Ada kesan tak kalau install banyak plugin dalam satu blog?

Wangianlife

freshman
Joined
Nov 16, 2009
Messages
190
Points
0
kalau boleh kurangkan iklan seperti nuffnang dan advertlets..letak 1 sudah cukup..sebab nuffnang dan advertlets punya iklan berat lebih2 lagi kalau pasang yang 728x90..
Setuju.. Link dgn web lain juga mendorong faktor ini seperti facebook, twitter, networkedblogs dan sebagainya..
 

Dr. Peace

Newbie
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,751
Points
36
guna dedicated server pasti dijamin laju!! :p
 

hafizmdrahim

freshman
Joined
May 23, 2012
Messages
5
Points
0
TenQ so much kepada semua yang respon :)
banyk input yg dapat korang memang best la

nak check blog sekejap n buang plugin2 yg tak perlu ;)
Check sekali plugin yang dah lama tak update bro. Kalau dah lebih 2 tahun x update, delete terus je tanpa segan silu.
 

indocom

freshman
Joined
Jan 18, 2015
Messages
7
Points
1
lebih baik jangan instal terlalu banyak plugin yang tidak perlu, lebih baik terlihat mulus namun berelegan saja
 

ismailn

freshman
Joined
Jan 29, 2015
Messages
81
Points
0
apabila penggunaan usage terlalu tinggi akibat banyak sangat plugin yang dipasang..
ada peluang blog kita kena suspend dengan hosting provider..
Gua framework mcm thesis/genesis/woo.. kurang sikit bergantung dgn plugin.
Paling2 pun mau add security plugin, WP cache dan lain2 maintenance plugin.
 
Top