Ada sapa pandai curi html web org?

zirmy

freshman
Joined
Mar 19, 2006
Messages
15
Likes
0
Points
1
Offline
#21
kalau nak semua free kena belajar rajin-rajin dik. Dah pandai semua boleh buah sendiri
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#23
apa yang bro syuxx katakan memang tepat....

kalau ada skill... tak perlu duit pun...

bagaimana nak ada skill ? self-explore :)
 
Joined
Sep 26, 2008
Messages
910
Likes
2
Points
18
Offline
#24
terus terang..aku nk tahu umur si aimanaico ni sebenarnye BERAPA? mcm umur 12 tahun pon ada...nak kata 16 mcm tua sgt..pasal cara bebual TERLALU kebudak-budakan.

anak org kaya mana eh? da belanja USD80 utk domain segala. haih... gi tuntut betul2 la TT. stress tgk thread2 TT ni kat WC.
Tak silap saya umur dia 14 tahun rasanya..Hari tu dia pernah bagitau umur dia.Thats why dia kebudak-budakan sikit kot. Tapi jangan sound berapi sangat, nanti semangat dia nak belajar pudar macam tu je sebab kena sound. Mana tahu nanti jadi macam labanon ke..:)
 
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,005
Likes
0
Points
0
Offline
#26
biasanya domain ni beli yg murah2 dah la..bukan ada kelebihan pon domain mahal ni..

lainlah kalau hosting..
 
Joined
Jun 28, 2009
Messages
1,121
Likes
0
Points
38
Offline
#28
curi tak boleh...

bukan setakat tak boleh dari segi agama tapi dari segi teknikal mmg tak boleh... takat curi HTML memang boleh tapi tak memberi apa2 makna.

Ibaratnya anda menyamun seorang penghantar pizza, but still anda tidak dapat memiliki syarikat pizza.

faham tak ? mcm ni... anda hanya mampu ambil apa yang dah sampai ke PC anda tetapi apa yang ada dalam server seperti database, PHP code tetap tak boleh ambil.

tapi kalau nak tiru sejibik boleh la sepertimana yang ditawarkan oleh alfirus
Best perumpamaan nih... huhu...
 
Joined
Nov 6, 2009
Messages
1,848
Likes
0
Points
0
Offline
#29
biasanya domain ni beli yg murah2 dah la..bukan ada kelebihan pon domain mahal ni..

lainlah kalau hosting..
beli aged domain ada banyak kelebihan, dari segi PR, Backlink dan mudah di index Google bro .
 
Joined
Dec 15, 2005
Messages
124
Likes
0
Points
16
Offline
#30
G kt google, taip: how to copy website . Nanti akan kuar cara2 nak copy website & softwares utk copy website. Ada 1 software tu, dia akan copy seme skali file html,images yg ada kt website yg kita nak. Berkesan utk static website.Portal saya tak pernah cuba.
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#32
G kt google, taip: how to copy website . Nanti akan kuar cara2 nak copy website & softwares utk copy website. Ada 1 software tu, dia akan copy seme skali file html,images yg ada kt website yg kita nak. Berkesan utk static website.Portal saya tak pernah cuba.
Dulu saya pernah cuba portal ;). Tapi apa yang dicopy adalah web statik.

Masa tu nak buat presentation web. Takut xampp tak berfungsi masa present, so gunakan software web copy tu. Walaupun hanya dummy page (sbb dah jadi statik), at least ada la display
 
Joined
Apr 20, 2010
Messages
242
Likes
0
Points
16
Age
39
Offline
#33
aku rasa aimanaico ni salah masuk forum la...

ibaratnya tersesat masuk ke sebuah restoren di mana makanan semuanya berbayar, sedangkan seusia aimanaico biasanya dapat makanan percuma (mak suapkan).

aimanaico, ko pergi la mana2 forum lain, 10 tahun kemudian, masuk sini semula

Aku tak tau la forum mana yang sesuai dengan anda.. sbb time aku seusia dengan anda, Internet tak popular lagi. Belajar komputer pun kena pinjam buku kat perpustakaan
Bro faezil, saya suka ayat nih. Hahahahahaha. Makan dalam bunyi ayat nih.
 
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,005
Likes
0
Points
0
Offline
#34
website bleh copy..tapi ape yg kite nmpk jela..

kalau ade bahagian yg kite copy tak tukar..silap2 bleh pegi kat website yg kite copy tu..
 
Joined
Mar 30, 2010
Messages
277
Likes
0
Points
0
Offline
#35
huhuhu sbnrnya cmni.....
makcik saya kat singapore yg bli domain dia igt saya pandai buat web!! :oops:
sbnrnya baru pandai HTML jer!!!
hehehe :D
ok lah klau x leh juga nnti nk pilih sorg designer kt WC jer lagi sng!!!
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#36
huhuhu sbnrnya cmni.....
makcik saya kat singapore yg bli domain dia igt saya pandai buat web!! :oops:
sbnrnya baru pandai HTML jer!!!
hehehe :D
ok lah klau x leh juga nnti nk pilih sorg designer kt WC jer lagi sng!!!
pilih2 jgn tak pilih... pasti berbaloi2...
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#37
Pandai HTML je pun dah memadai....

Untuk menghasilkan blog atau portal, tak perlu mahir PHP sbb codding semua dah siap.... ada wordpress ada joomla.. tinggal guna je
 
Joined
May 24, 2010
Messages
2
Likes
0
Points
0
Offline
#39
salam...
saya nak buat perkara baik...nak desin mahal...
klau boleh nk curi html org ni nya web:

caricaturestar.com

boleh ker???
ada sape2 pernah buat?
saya dah rugi 5 bulan domain yg mahal nie!!!!
Salam.

Saya ada cerita kelakar..

Tadi saya login dalam Cpanel website saya. Tiba2 tersenarai 51 visitor dalam melalui WangCiber.com. Mula2 rasa gembira campur terkejut jugakla, sebab ade orang advertise link saya di laman web mereka.

Lalu saya klik link tersebut dan terjumpa topik ini.
Tetapi selepas membaca entry pertama.. Mata saya rase berbulu. Mungkin sebab tajuk entry ni terlalu obvious kot.

Tapi lepas pikir2. kelaka pon ada. Mungkin encik aimanaico igt website ni mat saleh punya agaknya. . Maka saya register ahli WangSiber hanya semata-mata nak bagi komen ni.

Dan.. utk buktikan saya owner CaricatureStar.com,
saya upload logo WangCiber dlm server saya..
caricaturestar.com/gallery/logo.gif

Sekian trima kasih...
 
Last edited:
Top