalau diorang tak jenguk thread lain, pilihan masing2

just my 1 cents
 
Joined
Jun 3, 2010
Messages
8
Likes
0
Points
0
Offline
#42
kalau nak info biasenye jgn selit kan link affiliate... kalau selit tue.. memang ade unsur2 promosi... takpe.. baru satu due kene delete... jgn lah putus asa... imabiz punyer dah beratus kene delete... kene ban sekali... masih lagi tak putus asa... panjang gak post imabiz mase kene delete tue... hehe...
betul, apa yg cakap tu betul... cuma saya minta setiap yang didelete itu diberitahu seberapa yang segera, dan atas sebab apa... dats y saya cakap ayat mempunyai 1001 maksud, bila saya rasakan ayat saya itu betul, tetapi orang cakap tidak.. so kene terus beri reason sebabnya apa... pepun benda ini perlu diteliti betul2, supaya tiada masalah dikemudian hari, demi menjaga WC dan semua warga disini.. pepun saya minta maaf, ini hanya pendapat..
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#43
betul, apa yg cakap tu betul... cuma saya minta setiap yang didelete itu diberitahu seberapa yang segera, dan atas sebab apa... dats y saya cakap ayat mempunyai 1001 maksud, bila saya rasakan ayat saya itu betul, tetapi orang cakap tidak.. so kene terus beri reason sebabnya apa... pepun benda ini perlu diteliti betul2, supaya tiada masalah dikemudian hari, demi menjaga WC dan semua warga disini.. pepun saya minta maaf, ini hanya pendapat..
kalau imabiz jadi mod.. mals gak nak buat macam tue... hehe... almaklum la.. bayangkan satu mase ade 10 orang yang buat... kite nak bagi penjelasan pada yang 10 tue... letih tue... hehehe... oklah tue... takpe... ape kate kite baca rules untuk WC nie... dan fahami... mungkin itu silap kite... tak baca rules... kite boleh salahkan mod... tapi adakah kite tak salah...????? kite inform kat mod tak kite salah... maaflah yerk.. peringatan ini untuk imabiz yang selalu buat salah gak...
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#44
TT jangan lar menjatuhkan maruah diri sendiri, cakap main libas jerr, nampak tak matured, taip dengan berhemah kita sama2 berforum. Moderator ni diorang buat kerja amal takder gaji. Jangan marah yer atas teguran....


satu lagi sy cadangkan pd mod, thread forex nie pecahkan 2 section, perbincangan dan WTS, tp WTS tue parking under forex, bukan under WTS kat sana.

Sbb yg saya lihat geng2 forex di WC nie berkomuniti sesama sendiri, diorang jarang jenguk thread lain, anyway itu pilihan forumer geng2 forex, tiada masalah sebenarnya kalau diorang tak jenguk thread lain, pilihan masing2

just my 1 cents
bro....baca mesej saya betul2...ada marah ke?

saya buka thread nie minta penjelasan...mana post saya yg melibas suka2...?

ur sentence obviously shows ur credibility la bro..menjatuhkan maruah kamu sendiri secara tidak lansung...please la read carefully ok ya before u reply again next time :)

bak kata pepatah, meludah ke langit, jatuh ke muka sendiri akhirnya :)
 
Joined
Apr 12, 2009
Messages
3,058
Likes
0
Points
36
Offline
#45
TT jangan lar menjatuhkan maruah diri sendiri, cakap main libas jerr, nampak tak matured, taip dengan berhemah kita sama2 berforum. Moderator ni diorang buat kerja amal takder gaji. Jangan marah yer atas teguran....


satu lagi sy cadangkan pd mod, thread forex nie pecahkan 2 section, perbincangan dan WTS, tp WTS tue parking under forex, bukan under WTS kat sana.

Sbb yg saya lihat geng2 forex di WC nie berkomuniti sesama sendiri, diorang jarang jenguk thread lain, anyway itu pilihan forumer geng2 forex, tiada masalah sebenarnya kalau diorang tak jenguk thread lain, pilihan masing2

just my 1 cents
bagus cadangan ni..

pastu tambah mod kalau boleh..hehe
kesian faezil buat sorang2..
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#46
kalau imabiz jadi mod.. mals gak nak buat macam tue... hehe... almaklum la.. bayangkan satu mase ade 10 orang yang buat... kite nak bagi penjelasan pada yang 10 tue... letih tue... hehehe... oklah tue... takpe... ape kate kite baca rules untuk WC nie... dan fahami... mungkin itu silap kite... tak baca rules... kite boleh salahkan mod... tapi adakah kite tak salah...????? kite inform kat mod tak kite salah... maaflah yerk.. peringatan ini untuk imabiz yang selalu buat salah gak...
saya cadngkan next time, buat sticky thread....supaya lebih jelas..ramai buka iklan terus sbb mereka tak baca peraturan dulu spt saya sendiri..saya juga minta maaf..

