Ader Ker Hosting Dengan Unlimited Bandwidth?

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
ULIMITED itu wayang je...

basic server boleh handle around 100 - 900visitor sehari. Kalau web banyak images2 mmg rabak jugak badwitch.

kalau visitor 2000 - 10,000visitor sehari mmg dah kena pakai VPS dah... kalau web anda agak2 complex dgn database dan system2 tertentu..
ia bukan sekadar soal "badwitch" ..ia soal RAM dan juga processor server itu sama...

kalau UNLIMITED itu wujud.. xdelah hosting menwarkan harga yang berlainan bg setiap package basic, vps, dedicated... baik semua tawar UNLIMITED je.. :D



kalau nk betul2 UNLIMITED pakai blogspot... tp untuk basic webjelah.. tp yg bestnya... 1juta visitor sehari pun xde hal.. org nak hack DDOS pun rilex je :D

contoh web yg pakai blogspot je = www.YTview.com lulz..
 
Last edited:
Joined
Mar 22, 2012
Messages
218
Points
16
ULIMITED itu wayang je...

basic server boleh handle around 100 - 900visitor sehari. Kalau web banyak images2 mmg rabak jugak badwitch.

kalau visitor 2000 - 10,000visitor sehari mmg dah kena pakai VPS dah... kalau web anda agak2 complex dgn database dan system2 tertentu..
ia bukan sekadar soal "badwitch" ..ia soal RAM dan juga processor server itu sama...

kalau UNLIMITED itu wujud.. xdelah hosting menwarkan harga yang berlainan bg setiap package basic, vps, dedicated... baik semua tawar UNLIMITED je.. :D



kalau nk betul2 UNLIMITED pakai blogspot... tp untuk basic webjelah.. tp yg bestnya... 1juta visitor sehari pun xde hal.. org nak hack DDOS pun rilex je :D

contoh web yg pakai blogspot je = www.YTview.com lulz..

Ooo..ytview pakai blogspot je..smart gak tu..
 

MentorWP

Newbie
Joined
Aug 5, 2012
Messages
70
Points
0

redkops

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
102
Points
0
tengah usha2, terjumpa satu hosting... www dot jiwahost dot com ...
pakej RM100 setahun tu unlimited... cube try usha...

tapi tak pasti la kualiti dan tahap servisnye macam mana... aku plan nak ambek pakej ni nanti...

ada sesape yg pernah/sedang guna pakej jiwa hosting ni? boleh bagi pendapat anda?

ni bukan nak promote ek... cuma bagitau je...

keputusan di tangan anda... cewah

bukan ke dah tutup jiwahost nih.??
hari tu ada nampak forum member komplen...
check betol2.. cuba google dulu..
 

wzul

freshman
Joined
Dec 20, 2012
Messages
14
Points
1
biasanya kes Web Hosting provider suspend akaun tu adalah disebabkan menggunakan Resource Server yang tinggi.

apbila banyak traffik, biasanya penggunaan Resource Server pun meningkat. Kalau hanya menghoskan static HTML, kalau guna sehari 100GB pun ok (kalau yang unlimited la).

berbeza apabila kita menghoskan web seperti Joomla, Drupal, WordPress, dll, setiap kali ada org melawat website kita, server perlu terjemahkan terlebih dahulu dari script PHP menjadi HTML. sebab tu lah apabila trafik meningkat, maka pihak hosting akaun suspend.

bukan ke dah tutup jiwahost nih.??
hari tu ada nampak forum member komplen...
check betol2.. cuba google dulu..

ya. memang dah tutup
 
Last edited:

wawwi.com

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,120
Points
38
ULIMITED itu wayang je...

basic server boleh handle around 100 - 900visitor sehari. Kalau web banyak images2 mmg rabak jugak badwitch.

kalau visitor 2000 - 10,000visitor sehari mmg dah kena pakai VPS dah... kalau web anda agak2 complex dgn database dan system2 tertentu..
ia bukan sekadar soal "badwitch" ..ia soal RAM dan juga processor server itu sama...

kalau UNLIMITED itu wujud.. xdelah hosting menwarkan harga yang berlainan bg setiap package basic, vps, dedicated... baik semua tawar UNLIMITED je.. :D



kalau nk betul2 UNLIMITED pakai blogspot... tp untuk basic webjelah.. tp yg bestnya... 1juta visitor sehari pun xde hal.. org nak hack DDOS pun rilex je :D

contoh web yg pakai blogspot je = www.YTview.com lulz..


TERBAIK...

Unlimited Space & bandwidth.. tetapi LIMIT INODE (Bilangan Fail simpanan dalam hosting) dan resource CPU tak boleh lebih dari 20% etc... Shared Hosting Unlimited ni seperti tinggal di rumah Flat.... Tinggal ramai2x.. tak mungkin se selesa rumah banglo.. Bagus untuk 'start up' kumpul bajet.. & boleh kekal di situ jika tahu cara nak hidup selesa dengannya.. ^_^
 

umeks17

freshman
Joined
Aug 19, 2013
Messages
8
Points
1
Ada. cuba try bluehost.com
 

tuan

freshman
Joined
Feb 18, 2007
Messages
548
Points
16
kena susped sb pakai byk memory dan cpu .paki je vps lag pn lag murah tapi ken amange sendiri la pm sya lau x pandai sya dah ada lebih 10 vps
 

snappshooter

freshman
Joined
Mar 14, 2013
Messages
35
Points
6
sy pakai shinjiru, unlimited bandwidth, unlimited storage , so far kongsi dgn 8 org kawan xde masalah lg.
tahunan rm400, masa mula beli dulu rm200 je
 

wzul

freshman
Joined
Dec 20, 2012
Messages
14
Points
1
kena susped sb pakai byk memory dan cpu .paki je vps lag pn lag murah tapi ken amange sendiri la pm sya lau x pandai sya dah ada lebih 10 vps

Guna cloud hosting klu script pakai bnyk memory dan cpu..
 

tuan

freshman
Joined
Feb 18, 2007
Messages
548
Points
16
sy pakai shinjiru, unlimited bandwidth, unlimited storage , so far kongsi dgn 8 org kawan xde masalah lg.
tahunan rm400, masa mula beli dulu rm200 je
berapa port speed server 10,100,1 gig
 

wzul

freshman
Joined
Dec 20, 2012
Messages
14
Points
1
berapa port speed server 10,100,1 gig

take note: jangan tertipu dengan port speed server yg diiklankan. Biasanya web hosting yg menawarkan unlimited Bandwidth mengenakan I/O Limit kepada 10MB sahaja kepada 1 akaun cPanel.

Jadi, kalaupun server tu menggunakan 1Gbps pipeline, speed yg kita dapat per cPanel account hanya 10MB.

Better cari hosting yg ada limit dan yg tak dak I/O Limit
 
Top