Ada apa dengan arba network?

Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#21
Assalamualaikum.....tak ada apa nak update, cuma nak bagitau kami di ARBA Network tenang2 saja. Semalam saya baru renew satu kontrak, dan tambah lagi satu kontrak baru. Alhamdulillah, rezeki belum putus nampaknya.

Untuk pengetahuan, saya bukan masuk ARBA Network saja. Sebahagian lebihan saya masukkan dalam Public Mutual, ada 4 syariah compliance fund yg saya masuk. Saya juga ada membeli jongkong emas dari Public Gold. Dah level Dealer pun. Tapi sekarang ni harga melambung (hari ini RM 164 per gram!), stop dulu beli emas. Duit EPF hanya dikeluarkan utk beli Unit Trust dgn Public Mutual. Jumlah terkumpul EPF RM 1 juta baru saya keluarkan buat belanja. Tabung Haji? Mmg ada lama, buat potongan gaji.

Semua org nak kaya, tapi masuk Skim Cepat Kaya bukan jalannya. Ada duit sikit-sikit tu simpan di tempat yg sepatutnya. Saya masuk ARBA Network sejak 2013 tak jadi kaya pun, tapi Alhamdulillah. Financial Freedom dah dicapai sejak setahun yang lalu. Sekarang ni kumpul asset sikit2 utk bekalan hari tua.
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#22
Assalamualaikum....

Just nak bagitau, Classic Worldwide Corporation (CWC) dah ada Penasihat Syariah iaitu Dr. Muhamad Faisal dari UKM. Beliau juga Penasihat Syariah kepada Mizuho Bank Malaysia Berhad.

Perihal patuh syariah atau tidak adalah antara point-point yang dimainkan oleh ARBA Network haters sejak dulu. Mcm2 usaha telah dilakukan oleh mereka untuk menjatuhkan program ini, setelah sentiment perundangan gagal meruntuhkan ARBA Network, mereka masih menghasut orang ramai agar mempercayai syarikat ini mengamalkan riba.

Kami peserta program ARBA Network berasa yakin dengan operasi syarikat dan perjalanan program ARBA Network. 2013, 2014, 2015....kini 2016 saya masih bersama ARBA Network.

Wallahu alam.
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#23
Assalamualaikum. Sedikit info buat pengetahuan semua:

1. Pelancaran Kopi Pak Belalang Original di Jakarta akan diadakan pada 22 dan 23 April 2016.
2. Rancangan realiti tv, Akademi Silat Pendekar Muda yang ditaja sepenuhnya oleh CWC akan bermula 3 Mac 2016.
3. Rancangan realiti tv, Clever Girl yang juga ditaja penuh oleh CWC akan bermula 23 Mac 2016.

Harap maklum.
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#25
Semoga Arba Network terus sukses :)
In sya Allah tuan. Setakat 3 tahun saya join ni, Alhamdulillah mmg nampak kemajuan pada diri sendiri, keluarga dan semua yg sertai saya.
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#26
Aiseh.......tak banyak benda nak update......dari dulu sampai sekarang ARBA Network ni sama je......yang tak sama, side income bertambah.......2 digit, 3 digit, 4 digit, 5 digit......anda pilih....

Anyway, siapa yang nak rasa Kopi Pak Belalang, boleh cari di CWC Republic terdekat, tapi bayar harga pasaranlah ya......kalau nak harga diskaun boleh contact saya......bagi yang kaki bisnes, boleh join ARBA Network untuk jadi dealer berdaftar CWC.....Sales Return 5.5 - 8 % setiap bulan tu kena terimalah ya selain produk2 keluaran CWC yg kita order.
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#27
Semalam, 14 May 2016 adalah hari ulangtahun Classic Worldwide Corporation yang ke 9 tahun........9 tahun ya, bukan 9 bulan! +Hero+ Semoga CWC dan ARBA Network terus sukses.
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#28
Assalamualaikum. Lebih kurang 6 bulan juga saya tak update, mesti org ingat program ni dah kaput kan? Tak.....masih berkembang mekar....in sya Allah. Kita jual kopi, bukan jual barang larangan.

Ok, very short.......

ARBA Network yang sekarang ni (ARBA 1.0) akan dihentikan bermula 01/01/2017. Walau bagai mana pun, penyertaan masih dibuka sehingga hujung tahun 2016. Selepas itu pembayaran Sales Return, apa-apa bonus, rebate dan sebagainya sehingga tamat kontrak. Itu saja.

ARBA 2.0 telah bermula pada bulan Oktober 2016. Tiada Cooling Period seperti ARBA 1.0. Penyertaan minima RM 1000. Ada produk. Bukan pelaburan.

ARBA 1.1 akan bermula tak lama lagi. Tunggu pengumuman rasmi dari syarikat. Penyertaan minima RM 10000. Ada produk. Bukan pelaburan.

Koperasi Cantik Cemerlang (KCC) dibawah pengawasan Suruhanjaya Koperasi Malaysia juga akan bermula pada Januari 2017. Yuran penyertaan RM 1000 dan penyertaan minima RM 10000. Instrumen pelaburan berdaftar. Tiada produk.

Alhamdulillah, rezeki masih lagi berterusan bersama syarikat ini. Saya juga sedang dalam proses menjadi Exclusive Partner di mana kami akan menjadi wakil syarikat untuk mengedar produk di kawasan kami.

Sila hubungi saya melalui whatsapp untuk mengetahui lebih lanjut. Bagi yang berminat menambah pendapatan saja. Kalau memang dah kaya, it's ok. Ini bukan skim cepat kaya. Saya dah join sejak 2013, masih lagi pakai Proton Saga dan motor Honda, tapi tiada hutang!
 
Top