Ada sesiapa yang pernah kecewa dengan unit trust?

lordkadda

Newbie
Joined
Dec 10, 2008
Messages
521
Points
16
TQ bro tolong betulkan. :) Akaun KWSP tu main agak jer. Sebab dah lama

Nak betulkan sikit info ni. Sebenarnya bukan akaun 2, akaun 1 yang boleh invest. Akaun 2 boleh digunakan untuk beli rumah or education, tapi bukan untuk investment.

Take note ye, akaun 1 sebenarnya. Dan bukan semua yang boleh dikeluarkan. Kena ikut minimum limit yang perlu ditinggalkan dalam akaun 1 berdasarkan umur. Semakin bertambah umur, semakin tinggi limitnya, dan semakin sikit lah yang boleh dikeluarkan.

Dan sebenarnya untuk KWSP, boleh dikeluarkan setiap 3 bulan sekali. BUKAN 2 bulan atau 1 bulan. Kena cukup 3 bulan baru boleh dikeluarkan lagi untuk beli unit tambahan sebagai satu cara mengurangkan risiko.

Saya dah jadi agen dengan CIMB Wealth Advisor, sape2 yang berminat nak melabur dalam Unit Trust ni boleh la kontek saya kat (019-3432816) - Sallehin. Tq :)
 

rydah

freshman
Joined
Jan 2, 2013
Messages
25
Points
1
Rydah, untuk KWSP memang ada sales charge 3%. Dan fyi, DALI Equity Growth Fund tu medium risk. Kalau berminat untuk diversify, cuba tanya agen awak tentang DALI Balanced Fund, itu low risk (tapi performance pun tak berapa la sebenarnya).

The best performing fund under CWA ni for now still DALI Growth Fund.
tq rearrange.. mmg saya satisfied sgt so far ngn DALI.. sy invest dalam DALI la..
ejen pun ok.. thumbs up for u guys.. :-bd

kalu sesapa nak try invest dalam unit trust, don't hesitate. its a good investment.
 
Top