Ader Ker Hosting Dengan Unlimited Bandwidth?

Joined
Jan 31, 2012
Messages
113
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Salam.

Saya bru nk buat PPL utk satu produk nie. Tapi pengalaman y lepas, semasa anjurkan PPL, bandwidth habis!

Rugi sy beratus2 email list coz bandwidth habis semasa pnganjuran PPL tue. Member affiliates y join PPL tue pun byk y marah.

So nak tanya, ader kew y sediakn hosting dgn unlimited bandwidth.

Plus, sy nk upload video kat situe + pembeli akn download video fm situe. So, bandwidth memang kena besar la....
 
Joined
Jan 31, 2012
Messages
113
Likes
0
Points
0
Offline
#2
Plus, sy pernh dgr ader provider yg blh bg ynlimited domain + hosting. Tp yuran tahunan agak tinggi ler.

Ader kew atau sy y salah dgr?
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#3
tidak wujud....
bila traffic meningkat kena tukar dari share hosting ke > VPS ... then DEDICATED
 
Joined
Jun 27, 2007
Messages
718
Likes
0
Points
16
Offline
#4
sy pun dh kena hari tu.. guna hosting luar yg famous gak.. kata smuanya unlimited.
tapi blog sy yg br setahun jagung dh kna suspend, dia suruh tukar DEDICATED. Padahal trafik takda la bnyk mana, cuma bnyk post2 gambar je...
 
Joined
Dec 22, 2009
Messages
9
Likes
0
Points
0
Offline
#5
betul ke bro??
bukan ade yang unlmited bandwith ke?

saya gune takde masalah setakat ni. bayar bulanan lebih kurang 10 USD
 
Joined
Jun 27, 2007
Messages
718
Likes
0
Points
16
Offline
#6
itu hanya based on pengalaman sy jer, xtau lain provider mcmana citer..
 
Joined
Sep 9, 2008
Messages
4
Likes
0
Points
1
Offline
#7
tengah usha2, terjumpa satu hosting... www dot jiwahost dot com ...
pakej RM100 setahun tu unlimited... cube try usha...

tapi tak pasti la kualiti dan tahap servisnye macam mana... aku plan nak ambek pakej ni nanti...

ada sesape yg pernah/sedang guna pakej jiwa hosting ni? boleh bagi pendapat anda?

ni bukan nak promote ek... cuma bagitau je...

keputusan di tangan anda... cewah
 
Joined
Mar 8, 2010
Messages
194
Likes
0
Points
16
Offline
#8
ade kot..tak silap brainhost..unlimited bandwidth bile subscribe host for life punye plan..bayar sekali je kot kalu xsilap..pastu sumbat sume unlimited..cer usha kat sana..
 
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,692
Likes
3
Points
38
Offline
#9
hostgator punya ok..tapi unlimited tu tak betul rasanya..
Kalau traffic meningkat, melebihi 4K sehari..site tu kena suspend..
Tapi yang bagus..domain yang bagi trafik tinggi tu je yang kena suspend,
domain2/addon domain lain dalam akaun hosting sama masih boleh diakses.
 

Amer

freshman
Joined
Feb 17, 2009
Messages
27
Likes
0
Points
1
Offline
#10
Takda. Semua hosting features ada limit. Kalau tertengok diorang tulis unlimited, tu semua gimik marketing je jangan percaya. Kalau nak jimat bandwidth, host content tu kat cdn lah ataupun guna cloudflare
 
Joined
Jan 31, 2012
Messages
113
Likes
0
Points
0
Offline
#11
avenger108:842987 said:
tengah usha2, terjumpa satu hosting... www dot jiwahost dot com ...
pakej RM100 setahun tu unlimited... cube try usha...

tapi tak pasti la kualiti dan tahap servisnye macam mana... aku plan nak ambek pakej ni nanti...

ada sesape yg pernah/sedang guna pakej jiwa hosting ni? boleh bagi pendapat anda?

ni bukan nak promote ek... cuma bagitau je...

keputusan di tangan anda... cewah
Murah gler kalau dpt unlimited bandwidth RM 100 setahun
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,035
Likes
32
Points
48
Offline
#13
Salam.

Saya bru nk buat PPL utk satu produk nie. Tapi pengalaman y lepas, semasa anjurkan PPL, bandwidth habis!

Rugi sy beratus2 email list coz bandwidth habis semasa pnganjuran PPL tue. Member affiliates y join PPL tue pun byk y marah.

So nak tanya, ader kew y sediakn hosting dgn unlimited bandwidth.

Plus, sy nk upload video kat situe + pembeli akn download video fm situe. So, bandwidth memang kena besar la....

tuan , Unlimited Space and Bandwith adalah strategy sahaja dalam hosting business untuk menarik minat buyers sedangkan tidak penah wujudpun hardisk yang unlimited. jadi jangan tertipu. pada pandangan saya untuk download video tidak sesuai guna shared hosting. kena guna VPS atau pun dedicated server. Mahal. beratus2 ringit sebulan. untuk penggunaan biasa, 3GB-10GB space dan 10GB bandwith ke atas adalah memadai.
 
Joined
Mar 24, 2012
Messages
90
Likes
0
Points
6
Offline
#15
mmg strategi dorang untuk buat overselling. Saya pernah terkena jugak. Konon unlimited... saya pun sibuk promosikan web. Utk promosi jer habis dekat RM4000. last-last server jadik lembab dan "Bandwidth limit exceeded". Lebur duit.
 
