Ade sesiapa tahu kat mana aq bleh dapatkan plugin nie???

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
So, straight to the point. Ade sesiapa tau kat mana aq leh dapatkan plugin yang autopost image. Hanya image yang diautopostkan. Image tuh diambil ikut keyword yang kita beri...

So, ade sesape tau kat mana aq leh dapatkan plugin camnie nie???
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
saya nasihatkan jangan guna terutama plugin yang amik gambar kat flickr..kenapa? sebab kebanyakan gambar kat flickr ada copyright..jangan terkejut plak kalau tetiba dapat emel dari owner gambar..guna gambar copyright boleh memungkinkan blog/hosting kene ban sebab dah langgar TOS
 

gmos

Senior
Joined
Feb 13, 2006
Messages
2,741
Points
38
saya nasihatkan jangan guna terutama plugin yang amik gambar kat flickr..kenapa? sebab kebanyakan gambar kat flickr ada copyright..jangan terkejut plak kalau tetiba dapat emel dari owner gambar..guna gambar copyright boleh memungkinkan blog/hosting kene ban sebab dah langgar TOS

WP-robot ada option/filter bila nak automatik import gambar dari flickr.
dia boleh tapis gambar2 yg ada lesen atau tak (with/without licenses requiring attribution).
 

Faizal

Senior
Joined
Jan 29, 2009
Messages
1,052
Points
38
WP-robot ada option/filter bila nak automatik import gambar dari flickr.
dia boleh tapis gambar2 yg ada lesen atau tak (with/without licenses requiring attribution).

Tapi bro, saya tengok semua gambar kat flickr tu mesti ada tag
cc_icon_attribution.gif.v2
Attribution License


Attribution
means:
You let others copy, distribute, display, and perform your copyrighted work - and derivative works based upon it - but only if they give you credit.
http://www.flickr.com/creativecommons/

So, paling kurang pun kita kena bagi kredit kat gambar tu.
Rata2 saya tgk wp robot modul flickr ni x masukkan sekali credit pada gambar tu.

Ke saya ada missed kat mana2?
 

gmos

Senior
Joined
Feb 13, 2006
Messages
2,741
Points
38
Tapi bro, saya tengok semua gambar kat flickr tu mesti ada tag
cc_icon_attribution.gif.v2
Attribution License


Attribution
means:
You let others copy, distribute, display, and perform your copyrighted work - and derivative works based upon it - but only if they give you credit.
http://www.flickr.com/creativecommons/

So, paling kurang pun kita kena bagi kredit kat gambar tu.
Rata2 saya tgk wp robot modul flickr ni x masukkan sekali credit pada gambar tu.

Ke saya ada missed kat mana2?

tak semua gambar dlm flickr di tag dengan attribution license, dan kita boleh buat pilihan itu dlm setting wp-robot.

dekat default template flickr wp-robot3 pun mmg dah ada link credit (by "owner") dibawah setiap image flickr.

saya dah pasang berpuluh niche blog dengan wp-robot3 dan setakat ni mmg semuanya ada setting tu. kalau nak ubah template/setting tu terpulang pada owner blog. tapi default setting wp-robot3 memang alert tentang perkara lesen flickr ni.
 
Top