Ada sesiapa pandai convert simple wordpress plugin ke php script?

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
Cuba huraikan sedikit. Bukankah wordpress memang dah ditulis dalam skrip PHP ?
 

zalnet

freshman
Joined
Jul 23, 2009
Messages
397
Points
16
Cuba huraikan sedikit. Bukankah wordpress memang dah ditulis dalam skrip PHP ?
Ohh maaf maksud saya script untuk standalone php maknanya tak perlu di "hook" ke wordpress platform.

Sekarang ni wordpress plugin memang menggunakan bahasa php tetapi bahasa php untuk wordpress, bermakna yang telah di "hook" utk wordpress.

Saya nak plugin tu boleh diinstall tanpa perlu wordpress, dia boleh standalone as php script.
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
Ohh maaf maksud saya script untuk standalone php maknanya tak perlu di "hook" ke wordpress platform.

Sekarang ni wordpress plugin memang menggunakan bahasa php tetapi bahasa php untuk wordpress, bermakna yang telah di "hook" utk wordpress.

Saya nak plugin tu boleh diinstall tanpa perlu wordpress, dia boleh standalone as php script.
ooooo... ok faham.

ok.. harap ada rakan2 programmer di sini dapat membantu
 

fazbiz

Newbie
Joined
Nov 22, 2008
Messages
1,061
Points
38
Age
37
kalau takde orang buat, saya nak cuba boleh? kalau tak saya tak dapat buat, tak yah bayar.
 
Top