dan pasti kenapa tak baca peraturan? sbb alasan yg sama macam mod dan admin yg beri iaitu--->takder masa :)
 
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,692
Likes
3
Points
38
Offline
#47
Lajunya thread ini berjalan...pada pendapat saya, kena ada moderator baru untuk settlekan thread2 tentang forex ni.
Kalau berbincang, link affiliate tidak dibolehkan dalam post selain di siggy..
Kalau nak link affiliate, buat WTS(Topik: Forex)
Kalau nak close thread tu boleh bagi amaran dulu kot utk edit post, lepas tu bagi infraction mcm kat forum DP.

Untuk TT, jangan marah2 ye..hari ni hari Jumaat, hari mulia. Saya pun pernah kena banned jugak, kat DP..berbulan2 kena labelled as spammer.. :)
p/s: Jarang nak tekan butang report, sebab tgk kadag2 ada yg baru join WangCyber ni..jadi sekadar tegur di thread.
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#48
betul, apa yg cakap tu betul... cuma saya minta setiap yang didelete itu diberitahu seberapa yang segera, dan atas sebab apa... dats y saya cakap ayat mempunyai 1001 maksud, bila saya rasakan ayat saya itu betul, tetapi orang cakap tidak.. so kene terus beri reason sebabnya apa... pepun benda ini perlu diteliti betul2, supaya tiada masalah dikemudian hari, demi menjaga WC dan semua warga disini.. pepun saya minta maaf, ini hanya pendapat..

anda probably satu2 nya org yg faham maksud saya buka thread di sini :)
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#49
Lajunya thread ini berjalan...pada pendapat saya, kena ada moderator baru untuk settlekan thread2 tentang forex ni.
Kalau berbincang, link affiliate tidak dibolehkan dalam post selain di siggy..
Kalau nak link affiliate, buat WTS(Topik: Forex)
Kalau nak close thread tu boleh bagi amaran dulu kot utk edit post, lepas tu bagi infraction mcm kat forum DP.

Untuk TT, jangan marah2 ye..hari ni hari Jumaat, hari mulia. Saya pun pernah kena banned jugak, kat DP..berbulan2 kena labelled as spammer.. :)
p/s: Jarang nak tekan butang report, sebab tgk kadag2 ada yg baru join..jadi sekadar tegur di thread.
ehhh tak marah la dear ...:) org baca nampak cam marah..tp kalau jumpa, marah tak ? ;)
 
Joined
Jun 3, 2010
Messages
8
Likes
0
Points
0
Offline
#50
kalau imabiz jadi mod.. mals gak nak buat macam tue... hehe... almaklum la.. bayangkan satu mase ade 10 orang yang buat... kite nak bagi penjelasan pada yang 10 tue... letih tue... hehehe... oklah tue... takpe... ape kate kite baca rules untuk WC nie... dan fahami... mungkin itu silap kite... tak baca rules... kite boleh salahkan mod... tapi adakah kite tak salah...????? kite inform kat mod tak kite salah... maaflah yerk.. peringatan ini untuk imabiz yang selalu buat salah gak...
hmmmm..malas??? xbaca rules?? yes mungkin silap pada kedua-dua pihak... cuma saya beritahu, setiap yg didelete itu perlu diberitahu, ini tidak semena-mena tengok2 tiada, bila saya hantar emel baru dibalas: jawapannya ada unsur promosi.. ok tidak mengapa.. namun dimana yang dikatakan "promosi", tidak dinyatakan.. so alangkah baiknya, kalo mod beritahu: ayat2 yang sedemikianlah ada unsur promosi, dan awak perlu edit.. maka tiada masalah disitu, saya bole buat semula.. dan seterusnya.... saya juga terkejut, thread2 yang sebelum ini, semuanya turut tiada.. tu yang saya musykil....saya minta maaf sangat2... bila saya cakap baru ada semula thread tersebut... peace..
 
