ader saper-saper yang pandai design banner iklan?

Imo Imora

freshman
Joined
Sep 7, 2006
Messages
461
Points
18
Saudara Bitol boleh buat kot..

Ha'ah la xde ke org2 kita yang khusus buat banner nie? Saya pun nak tahu gak.
 

Imo Imora

freshman
Joined
Sep 7, 2006
Messages
461
Points
18
Shuth..kalo saya nak tempoh nanti ok x rega??

P/S: Ada laman web x?? Bole ushar2 dulu..
 

smartusaha

Active
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,878
Points
48
Syed, sorry lari tajuk sikit.. Tanah Merah tu kat mana? Kampung ke? ;)

Saya rasa ramai yang boleh design banner kat sini, saya pun boleh... hehe.. Tapi taklah sepakar yg lain.. Hmm... Mysticmind boleh, Fai boleh, saper lagi? Semua boleh... ;)

Tak silap saya, ada hari tu yg promote harga murah 'giler' utk design banner kat forum ni.. Lupa dah kat thread mana, bahagian iklan kot.
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
Shuth..kalo saya nak tempoh nanti ok x rega??

P/S: Ada laman web x?? Bole ushar2 dulu..
Hmmm... untuk makluman.. saya takde buat servis design banner.. :D
Buat banner tu memang boleh.. tapi untuk diri sendiri jer la..
Kalau buat banner untuk orang lain (servis buat banner).. memang saya takder buat...

Sama lah macam orang lain.. mystic, fai, code7,smartusaha.. dan ramai lagi.. semua pandai buat banner.. cuma.. kena tanya la.. mereka nie buat "service" pada orang ke tak?..

saya.. saya memang tak de buat servis buat banner nie.. mintak maaf yer.. :)
 

Syed_Ikhwan

Senior
Joined
Sep 23, 2006
Messages
1,883
Points
38
Syed, sorry lari tajuk sikit.. Tanah Merah tu kat mana? Kampung ke? ;)

Saya rasa ramai yang boleh design banner kat sini, saya pun boleh... hehe.. Tapi taklah sepakar yg lain.. Hmm... Mysticmind boleh, Fai boleh, saper lagi? Semua boleh... ;)

Tak silap saya, ada hari tu yg promote harga murah 'giler' utk design banner kat forum ni.. Lupa dah kat thread mana, bahagian iklan kot.
tanah merah tu kat kelantan. :) kampung kawe..

Betul kata smartusaha tu, cari yg pakar buat design, mintak offer sket, then tempah. :)
 

Syed_Ikhwan

Senior
Joined
Sep 23, 2006
Messages
1,883
Points
38
Alahai Syed, kawe mache jah, dekat dgn tanah merah tuh... ;)

Yup, saper2 yg ada buat servis tu, PM jer orang yg nak tu.. Jangan lepaskan peluang.. ;)
Dekat jah tu... Kg abah kawe kat kemuning, mache! Jumaat ni kawe kelik kelate... dok sabar eh! Eh, bulih la nok jupo ngayo² ni.. Amacam? bleh? Bulih tamboh networking...
 

mysticmind

Senior
Joined
Jun 7, 2006
Messages
1,440
Points
38
boleh boleh..
aku pun tengah nak promosi nih..
ingat2 nak buat dan kumpul sampai 50 banner selepas raya nih.

harga pun akan murah gile.. aku nak simpan portfolio banyak gile nih.
RM 7 utk statik
Rm 10 utk animated

pm for detail. :D

*limited time only aa.. aku nak kumpul banyak2 dulu nih..
* tgh kumpul gak 50 web yang pernah dan akan dibuat. (spesel offer gak utk buat web skang nih.)
 

fai

Newbie
Joined
Jul 3, 2006
Messages
361
Points
16
Age
35
he he.. mystic dah offer dulu tu.. harga pun menarik..

saya? oh.. biarlah rahsia.. :p
 

pusak82

freshman
Joined
Sep 25, 2006
Messages
162
Points
16
Tumpang tanya .... banner iklan nie buat pakai software ape selalunya ...?

Adobe Image Ready ..!!??
 

reezluv

Senior
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,115
Points
38
aku leh wat gak..tapi aku wat yang statik je la..yang animated lum pandai lagi..:)

tapi aku rasa mystic lagi terer..keje pun kat company majalah..:)

aku bese wat photoshop je..pkai photoshop memcam leh wat..hehehe...

skang ni aku ngah wat banner website aku..:) de 3 website sedang dalam proses..

kalau nak aku wat bleh gak..terpulang le..cuma bagi description la tema nye..

PM me ok?
 

batagolek

Senior
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,071
Points
38
senang aje : camni

1. godek-godek tips2 dari www.good-tutorials.com , copy ke hard disk dan study satu2 tentang basic potocop dan image ready, pastu apply terus, belajar sambil apply..pakai CS pun takper, janji buat dulu di potocop pastu gi pulak ke image ready untuk godek2

2. Biasanya, ia bergantung pada minat, jika anda mmg minat grafik dan lukisan, suka komik, suka art2 dan yg sama waktu dgnnya, maka senanglah kerja nanti,anda akan berjam2 berada depan PC godek2 , bereksperimental dgn berbagai2 jenis image dan skills baru, belajar sket apply belajar lagi apply, mcm shuth dan dr irfan, kedua2nya saya rasa mmg minat gila dlm grafic, sebab tulah hasilnya UMPP..hehe...covers every aspect, warna, design. dan dan dumm...hehe

3.atau boleh guna yg free generated banner punya tapi untuk kepuasan peribadi dan kawalan maksimum, buat sendiri, hehe

p/s masih kuingat akan kegilaan ini semua berlangsung hampir setahun lamanya....;)
 

smartusaha

Active
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,878
Points
48
Betul, buat sendiri lebih terasa 'nikmatnya'... Banner ni tak perlu ber-dentam-dentum. Hasil 'analisa' saya, just a simple banner, ada kelip-kelip sikit + teks, clear, ayat yg menarik, insyaAllah dapat banyak klik.. Banner ada animasi (kelip2 dah cukup), lebih banyak dapat klik daripada banner statik. Dan ini diakui ramai..

Tapi kalau nak cepat, upah jer.. Abis cerita.

PS. Maaf promote sini. Saper yg belum download lagi report saya pasal iklan banner ni, anda perlu download dan baca. You should know hakikat sebenar pengiklanan banner.. Sila download di http://smartusaha.com/iklan

Wassalam.
 
Top