Ade sesiapa tahu hosting provider yang benarkan penggunaan WP Robot???

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
Assalamualaikum dan salam sejahtera.....

Di sini, saya dengan segala hormatnya, ingin bertanya kepada anda semua,

Adakah wujud hosting provider yang best yang benarkan plugin WP Robot nie selain daripada dedicated hosting?

Ok. Thanks.....
 

tryje

freshman
Joined
Feb 22, 2006
Messages
104
Points
16
w'salam

oh baru satahu WP Robot kena pakai dedicated hosting ...
tapi selama nie saya guna share hosting ok je ... tuan mesti power nie...
 

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,342
Points
38
Rasanya semua hosting boleh jer guna wp-robot. Tak semestinya perlu guna Dedicated hosting.
Yang menjadi problem, jika pengguna menggunakan source hosting tersebut sehingga melanggar TOS hosting provider tersebut.
 

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,342
Points
38
Aku ada 2 account hosting yang guna wp-robot:
1- shared hosting
2- VPS hosting

dua2 dari hostgator.
Aku test guna dengan Exabytes shared hosting pun takde masalah.

Untuk mengurangkan penggunaan CPU & RAM source hosting:
1- Jangan install terlampau banyak plugin yang makan banyak source CPU & RAM.
2- Selalu check log file pada hosting untuk melihat error. Mudah kita nak fix.
3- Install cache plugin dan juga 404 plugin, bagi menjimatkan penggunaan source CPU & RAM.

Cuba buat dulu...
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
ok...thanks bro Izo.....cam netkl, diorg x benarkan script autoblog nie....Dah test, x jalan....

Test ngan 000webhost ok jew.....server len x test lg......nie tgh nk cari hosting provider yg len plak nie, yg best untuk run script nie....tp nk yg support dia ok, kurang downtime diew.....laju....and so on...

ade cadangan???
 

zakeri

Senior
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,854
Points
38
shared hosting ade limit....

autoblog ni kuat makan resources & duit :)
 

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,342
Points
38
Cuba guna oversea hosting jer bro. Setakt nie aku install berbelas autoblog kat shared hosting takde maasalah. Aku guna hostgator.
Mungkin kebanyakan syarikat hosting Malaysia nie tak upgrade spec dia kut. Masih lagi pakai spec lama. Pasal tu takut user guna banyak resource.
Kalau nak juga guna wp-robot pada hosting Malaysia, cuba kontek Exabytes. Rasanya takde masalah.

Satu lagi tips, jangan kerap sangat paksa wp-robot buat auto post. Kalau kerap sangat run cron job, mmg ler syarikat hosting akan suspend account shared hosting anda. Google pon tak suka, akan mark sebagai spam blog.
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
ok..thanks bro......try hostgator sekali......
 
Top