Ada sesiapa amek kos Administrative Science & Policy Study tak?

Joined
Aug 29, 2011
Messages
76
Likes
2
Points
8
Offline
#1
oke macam ni,.. mngikut tjuk thread aku.. aku tgh mncari junior degree tg sama kos ngn aku. Sebabnya aku nk letgo beberapa buku & nota last sem aku. Memandangkan aku ni PJJ je, so aku x kenal sgt la org sama kos ni. Harap ada la junior aku nampak pos kat sini.
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
17
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#2
Pos kat sini kurang orang yg nampak. Mengapa tak jual kat online je? senang lagipun ramai yang boleh nampak
 

Fadhila

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
9
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#3
Pos kat sini kurang orang yg nampak. Mengapa tak jual kat online je? senang lagipun ramai yang boleh nampak
betul betul. sekarang semua orang cari kat internet ataupun apps yg jual barang, tak de lagi yg cari kat bookstore macam dulu. nak jual apapun satu hari dah boleh sold out
 
Joined
Mar 4, 2019
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#4
oke macam ni,.. mngikut tjuk thread aku.. aku tgh mncari junior degree tg sama kos ngn aku. Sebabnya aku nk letgo beberapa buku & nota last sem aku. Memandangkan aku ni PJJ je, so aku x kenal sgt la org sama kos ni. Harap ada la junior aku nampak pos kat sini.
banyak ke tak buku yang nak dijual tu? try tanya kawan yang sama kos or post kat website U sendiri.
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
17
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#6
betul betul. sekarang semua orang cari kat internet ataupun apps yg jual barang, tak de lagi yg cari kat bookstore macam dulu. nak jual apapun satu hari dah boleh sold out
bookstore dah macam outdated dah. saya biasa tanya kat junior. kalau tak de yg nak beli buku tu, saya terus post juga kat online je. dekat uni berapa bulan pun tak de yg beli..
 
Last edited:
Joined
Mar 5, 2019
Messages
5
Likes
0
Points
1
Age
27
Offline
#8
betul betul. sekarang semua orang cari kat internet ataupun apps yg jual barang, tak de lagi yg cari kat bookstore macam dulu. nak jual apapun satu hari dah boleh sold out
saya jual semua buku saya lepas habis study kat carousell. tak sampai satu hari dah ada orang beli dah. laju tak laju jugak la kan.
 

Fadhila

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
9
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#10
saya jual semua buku saya lepas habis study kat carousell. tak sampai satu hari dah ada orang beli dah. laju tak laju jugak la kan.
Boleh tahan laaa.. saya pun setiap hari buka. tak beli apa pun saja nak scroll tengok barang haha
 
Last edited:
Joined
Mar 4, 2019
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#12
saya pun rasaa carousell ni ok. baru je start guna. banyak pilihan lagipun banyak good reviews drpd kawan
saya guna carousell sebab kawan suggest kat saya. masa guna mudah dulu byk scammers no luar selalu whatsapp. sampai rasa tak selamat.
 

sakisah

freshman
Joined
Mar 4, 2019
Messages
6
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#13
saya jual semua buku saya lepas habis study kat carousell. tak sampai satu hari dah ada orang beli dah. laju tak laju jugak la kan.
saya ada jual few barang terpakai saya jugak, pagi tu saya post petang tu dah ada orang nak beli. haha
 

kkukays

freshman
Joined
Mar 5, 2019
Messages
6
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#14
Boleh tahan laaa.. saya pun setiap hari buka. tak beli apa pun saja nak scroll tengok barang haha
haha sama lah. kadang2 dah jadi habit. padahal tak ada apa pun nak dibeli terus jadi banyak barang nak dibeli lepas scroll tu. Buku terpakai pun ade juga org jual
 
Last edited:
Joined
Mar 5, 2019
Messages
5
Likes
0
Points
1
Age
27
Offline
#15
saya ada jual few barang terpakai saya jugak, pagi tu saya post petang tu dah ada orang nak beli. haha
masa first time dulu saya cuba jual barang saya kat sana. takdelah put high expectation kan sbb baru lagi. but sy salah sebab kejap je saya post dah ada orang cari and nak beli. lepas dari tu mmg kalau nak jual apa apa saya jual kat situ je.
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
17
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#16
akak try carousell kak, situ senang nak jual. semua peringkat umur mudah faham macam mana nak guna benda tu.
macam pernah nampak iklan carousell ni. nanti cuba saya download, harap-harap step dia senang dan mudah faham. nanti boleh ajak mak shopping bersama-sama
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
17
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#17
haha sama lah. kadang2 dah jadi habit. padahal tak ada apa pun nak dibeli terus jadi banyak barang nak dibeli lepas scroll tu.
ini memang selalu berlaku. tak dapat nak control sendiri scroll dan shopping online. kalau platform tu system dan barang dia ok, nanti mesti lebih ramai yg guna apps tu
 

Fadhila

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
9
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#18
macam pernah nampak iklan carousell ni. nanti cuba saya download, harap-harap step dia senang dan mudah faham. nanti boleh ajak mak shopping bersama-sama
oke la senang la juga dari aplikasi lain. janji enjoy jeala nk guna aplikasi tu
 
Last edited:

Fadhila

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
9
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#19
ini memang selalu berlaku. tak dapat nak control sendiri scroll dan shopping online. kalau platform tu system dan barang dia ok, nanti mesti lebih ramai yg guna apps tu
Ala sye guna pun sb ramai yg guna. terpengaruh la jadinya
 
Last edited:
Joined
Mar 5, 2019
Messages
6
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#20
oke la senang la juga dari aplikasi lain. janji enjoy jeala nk guna aplikasi tu
Memang menyenangkan. Mcm saya listkan brg, ade notifikasi terus popup kat screen fon. Sblm ni pernah guna FB takdapat pape noti. Rugi mcm tu je
 
Top