acer aspire 1....apsl lmbp semacm?

along27

freshman
Joined
Oct 14, 2009
Messages
206
Points
16
kne virus ataw malware or somethg wrong dgn item dlm nye tu
 

shafiq_jb

freshman
Joined
Nov 30, 2007
Messages
3
Points
1
aspire one ni memang dlm kategori lembap walaupun baru format.bila pakai lama sket (jadi panas) lagila lembap kalau nak bukak program lain.processor dia jenis atom (low end) cpu. sebaik2nya tak digalakkan beli apa2 jenis laptop mini2 ni kalau nak guna multitasking .kalau setakat utk browsing internet tu blehla.
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
0
cikgu tu pandai komputer ke tak? (bukan pandai start/shutdown/browse internet je)

cikgu tu laki ke pompuan?

aku rasa cikgu tu yang jadikan komputer tu lembab..bukan salah komputer..
 

sterne

freshman
Joined
Dec 23, 2009
Messages
63
Points
0
mungkin dia dah install macam2 mende yg tak penting..
try buang program2 yg tak guna.. bagi tinggal yg penting2 je..

saya guna acer aspire one, ok tapi jgn compare dgn laptop ram tinggi...
kelajuan laptop ni masih boleh diterima. masih boleh edit gambar guna paint.net . photoshop dah takleh..

satu lg, try tukar appearance settings jd windows standard. laptop akan lebih ok.

right click pada background- Personalization - Appearance Settings
 

Hilmi iraaS

freshman
Joined
Oct 17, 2010
Messages
5
Points
0
Acer Aspire One memang slow, walaupun dah d upgrade ke 2GB RAM. Sebabnye model ni guna Processor Atom ( murah tapi performance dia sangat mengecewakan. Alternatifnya, Awak install Windows XP Professional, upgrade 2GB DDR2 RAM.
 

doku

freshman
Joined
Nov 14, 2008
Messages
130
Points
16
ni model yang zg5 tu ke? rasenya ni model netbook pioneer gak r..zamna awal2 kemunculan netbook dulu. Mmg lembap sbb pakai disk SSD nye. Bukan hardisk biasa. lagipun orang kata SSD ni kalo run windows agak slow. Better run ngan linux. Kalao nak windows gak install yang penting2 je. Tak bleh multitask dan nak macam2. mmg ntuk light usage je r. pakai portable nye software pun ok gak. Tak yah install macam2. leh cari software portable kat sini
 
Top