Joined
Nov 17, 2009
Messages
1,749
Likes
4
Points
0
Offline
#51
bro....baca mesej saya betul2...ada marah ke?

saya buka thread nie minta penjelasan...mana post saya yg melibas suka2...?

ur sentence obviously shows ur credibility la bro..menjatuhkan maruah kamu sendiri secara tidak lansung...please la read carefully ok ya before u reply again next time :)

bak kata pepatah, meludah ke langit, jatuh ke muka sendiri akhirnya :)


maafkan saya, thanx for the advice. Lenkali sy baca statement kamu dengan lebih berhati2.....
 
Joined
Jun 3, 2010
Messages
8
Likes
0
Points
0
Offline
#52
anda probably satu2 nya org yg faham maksud saya buka thread di sini :)
hm.. sabar jelah bro.. apa ada lagi pada sabar... cuma tindakan terlalu cepat, yang menjadikan ia boleh meletus begini... kalo tidak semuanya akan ok..
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#53
untuk pengetahuan korang... thread yang korang post yang telah didelete, boleh direcover balik... takde masalah...

so kalau rasa teraniaya... pm je admin atau mod tanya penjelasan... kalau admin/mod tersilap, kami boleh recover balik.. settle
 

Jihan

freshman
Joined
Aug 1, 2010
Messages
117
Likes
0
Points
0
Offline
#54
ni la kalu msuk forum terus nk buat duit...
dah tu nak salah kan org len lak x de masa nk pantau la apa la..
adoihaii bosan nyer ada lg forumer mcm ni...
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#55
maafkan saya, thanx for the advice. Lenkali sy baca statement kamu dengan lebih berhati2.....
no problem bro..:)

saya juga dah melakukan kesilapan..maafkan saya kalau ada perkataan yg menyinggung..saya edit balik statement saya tue nanti :)
 
Joined
Apr 12, 2009
Messages
3,058
Likes
0
Points
36
Offline
#56
ok so dah settlekan?

aku yakin lepas ni shuth (admin) mesti buat sesuatu
kita tunggu je la k..

pada yang kena delete tu terima jela...

dan mari kita sama2 ambil wudhu' pastu solat asar kalau belum
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#57
no problem bro..:)

saya juga dah melakukan kesilapan..maafkan saya kalau ada perkataan yg menyinggung..saya edit balik statement saya tue nanti :)
ok... damai semua.. jom sambung berforum jom... tingkatkan kreadibilit dan kurangkan kontrovesi...
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#58
ni la kalu msuk forum terus nk buat duit...
dah tu nak salah kan org len lak x de masa nk pantau la apa la..
adoihaii bosan nyer ada lg forumer mcm ni...
saya juga bosan dgn statement yg melulu ...

pernah dgr kata ini tak---> "don't judge a book by its cover"

saya anggap wc nie forum yg intelligence---> sayang sekali kalau ada quotes yg melulu dpd forummer macam kamu nie

Kindly think..before u quote :)

maafkan saya ya..:)

happy weekend
 
Last edited:
Joined
Jun 3, 2010
Messages
8
Likes
0
Points
0
Offline
#59
ok so dah settlekan?

aku yakin lepas ni shuth (admin) mesti buat sesuatu
kita tunggu je la k..

pada yang kena delete tu terima jela...

dan mari kita sama2 ambil wudhu' pastu solat asar kalau belum
saya ok je bro... cuma saya nak bagi pendapat... pepun terima kasih kepada MOD WC dan juga rakan2 WC yang lain...terima kasih..
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#60
hmmmm..malas??? xbaca rules?? yes mungkin silap pada kedua-dua pihak... cuma saya beritahu, setiap yg didelete itu perlu diberitahu, ini tidak semena-mena tengok2 tiada, bila saya hantar emel baru dibalas: jawapannya ada unsur promosi.. ok tidak mengapa.. namun dimana yang dikatakan "promosi", tidak dinyatakan.. so alangkah baiknya, kalo mod beritahu: ayat2 yang sedemikianlah ada unsur promosi, dan awak perlu edit.. maka tiada masalah disitu, saya bole buat semula.. dan seterusnya.... saya juga terkejut, thread2 yang sebelum ini, semuanya turut tiada.. tu yang saya musykil....saya minta maaf sangat2... bila saya cakap baru ada semula thread tersebut... peace..
kalau aku yang handle (jika anda pernah menjenguk thread selain forex), biasanya aku akan tegur melalui reply atau kebanyakannya aku edit dan tinggalkan remark.... jarang aku mendelete tanpa memberitahu.... kadang2 aku closed dan tinggalkan remark

tapi kalau forumer lama... mmg aku terus unapproved je sbb dengan anggapan dia dah tahu rules.

Apapun.... lain mod lain cara
 
Status
Not open for further replies.
Top