Ader Ker Hosting Dengan Unlimited Bandwidth?

tuan

freshman
Joined
Feb 18, 2007
Messages
542
Likes
0
Points
16
Offline
#61
To understand what unlimited means for that provider you need to read there SLA. In many cases they define in there what they dictate as unlimited*. It is usually along the lines of you can use how ever much you like, as long as you don't abuse or saturate it.
 
Joined
Mar 14, 2013
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#62
xpasti, sy bukan pakar ttg hosting tp kami share 8 website fotografi, so far mmg xde pape la.
maybe pelawat xbanyak hahahaha
 
Joined
Sep 2, 2014
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#64
Kalau nak lebih bandwidth yang murah, boleh mempertimbangkan web hosting di US, kerana hampir semua hosting di Malaysia bandwidth nya mahal.
 
Joined
May 28, 2013
Messages
19
Likes
1
Points
3
Offline
#65
Salam, sapa tahu pasai hosting rocksoft? dah guna, tapi server asyik down je.. ada hosting yg lagi bagus? korang pakai hosting apa?
 
Joined
Dec 12, 2014
Messages
16
Likes
0
Points
0
Offline
#66
salam..

ada..cuba tengok dekat exabytes .com .my dorg ada package unlimted ( EbIZ GOLD)
sebulan dalam rm449 xsilap saya
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,035
Likes
32
Points
48
Offline
#67
Salam sya nak recommend sikit hosting sy guna ni: TheShosting. Sy dah use lama, hampir sama dengan start hosting ni mula2 amik service hosting die. Walaupun company ni kecik, support die mmg sy amat puas hati. Sya tau ramai lagi yg promote hosting2 di luar sana akan ckp Hostgator ker.. Bluehost ..saya sendiri affiliate dieorg ni. Bukan sy tak sokong, bnayk sgt saya dengar org merungut service after sales die.

Dalam bisnes mcm services ni, customer support jadi issue penting. Hari ni pun saya dah send dua ticket and solve the same day. Sangat2 puas hati kalu ade org amik berat pasal client. Sy pun ade direct skype jika perlu untuk tanya lebih panjang.

So all in all..sya mmg support hosting service ni. and kat sini. Jika anda beli hosting ni dari link ni: http://goo.gl/h8AaiJ saya akan kasi coupon code untuk save 50% dan beri RM30 bila dah sebulan use. Jangan risau sebab sy dah lame kat WC ni. ada track rekod jual beli di sini. anda boleh check thread2 saya.

Sya bukan nak promosi untuk dapat comission je. Yang sy nak, tlg sama2 kawan sini sebab tak rugi spend kat hosting yg kecik. Tak mahal service pun ok. Ngan coupon sy dapat ni. anda hanya perlu bayar $24 tahun pertama. SPECIAL KUPON warga Wangcyber : WC50 (50% Discount) Klik SINI!

Kalu nak beli short term domain, sy sarankan use Godaddy. tapi kalu untuk long term, saya rasa lebih sesuai guna Namecheap.

Kalu nak tanya lebih lanjut, whatsapp saya: 0133583973

Thanks
Links pun ada dibanner bawah ni
 
Last edited:

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,035
Likes
32
Points
48
Offline
#68
Salam, sapa tahu pasai hosting rocksoft? dah guna, tapi server asyik down je.. ada hosting yg lagi bagus? korang pakai hosting apa?
Guna hosting seperti saya sarankan. Guna kod ini : WC50 untuk dapatkan 50% untuk billing pertama. Recommend untuk amik setahun or dua tahun. Semurah $24 setahun. Saya dah use lebih 3 tahun.:)
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,035
Likes
32
Points
48
Offline
#70
Hostgator, Bluehost tue kira satu company. EIG host. Sy banyak dapat bad review dari kawan2 luar sana especially Hostgator banyak server down especially beberape bulan yg lalu. Cuma sy nak recommend je hosting sy use. TheShosting. Puas hati. Nak kata mahal, tak. Nak kata murah tue pun bukan. Saya bayar every month $10 untuk special reseller package sy guna. Kalu convert yearly pun lam RM400 kot. Tapi sy manage banyak website. Kiranya mmg murah kalu guna reseller. Tapi as mula2 ni..uselah Shared hosting dahulu.

Kupon : WC50, akan dapat 50% One time untuk any cycle bill. Kalu amik tahunan lagi jimat, cuma $24 untuk tahun pertama. Tue kurang dari RM90 rasanya. LINK.

Customer support. saya bagi 5 stars sebab mmg supportive betul. Fast response. Ni setakat sy dah guna, banyak tiket sy dah send suma dieorg reply secepat mungkin.

Dari segi kos, die berada di tengah2. ada lagi yg murah sy rasa tapi belum tentu puas. ada beberapa pekara anda kena consider bila nak beli hosting.

