Ada tiket murah utk korea

Joined
Apr 11, 2011
Messages
91
Likes
3
Points
8
Offline
#1
Nak pergi melancong dgn bestie ni akhir tahun ni…pelan nak pi korea jumpa oppa gary +Cinta+..heheh

Sbb budget ..jadi nak beli tiket pernerbangan & tempah hotel sendiri..

Tapi ku selalu ni malas dan x buat penyelidikan ttg tiket ni…rakan boleh tlg syorkan?
 
Joined
Apr 11, 2011
Messages
9
Likes
0
Points
1
Offline
#2
Awak ketinggalan zaman la…guna internet la..

Gurau saje…heheh

Aku ada berdaftar jadi ahli AirAsiaGo..kebaikannya ialah ia akan bagi ku tau semasa ada promosi hebat untuk tiket dan hotel…

Dan tawarannya memang menarik dan hebat ..

Malas x pak, berdaftar jadi ahli saje..ada apa apa yg terkini ia akan terus bagi awak tau..
 

anne112

freshman
Joined
Aug 31, 2011
Messages
42
Likes
0
Points
6
Offline
#3
Tempah sendiri kena buat banyak kajian la..bazir masa saje..bagi duit agen tu dan minta mereka buatlah..
 
Joined
Apr 11, 2011
Messages
91
Likes
3
Points
8
Offline
#4
Tempah sendiri kena buat banyak kajian la..bazir masa saje..bagi duit agen tu dan minta mereka buatlah..
Cari agen kena bayar lebih..lebih baik ku guna duit untuk makan lebih..heheh

Awak ketinggalan zaman la…guna internet la..

Gurau saje…heheh

Aku ada berdaftar jadi ahli AirAsiaGo..kebaikannya ialah ia akan bagi ku tau semasa ada promosi hebat untuk tiket dan hotel…

Dan tawarannya memang menarik dan hebat ..

Malas x pak, berdaftar jadi ahli saje..ada apa apa yg terkini ia akan terus bagi awak tau..

AirAsiaGo ni Nampak sangat menarik..ni untuk tempahan tiket perbangan sahaja kan?

Macam mana untuk hotel? Kena tempah dari mana?
 
Joined
Apr 11, 2011
Messages
9
Likes
0
Points
1
Offline
#5
AAGO ni boleh tempah tiket dan hotel sekali. Yg penting tu ia akan keluar pelan tiket dtg sekali dgn hotel dan harganya sangat berbaloi…

Nak budget hotel pun ada…

Nak hotel yg banyak bintang pun ada..
 
Joined
Oct 4, 2011
Messages
65
Likes
2
Points
8
Offline
#6
Betul kebanyakan backpackers atau kawan kawan atau keluarga punya suka tempah dengan guna AAGO ni..

Aku dulu hanya lambat rakan ku satu hari saje..harganya dah mahal..geramlah ku…

selepas tu baru tau rakan ku dapat tau promosinya dengan cepat sebab AAGO tu ada hantar mel baginya tau awal..

iskh…kedekutnya x bagi tau awal awal..

Caranya ialah jadi ahli mereka saje..baru dapat terima promosi hebatnya lebih awal.
 
Joined
Apr 11, 2011
Messages
91
Likes
3
Points
8
Offline
#7
Tapi kerja ku selalu kena lari ke jb seremban ..dan aku x bawa computer sekali..bazir la jika promosi tu berlaku semasa ku x ada di rumah…

Kan guna fon utk layan laman web agak leceh..

aiks
 
Joined
Apr 11, 2011
Messages
9
Likes
0
Points
1
Offline
#8
adui…Mereka ada Apps lah…muat turun AirAsIaGo saje..

ada Apps kerja tempahan tu akan jadi senang x macam layan laman web dengan fon…

sekarang kebanyakan org pun guna Apps lah..kan generasi baru krg..huhuhu…
 
Joined
Oct 4, 2011
Messages
65
Likes
2
Points
8
Offline
#9
Kelmarin baru tempah tiket dan hotel ke bandung..memang murah lah..dan hotelnya pun ada 4 bintang…satu kebaikan aku suka guna AAGO ni ialah ia benarkan kita pilih hotel ikut suka hati ku...ia x akan paksa hotel bagi kita...x macam syarikat yg lain..
 
Joined
Apr 11, 2011
Messages
91
Likes
3
Points
8
Offline
#10
terima kasih tlg ku ke korea lawat gary oppa ku..
aku akan cuba guna AAGO ni..+Bersorak+
 
Joined
Jun 2, 2009
Messages
7
Likes
2
Points
3
Offline
#12
tak pernah lagi melancong luar negara. dalam negara ni ada la 2,3 tempat. Nak dapat tiket murah kene la subscribe ngn Airasia, MAS, Malindo dll..

Aku share sikit tips nak dapat tiket murah, tips je ye tak semestinya menjadi:
1. Booking tiket awal, wajib dah ni. at least 6 month earlier.
2. Booking tengah2 minggu. jumaat, sabtu, ahad biasanya lebih mahal..

Plan awal yang penting, survey dlu hotel dan tempat2 menarik. kang nti booking hotel jauh dari kemudahan2, susah nak carik teksi pulak nak gi mana2.. tu je la dlu. yang lain2 boleh tambah ye
 
Top