A Tips 4 Newbie : Nak Bisnes Apa Di Internet: Niche

seng

freshman
Joined
Aug 14, 2011
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
Perkongsian maklumat bermakna yang hebat...ia pasti dpt dimanfaatkan oleh mereka yang berjinak dengan perniagaan internet....syabas!
 

DaniHr

freshman
Joined
Aug 21, 2011
Messages
36
Likes
1
Points
0
Offline
Hehehe aku pun tak faham lagi. tak pe nanti boleh faham, mesti baca berulang2 ni sal topik yg diberikan oleh saifulsham. Terima Kasih saifulsham dgn tip yg diberikan.
 
Joined
Sep 4, 2011
Messages
9
Likes
0
Points
0
Offline
Nak tanya otai-otai sikit

Saturated tu mungkin maksudnya, dah ada ramai dominant player.
Mungkin contoh yang sesuai adalah seperti di bawah:

Kalau anda buat carian yang istilah umum contohnya, di google.com "buku" result yang di keluarkan adalah
About 214,000,000 results (0.05 seconds)

dan kalau anda buat carian 'buku buku yang diharamkan'
About 1,060,000 results (0.05 seconds)

dan kalau anda buat 'buku yang diharamkan yang ada di malaysia'
About 465,000 results (0.18 seconds)

dan kalau anda buat carian 'buku yang diharamkan yang ada di malaysia yang ditulis'
About 210,000 results (0.21 seconds)

dan kalau anda buat carian buku yang diharamkan yang ada di malaysia yang ditulis oleh Anwar *****
About 151,000 results (0.39 seconds)

apa maksud masa yang seconds ni? saya dapati lagi lama masa yang digunakan lagi mendalam spesifik carian tersebut.
Masa yang mana kita patut gunakan untuk mengurang saingan dan keyword apa yang patut digunakan. ?
 

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
693
Likes
0
Points
16
Offline
Nak tanya otai-otai sikit

Saturated tu mungkin maksudnya, dah ada ramai dominant player.
Mungkin contoh yang sesuai adalah seperti di bawah:

Kalau anda buat carian yang istilah umum contohnya, di google.com "buku" result yang di keluarkan adalah
About 214,000,000 results (0.05 seconds)

dan kalau anda buat carian 'buku buku yang diharamkan'
About 1,060,000 results (0.05 seconds)

dan kalau anda buat 'buku yang diharamkan yang ada di malaysia'
About 465,000 results (0.18 seconds)

dan kalau anda buat carian 'buku yang diharamkan yang ada di malaysia yang ditulis'
About 210,000 results (0.21 seconds)

dan kalau anda buat carian buku yang diharamkan yang ada di malaysia yang ditulis oleh Anwar *****
About 151,000 results (0.39 seconds)

apa maksud masa yang seconds ni? saya dapati lagi lama masa yang digunakan lagi mendalam spesifik carian tersebut.
Masa yang mana kita patut gunakan untuk mengurang saingan dan keyword apa yang patut digunakan. ?
bape saat tu tak penting..yg penting keyword tu..makin panjang keyword makna nye makin spesifik niche kite..
 

Zafrin

freshman
Joined
Oct 17, 2010
Messages
184
Likes
0
Points
16
Offline
nak bisnes ni hati mau kuat, takat kene tipu duit tu bese.. rugi dalam perniagaan, dan macam2 lagi lah.. yang penting semangat mau ada !!! :D

PakarEbook


 
Last edited:
Top