A Tips 4 Newbie : Nak Bisnes Apa Di Internet: Niche

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
macam mana ngan niche hacking boleh x?contoh camna nak hack wifi dan guna secara percuma.boleh jimat kos.ok x klu bt produk?
secara bisnes ok la..
tp secara etika bisnes tak ok..
coz tu nama dia pencerobohan!!

Daripada wat produk cara-cara ceroboh bek wat cara nak elak kene ceroboh..

lgpn niche hack kat malaysia ni tak byk..
myb belum menjd kepentingan..
tp kalau nak wat gak baik try pasaran luar..

sekadar pendapat..
 

Insight Master

freshman
Joined
Jan 25, 2010
Messages
121
Points
0
Assalamualaikum.Bagaimana kalau kita mempunyai kepakaran dalam education,cnth haccking wifi.Kita berikan pengetahuan bagaimana orang boleh menceroboh wifi kita walaupun kita mempunyai secure password.Adakah niche hacking tu menjadi kesalahan dalam menjadikan produk kita?sila tolong beri pendapat saudara.
niche yang bagus.

cuba try kaji, org yg nak belajar bende ni,
sangat kuat dipengaruhi emosi atau tak?

contohnya...

1. org yg baru je kene hack wifi dan sangat sakit hati,
so berkobar2 nak belajar cam ne nak tutup wifi.

2. adakah org ni nak beli ebook panduan atau search
di forum2 dan belajar secara free?

3. situasi berlawan, iaitu org lain yg akan salah guna
maklumat ni? contoh.. org yg terdesak nak pakai wifi, so
takkan teragak2 untuk beli ebook tu dan gunakan ilmu
dalam ebook tu untuk curi wifi org.


ok, lepas dah tahu KELOMPOK MANUSIA yang dipengaruhi
emosi sangat kuat seperti di atas, kaji lagi next step.


iaitu:

adakah dorang ni sanggup bayar untuk dapatkan
maklumat? agak2 je... atau buat kajian di forum.
buat survey ke, poll ke..


ok stakat ni dulu perkongsian...
nanti ada masa sambung..

nk tgk berita jap hehe


- Insight Master -
 
Last edited:

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
niche yang bagus.

cuba try kaji, org yg nak belajar bende ni,
sangat kuat dipengaruhi emosi atau tak?

contohnya...

1. org yg baru je kene hack wifi dan sangat sakit hati,
so berkobar2 nak belajar cam ne nak tutup wifi.

2. adakah org ni nak beli ebook panduan atau search
di forum2 dan belajar secara free?

3. situasi berlawan, iaitu org lain yg akan salah guna
maklumat ni? contoh.. org yg terdesak nak pakai wifi, so
takkan teragak2 untuk beli ebook tu dan gunakan ilmu
dalam ebook tu untuk curi wifi org.


ok, lepas dah tahu KELOMPOK MANUSIA yang dipengaruhi
emosi sangat kuat seperti di atas, kaji lagi next step.


iaitu:

adakah dorang ni sanggup bayar untuk dapatkan
maklumat? agak2 je... atau buat kajian di forum.
buat survey ke, poll ke..


ok stakat ni dulu perkongsian...
nanti ada masa sambung..

nk tgk berita jap hehe


- Insight Master -
Tips dari sifu niche..
smart..
 

khairulmkn

freshman
Joined
May 18, 2007
Messages
150
Points
16
Age
44
Salam semua, saya pernah membaca buku yang bertajuk " Rahsia buat duit dengan internet " karya saifulsham. Buku itu sangat bagus untuk di baca kepada sesiapa yang baru dalam bidang biz internet.
 

melando

freshman
Joined
Mar 17, 2010
Messages
3
Points
0
salam semua, tips yang amat bagus.... teramat sangat, boleh tanya buku "Rahsia buat duit dengan internet" masih ada di pasaran ke?
 

Edwin

Newbie
Joined
Jun 18, 2009
Messages
429
Points
16
Apakah cara cepat yang boleh mencari niche kita yang tak da blog ataupun website??
 

imdanny

freshman
Joined
Mar 9, 2010
Messages
1
Points
0
Memang betul. Pada pendapat saya, niche memang penting coz tanpa niche, marketing kurang berkesan. Sedangkan pencuci muka fair & lovely pun slalu gunakan model berkulit gelap coz diorg tau tak nak bersaing dgn jenama terkemuka antarabangsa tapi diorang berjaya memikat gadis-gadis berkulit gelap termasuk kawan rapat saya. Dalam internet bisnes pun macam ni juga, kena cari niche yg lumayan dan spesifik. Spesifik ertinya, tembak tepat kepada masalah yang dihadapi dan menyelesaikannya.

Saya pernah tanya diri sendiri, bagaimana seorang newbie hendak memecah masuk dalam market yang menguntungkan? Tak ada cara lain kecuali promosi, promosi, promosi dan ia menelan belanja yang banyak coz newbie tak dikenali, sapa nak percaya kalau tak buat semacam 'guru'. SE ranking takkan dapat bantu sebab masih baru, pelawat pula tentu cari yang ada authority (dah lama berkecimpung, lebih berpengalaman atau berpengetahuan).

Kalau tak cari niche, memang susah la nak berjaya dalam internet bisnes ni..
 

tador

freshman
Joined
Feb 2, 2010
Messages
25
Points
0
Saya pernah tanya diri sendiri, bagaimana seorang newbie hendak memecah masuk dalam market yang menguntungkan? Tak ada cara lain kecuali promosi, promosi, promosi dan ia menelan belanja yang banyak coz newbie tak dikenali, sapa nak percaya kalau tak buat semacam 'guru'. SE ranking takkan dapat bantu sebab masih baru, pelawat pula tentu cari yang ada authority (dah lama berkecimpung, lebih berpengalaman atau berpengetahuan).

Kalau tak cari niche, memang susah la nak berjaya dalam internet bisnes ni..
Saya setuju yg ni..
Bulan pertama saya promosi,x jadi ape2 dan langsung x der hasil..rasa cam give up jer. Yer lah..sapa la kita ni, stakat newbie hingusan jer. Tapi atas nasihat Otai, teruskan usaha mempromosi..skg dah mula nak nampak hasil. Pelan pelan kayuh..:)
 

rmbucks4u

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
0
Points
0
salam & hi..tumpang lalu,hehe..anyone pernah dengar bisnes ads4bucks? mudah,murah & massyukk...nak tau detail sms me 0143423033 or visit my blog kam6789.ads4blog.net...thank u!
 

Ihsan

freshman
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2
Points
0
salam.. ramai betul otai2 di sini ye, dan maklumat2 yg di beri amat berguna.. insyaAllah kita semua boleh berjaya,gandakan usaha majukan diri..\_newbie_/
 
Top