Ada sesiapa yang tahu cara paling berkesan untuk dapatkan kerja?

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
188
Points
18
Kat mana yang sesuai untuk cari kerja ya? Nak yang trusted, zaman sekarang ni banyak scammer. Last2 duit kita sendiri yang terbang....
 

manhan23

junior
Joined
Apr 24, 2011
Messages
61
Points
8
Kat mana yang sesuai untuk cari kerja ya? Nak yang trusted, zaman sekarang ni banyak scammer. Last2 duit kita sendiri yang terbang....
Try cari kerja kat jobstreet berlambak kerja kat situ. Tinggal pilih je mana yg sesuai. Free je x de hidden charge mcm website lain.
 

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
33
Points
6
Try cari kerja kat jobstreet berlambak kerja kat situ. Tinggal pilih je mana yg sesuai. Free je x de hidden charge mcm website lain.
Skrng jobstreet dh ada app x perlu nak bukak website. Senang dpt notification terus bila kita dpt interview. Nak apply kerja pun senang directly guna phone je
 

merriebrownie

junior
Joined
Jun 11, 2013
Messages
65
Points
8
Kerja bnyk tpi salary mcm x sepadan dgn experience tu yg mcm frust sikit nak apply kerja baru. Current job mcm xde career growth sngt sebab dh 3 tahun kat situ tpi still same position
 

milobing80

freshman
Joined
Apr 30, 2011
Messages
23
Points
1
Kat mana yang sesuai untuk cari kerja ya? Nak yang trusted, zaman sekarang ni banyak scammer. Last2 duit kita sendiri yang terbang....
Jgn percaya sngt kalau ada yg whatsapp dpt kerja tu sbb bnyk yg dh kena scam mcm tu. Kena cari kerja guna official website trusted n betul ya
 

mima1mima

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
32
Points
6
Skrng jobstreet dh ada app x perlu nak bukak website. Senang dpt notification terus bila kita dpt interview. Nak apply kerja pun senang directly guna phone je
Lama x bukak jobstreet last bukak nak cari kerja 2 tahun lepas. Guna app mudah sikit dpt noti sebab dlu yg website selalu missed interview date x sempat nak tengok
 

minzi123

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
19
Points
1
Kerja bnyk tpi salary mcm x sepadan dgn experience tu yg mcm frust sikit nak apply kerja baru. Current job mcm xde career growth sngt sebab dh 3 tahun kat situ tpi still same position
Part salary tu boleh nego dgn hr baru up tinggi dari yg sebelum ni. Kalau jobstreet boleh letak terus expected salary terus & employer terus refer kat profile je
 

manhan23

junior
Joined
Apr 24, 2011
Messages
61
Points
8
Skrng jobstreet dh ada app x perlu nak bukak website. Senang dpt notification terus bila kita dpt interview. Nak apply kerja pun senang directly guna phone je
Baru tahu jobstreet dah ada app. senang sikit wei apply guna phone siap dpt notification kalau dpt interview. Xde la kena selalu bukak website nak tngok status job application tu
 

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
33
Points
6
Lama x bukak jobstreet last bukak nak cari kerja 2 tahun lepas. Guna app mudah sikit dpt noti sebab dlu yg website selalu missed interview date x sempat nak tengok
Terlepas interview date tu yg akan menyesal smpai skrng. Company kt jobstreet pn trusted n big kalau nak compare dgn website lain. Website lain bnyk scammer tu yg kena hati2 sikit
 

merriebrownie

junior
Joined
Jun 11, 2013
Messages
65
Points
8
Part salary tu boleh nego dgn hr baru up tinggi dari yg sebelum ni. Kalau jobstreet boleh letak terus expected salary terus & employer terus refer kat profile je
Letak expected salary kt profile okay sikit so employer dh tahu siap2 kita expect salary ni bila apply company diorng. Sesetengah company ada jugak yg bagi range salary yg diorng offer kt jobstreet
 

never11never

freshman
Joined
Jun 25, 2011
Messages
19
Points
1
Letak expected salary kt profile okay sikit so employer dh tahu siap2 kita expect salary ni bila apply company diorng. Sesetengah company ada jugak yg bagi range salary yg diorng offer kt jobstreet
Jobstreet ada latest salary report yg jadi reference guide utk hr & fresh grad. Ramai je yg x tahu pasal current salary utk certain industry skrng ni
 