Joined
Mar 24, 2012
Messages
90
Likes
0
Points
6
Offline
#20
Sorry.

Saya nie noob sikit. Apa itu DEDICATED, VPS. Ader nampak tue kat Hostagor, tapi xtau ape benda nyer..
saya tolong jawabkan.. tapi copy paste dari web lain. Nak bagi kredit kat web tu takbleh plak pasal belum cukup 15 posting :

Mungkin ramai dikalangan pengguna hosting masih tertanya-tanya apa itu Virtual Private Server (VPS). Dan ada yang menggunakan shared hosting mungkin akan tersepit dengan Shared hosting yang mereka gunakan.

Tersepit disini bermaksud setiap Shared Hosting mempunyai had-had tertentu penggunaannya. Secara umumnya apabila kita menyebut ‘Shared Hosting’ ini bermaksud ‘Hosting perkongsian’. Dengan lebih detailnya bermaksud Shared Hosting ini merupakan pecahan akaun cPanel (Linux) dalam sebuah Dedicated Server.

Maknanya Shared hosting merupakan pecahan HDD Disk dalam sesebuah CPU Server, ia dibahagikan kepada beberapa Megabytes atau dalam kuota Gigabytes bergantung pada pakej Shared Hosting yang ditawarkan oleh penyelia hosting. Kerana setiap syarikat hosting menawarkan pakej Shared Hosting yang berbeza-beza kapasitinya.

Jadi apabila kita sudah menggunakan Shared Hosting sehingga mencapai sesuatu tahap tertentu, atau dikenali sebagai melebihi CPU Resource. Sudah tentu penyelia hosting anda akan mengsyorkan kepada anda pakej Virtual Private Server (VPS) mereka. Kebiasaan sebab perlunya perpindahan ini kerana Website anda tidak lagi mampu menggunakan Shared Hosting kerana ia menganggu perjalanan akaun Shared Hosting yang lain yang berada pada server yang sama.

Gangguan yang biasa dialami antaranya adalah, server menjadi kerap down, menjadi sangat perlahan dan sebagainya.

Baiklah, VPS ini mempunya banyak nama antara yang Virtual Dedicated Server (VDS). VPS ini merupakan pecahan kecil dalam sesebuah Dedicated Server dan biasa menggunakan control panel Virtuallzo (Linux). Melalui panel inilah VPS boleh dipecahkan didalam sebuah Dedicated Server tadi.

Perbezaan Shared Hosting dan VPS adalah Shared hosting hanya mempunyai satu control panel yang bernama cPanel. Manakala VPS mempunya kedua-duanya. Iaitu root panel untuk mengawal VPS itu sendiri dan cPanel untuk mengawal akaun hosting dalam VPS.

Melalui root tadi, kita mempunyai kuasa sepenuhnya pada server, anda boleh reboot (restart) server sendiri, install OS, install aplikasi seperti Ruby On Rail dan banyak lagi aplikasi tambahan yang lain.
5 Kebaikan menggunakan VPS

Secara amnya bagi pengguna yang baru berkecimpung dalam bidang web hosting, pelan shared hosting merupakan asas yang terbaik untuk anda bermula. Lama-kelamaan anda mula merasa ketagihan dan inginkan penguasaan penuh untuk laman web anda. VPS merupakan jalan penyelesaian yang terbaik untuk anda!

Akses ‘Full root’ – Anda merupakan boss anda. Anda boleh menginstall apa-apa software dan kuasa pengendalian penuh terhadap software tersebut. Apa jua customization dibenarkan dalam VPS asalkan bersesuaian dengan spesifikasi server.
Kurang downtime – Dari pengalaman pelanggan kami sendiri yang bertukar dari shared hosting ke VPS, mereka boleh mengetahui dan memantau status terkini server, restart atau menghentikan aplikasi dan banyak lagi. Keseluruhannya pelanggan kami berpuas hati setelah bertukar ke VPS. Sebab mengapa anda kurang downtime apabila berada di VPS kerana anda mempunyai pengedalian penuh di VPS dalam persekitaran pengasingan. Ini akan menghalang sebab-sebab downtime yang berlaku akibat penggunaan aplikasi lain atau pelanggan yang tidak ada kaitan dengan anda.
Boleh host laman web yang tiada had – Ini amat baik bukan? Anda diberikan peluang untuk menjadi reseller dan memulakan bisnes baru anda. Dengan lesen pengdalian control panel (Plesk/Cpanel Unlimited), anda dibenarkan menghos laman-laman web yang tiada hadnya. Tambahan pula, anda diberikan akses admin yang bermaksud anda boleh menentukan berapa banyak ruang, bandwidth, tambahan domain/sub-domain, akaun emel dan lain-lain untuk disetkan ke setiap client anda.
Dedicated Resouce – Menggunakan sepenuhnya RAM resource! Dengan VPS anda mempunyai resource RAM sendiri, tiada lagi berkongsi dengan user lain seperti persekitaran shared hosting!
Tahap keselamatan tinggi – Tidak seperti shared hosting, VPS hanya membenarkan anda seorang sahaja untuk mengakses VPS dan menukar login details jika perlu. Jesteru, ia akan meningkatkan tahap keselamatan data anda.
 
Top