1) Jenis website anda. Adakah ia mempunyai banyak file? amount of traffic? , Kalu banyak kemungkinan anda lebih sesuai guna VPS. Kebanyakan website hanya use Shared Hosting

2) Budget anda. Pilihlah yang pakej mampu anda bayar, janganlah terus beli pakej mahal disebabkan banyak features yang anda mungkin tak guna. Bijak pilih pakej akan jimat anda 20%-40%.

3) Customer support. Sila research review end user webhosting tersebut sebelum membeli. Sila dapatkan dari beberapa sumber dan jangan nilai dari satu dua tempat sahaja. Sy selalu check di Forum seperti Warriorforum untuk dapatkan gambaran, banyak lagi forum yang mention pekara ini.

Sebelum saya mula2 dulu nak wat website, saya dah banyak wat research hosting mana guna seperti mana anda yg baru mula2 nak start wat business online. saya sendiri penah salah pilih hosting. ada hanya indah kabar dari rupa. Adanya yang murah, tapi customersupport mmg teruk. Ada pulak mahal, sebab fikir nak use feature. tapi x guna2 lak. Oleh itu jangan mudah percaya shinny object. Setakat sya guna hosting ni : LINk: saya happy sebab boleh katakan saya tak penah hadapi masalah server down sejak 3 tahun yg lalu tambahan support die mmg bagus.

Apa yang anda risau, tak pandai use cpanel? boleh youtube. Senang. :)

Jangan lupa. Ni link die. Use coupon WC50. Khas untuk anda. Amik Plan Shared hosting > Starter

Kat checkout nanti, delete kupon die..dan masukan kupon di atas ni WC50. anda akan dapat 50% untuk first bill. Oleh itu, saya cadang amik tahunan terus. Hanya $24 selepas discount. atau kalu kita fikir. hanya $2/sebulan. RM7 mcm tue je. Puas hati guna.
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,035
Likes
32
Points
48
Offline
#71
Hostgator, Bluehost tue kira satu company. EIG host. Sy banyak dapat bad review dari kawan2 luar sana especially Hostgator banyak server down especially beberape bulan yg lalu. Cuma sy nak recommend je hosting sy use. TheShosting. Puas hati. Nak kata mahal, tak. Nak kata murah tue pun bukan. Saya bayar every month $10 untuk special reseller package sy guna. Kalu convert yearly pun lam RM400 kot. Tapi sy manage banyak website. Kiranya mmg murah kalu guna reseller. Tapi as mula2 ni..uselah Shared hosting dahulu.

Kupon : WC50, akan dapat 50% One time untuk any cycle bill. Kalu amik tahunan lagi jimat, cuma $24 untuk tahun pertama. Tue kurang dari RM90 rasanya. LINK.

Customer support. saya bagi 5 stars sebab mmg supportive betul. Fast response. Ni setakat sy dah guna, banyak tiket sy dah send suma dieorg reply secepat mungkin.

Dari segi kos, die berada di tengah2. ada lagi yg murah sy rasa tapi belum tentu puas. ada beberapa pekara anda kena consider bila nak beli hosting.

1) Jenis website anda. Adakah ia mempunyai banyak file? amount of traffic? , Kalu banyak kemungkinan anda lebih sesuai guna VPS. Kebanyakan website hanya use Shared Hosting

2) Budget anda. Pilihlah yang pakej mampu anda bayar, janganlah terus beli pakej mahal disebabkan banyak features yang anda mungkin tak guna. Bijak pilih pakej akan jimat anda 20%-40%.

3) Customer support. Sila research review end user webhosting tersebut sebelum membeli. Sila dapatkan dari beberapa sumber dan jangan nilai dari satu dua tempat sahaja. Sy selalu check di Forum seperti Warriorforum untuk dapatkan gambaran, banyak lagi forum yang mention pekara ini.

Sebelum saya mula2 dulu nak wat website, saya dah banyak wat research hosting mana guna seperti mana anda yg baru mula2 nak start wat business online. saya sendiri penah salah pilih hosting. ada hanya indah kabar dari rupa. Adanya yang murah, tapi customersupport mmg teruk. Ada pulak mahal, sebab fikir nak use feature. tapi x guna2 lak. Oleh itu jangan mudah percaya shinny object. Setakat sya guna hosting ni : LINk: saya happy sebab boleh katakan saya tak penah hadapi masalah server down sejak 3 tahun yg lalu tambahan support die mmg bagus.

Apa yang anda risau, tak pandai use cpanel? boleh youtube. Senang. :)

Jangan lupa. Ni link die. Use coupon WC50. Khas untuk anda. Amik Plan Shared hosting > Starter

Kat checkout nanti, delete kupon die..dan masukan kupon di atas ni WC50. anda akan dapat 50% untuk first bill. Oleh itu, saya cadang amik tahunan terus. Hanya $24 selepas discount. atau kalu kita fikir. hanya $2/sebulan. RM7 mcm tue je. Puas hati guna.


UPDATE
GUNAKAN KUPON INI: SUPERDEAL30 untuk discount Less 30% LIFETIME>. setiap bulan akan dapat less 30% ..bukan ONE TIME
 
Last edited:
Top