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
21
Points
1
Baru tahu jobstreet dah ada app. senang sikit wei apply guna phone siap dpt notification kalau dpt interview. Xde la kena selalu bukak website nak tngok status job application tu
Resume kena selalu update & attach kt profile jobstreet. Baru la nmpk mcm active betul2 duk cari kerja. Nak cari kerja pn filter je terus area mana boleh research terus psal company tu
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
102
Points
18
Kerja bnyk tpi salary mcm x sepadan dgn experience tu yg mcm frust sikit nak apply kerja baru. Current job mcm xde career growth sngt sebab dh 3 tahun kat situ tpi still same position
Kerja lain bnyk je lagi kena rajin apply je kt jobstreet. Ada background accounting boleh try apply bnyk position sbb x terhad utk satu position je. Rasanya jobstreet boleh match terus dgn experience yg kita ada
 

liumandy61

freshman
Joined
Jun 3, 2011
Messages
19
Points
1
Jobstreet ada latest salary report yg jadi reference guide utk hr & fresh grad. Ramai je yg x tahu pasal current salary utk certain industry skrng ni
Website cari kerja yg lain pun lebih kurang sama je range gaji ni. Cuma jobstreet ni bnyk sngt org apply kerja tu yg susah sikit peluang nak dpt kerja.
 

lplp68

freshman
Joined
May 28, 2011
Messages
20
Points
1
Website cari kerja yg lain pun lebih kurang sama je range gaji ni. Cuma jobstreet ni bnyk sngt org apply kerja tu yg susah sikit peluang nak dpt kerja.
Betul tu. Tu yg bila apply kerja ni kena apply bnyk website x terhad utk jobstreet je. IT & accounting industry je yg gaji boleh demand tinggi. Admin or sales ni gaji rendah je
 

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
21
Points
1
Betul tu. Tu yg bila apply kerja ni kena apply bnyk website x terhad utk jobstreet je. IT & accounting industry je yg gaji boleh demand tinggi. Admin or sales ni gaji rendah je
Rasanya ni depend atas company jugak sebab kalau company yg besar diorng offer je salary tinggi. Experience & position yg kita apply tu pun diorng ambik kira jugak
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
102
Points
18
Website cari kerja yg lain pun lebih kurang sama je range gaji ni. Cuma jobstreet ni bnyk sngt org apply kerja tu yg susah sikit peluang nak dpt kerja.
Jobstreet mmg ramai apply kerja tapi listed company yg ada dlm jobstreet lgi okay kalau nk compare dgn website lain. Bila apply kerja boleh tngok dlm beratus jgk la org apply kerja sama
 

milobing80

freshman
Joined
Apr 30, 2011
Messages
23
Points
1
Jobstreet mmg ramai apply kerja tapi listed company yg ada dlm jobstreet lgi okay kalau nk compare dgn website lain. Bila apply kerja boleh tngok dlm beratus jgk la org apply kerja sama
Ada experience n basic knowledge yg strong utk position yg kita apply tu xyah risau sngt. Employer akan review profile n cv kita tu fairly. Next step tnggu interview je
 

mima1mima

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
32
Points
6
Ada experience n basic knowledge yg strong utk position yg kita apply tu xyah risau sngt. Employer akan review profile n cv kita tu fairly. Next step tnggu interview je
Kena take note interview bila dpt noti kt phone sbb masa interview ni la kena perform sehabis baik baru la peluang nak dpt kerja lgi tinggi. Ada jgk company yg siap ada test & exam sebelum nak call for interview
 
Top