Ada sesiapa tahu tentang Mohamad Fadil Abdullah?

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
salam,

tadi seorang sahabat sy bertanyakan ttg site milik hamba allah ini.

http://www.theiklan.com/part-time-typist-p1.html

Dr konsep yg sy faham, beliau menawarkan servis penulisan article. Tetapi, masih ada byk keraguan yg sy mahu perhalusi disini. Memandangkan beliau merupakan seorang pengiat google dan beberapa affiliate. Jadi, sy tidak mahu serkap jarang berdasarkan pandangan persendirian sy sahaja.

Jadi kawan2, minta tolong bg pendapat masing2 dlm hal ini, sbb jika ianya betul alhamdulillah boleh memberikan peluang menambah pendapatan. Tetapi jika sebaliknya bolehlah kita sama2 membanterasnya.
 

abdfatah

Senior
Joined
May 22, 2007
Messages
6,690
Points
38
kalo citer taip menaip nih payah nak caya sikit...kalo tak silap tawaran gini ada juga dahulu kala pernah saya dengar... laa ni tak tau laa lagu mana citernya...

doluu ada tawaran dalam satu forum ada yang buka thread camnih buat tawaran... lepas dua tiga hari... snyap aje takder respond dari pembuka thread...

dia mintak emel lepas bersepah2 laa emel yang berminat menjengah tiba nakkan maklumat lanjut berkenaan taiping nih. bukan taiping perak tau..

entahlah tak tau nak komen apa-apa saya berkenaan typist tersebut... sebab belum join...

eh nomor telefon ada tak untuk berurusan... takkan emel je kalo menda nih okeh untuk semua orang...?

apo macam?? ada pandangan lain...?
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
yup..thanks kengkawan..actually sy tak berkesempatan utk terangkan pada kawan sy. Jadi lebih senang sy refer dia ke thread ni..

sy cuma keliru sbb mmg ada diantara webmaster yg hired as article writer. So, sbb tu sy nak pastikan sama ada beliau ni mmg nak hired ghostwriter or sekadar nak iklan ***** pasal job typist tu...

skang ni agak alergi ngan word typist dan data entry :)
 

nuaeman

Newbie
Joined
Sep 26, 2007
Messages
397
Points
18
Maaf nak menyibuk skit ni.. sebenar aku baru jee join forum bila ternampak thread ni.. sebelum ramai yang terkena lebih baik aku peringat awal2.. kalau korang nak tau aku adalah salah sorang mangsa si hampeh ni.. tak sangka pulak sekarang dia dah maju sampai ada website camtu..

Dulu dia iklan kat ruangan iklan2 free jee.. jadi bila tengok RM 10 harganya.. aku try jee laa.. tapi bila dapat apa yang dikatakan latihan komprehensif tu.. aduuuuii.. pakcik terkena dek oiii... bukan nak kata tak bagus tapi setakat ebook 4 mukasurat untuk ajar camna nak buat blog pastu guna PPC program cam adsense alaahai... dan yang dikatakan taip data pastu dibayar USD 3 memang haram takde pun... janganlaa terpedaya.. benda ni memang sama jee...
 

zinedine

Senior
Joined
May 3, 2006
Messages
1,002
Points
18
Zaman sekarang ni, scam internet pun dah berdaftar dengan SSM dan tubuh syarikat sendiri. Sedangkan syarikat bisnes secara offline pun boleh menipu, inikan pula syarikat yg berasaskan bisnes online.

Setelah membaca satu persatu, tengok satu persatu secara terperinci maka saya secara peribadi menilaikan- TIPU.
 
Top