Ader Ker Hosting Dengan Unlimited Bandwidth?

Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#41
ULIMITED itu wayang je...

basic server boleh handle around 100 - 900visitor sehari. Kalau web banyak images2 mmg rabak jugak badwitch.

kalau visitor 2000 - 10,000visitor sehari mmg dah kena pakai VPS dah... kalau web anda agak2 complex dgn database dan system2 tertentu..
ia bukan sekadar soal "badwitch" ..ia soal RAM dan juga processor server itu sama...

kalau UNLIMITED itu wujud.. xdelah hosting menwarkan harga yang berlainan bg setiap package basic, vps, dedicated... baik semua tawar UNLIMITED je.. :D



kalau nk betul2 UNLIMITED pakai blogspot... tp untuk basic webjelah.. tp yg bestnya... 1juta visitor sehari pun xde hal.. org nak hack DDOS pun rilex je :D

contoh web yg pakai blogspot je = www.YTview.com lulz..
 
Last edited:
Joined
Mar 22, 2012
Messages
214
Likes
0
Points
16
Offline
#42
ULIMITED itu wayang je...

basic server boleh handle around 100 - 900visitor sehari. Kalau web banyak images2 mmg rabak jugak badwitch.

kalau visitor 2000 - 10,000visitor sehari mmg dah kena pakai VPS dah... kalau web anda agak2 complex dgn database dan system2 tertentu..
ia bukan sekadar soal "badwitch" ..ia soal RAM dan juga processor server itu sama...

kalau UNLIMITED itu wujud.. xdelah hosting menwarkan harga yang berlainan bg setiap package basic, vps, dedicated... baik semua tawar UNLIMITED je.. :D



kalau nk betul2 UNLIMITED pakai blogspot... tp untuk basic webjelah.. tp yg bestnya... 1juta visitor sehari pun xde hal.. org nak hack DDOS pun rilex je :D

contoh web yg pakai blogspot je = www.YTview.com lulz..
Ooo..ytview pakai blogspot je..smart gak tu..
 
Joined
Feb 24, 2009
Messages
107
Likes
0
Points
16
Offline
#43
Menarik. Banyak informasi yang baru tahu.
Pernah host server kat rumah zaman-zaman ISDN dulu.
Yang tak boleh tahan bil letrik ajelah..
PC pun 3-4 kali tukar hard disk.
Ye lah kat rumah mana ada air cond 24jam.
 
Joined
Nov 4, 2009
Messages
100
Likes
1
Points
0
Offline
#47
tengah usha2, terjumpa satu hosting... www dot jiwahost dot com ...
pakej RM100 setahun tu unlimited... cube try usha...

tapi tak pasti la kualiti dan tahap servisnye macam mana... aku plan nak ambek pakej ni nanti...

ada sesape yg pernah/sedang guna pakej jiwa hosting ni? boleh bagi pendapat anda?

ni bukan nak promote ek... cuma bagitau je...

keputusan di tangan anda... cewah
bukan ke dah tutup jiwahost nih.??
hari tu ada nampak forum member komplen...
check betol2.. cuba google dulu..
 
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,104
Likes
5
Points
38
Offline
#49
ULIMITED itu wayang je...

basic server boleh handle around 100 - 900visitor sehari. Kalau web banyak images2 mmg rabak jugak badwitch.

kalau visitor 2000 - 10,000visitor sehari mmg dah kena pakai VPS dah... kalau web anda agak2 complex dgn database dan system2 tertentu..
ia bukan sekadar soal "badwitch" ..ia soal RAM dan juga processor server itu sama...

kalau UNLIMITED itu wujud.. xdelah hosting menwarkan harga yang berlainan bg setiap package basic, vps, dedicated... baik semua tawar UNLIMITED je.. :D



kalau nk betul2 UNLIMITED pakai blogspot... tp untuk basic webjelah.. tp yg bestnya... 1juta visitor sehari pun xde hal.. org nak hack DDOS pun rilex je :D

contoh web yg pakai blogspot je = www.YTview.com lulz..

TERBAIK...

Unlimited Space & bandwidth.. tetapi LIMIT INODE (Bilangan Fail simpanan dalam hosting) dan resource CPU tak boleh lebih dari 20% etc... Shared Hosting Unlimited ni seperti tinggal di rumah Flat.... Tinggal ramai2x.. tak mungkin se selesa rumah banglo.. Bagus untuk 'start up' kumpul bajet.. & boleh kekal di situ jika tahu cara nak hidup selesa dengannya.. ^_^
 
Joined
Sep 4, 2013
Messages
33
Likes
0
Points
0
Offline
#51
Cuba Hostgator, benefits 1. unlimited domain 2. unlimited bandwith 3. unlimited addon domain. Cuma USD 9.95 atau kasar RM40 sebulan untuk baby plan. Guna coupon diskaun: infosewawang
Hanya bayar USD0.01 atau RM0.04 sahaja untuk bulan pertama.
 

tuan

freshman
Joined
Feb 18, 2007
Messages
542
Likes
0
Points
16
Offline
#52
kena susped sb pakai byk memory dan cpu .paki je vps lag pn lag murah tapi ken amange sendiri la pm sya lau x pandai sya dah ada lebih 10 vps
 
Joined
Mar 14, 2013
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#54
sy pakai shinjiru, unlimited bandwidth, unlimited storage , so far kongsi dgn 8 org kawan xde masalah lg.
tahunan rm400, masa mula beli dulu rm200 je
 

tuan

freshman
Joined
Feb 18, 2007
Messages
542
Likes
0
Points
16
Offline
#57
take note: jangan tertipu dengan port speed server yg diiklankan. Biasanya web hosting yg menawarkan unlimited Bandwidth mengenakan I/O Limit kepada 10MB sahaja kepada 1 akaun cPanel.

Jadi, kalaupun server tu menggunakan 1Gbps pipeline, speed yg kita dapat per cPanel account hanya 10MB.

Better cari hosting yg ada limit dan yg tak dak I/O Limit
Betul tu lau data center dkt malaysia payah sikit nk yg laju, nk speed kena paki vps ssd ,sya penah pakai stu vps yg I/0 1GIG/s
 
Joined
Aug 6, 2008
Messages
15
Likes
0
Points
1
Offline
#59
kalo difikir balik, mana ada spec pc yg unlimited, dari speed sampailah ke saiz hard disk..

ni semua marketing hype jer, jangan mudah terpedaya.. ;)
 
Top