8 Tip Terbaik Untuk Berubah

taliff

freshman
Joined
Jul 23, 2011
Messages
13
Points
0
Tips yang baik untuk sesiapa sahaja yang ingin berubah. Berubah adalah sangat perlu kerana ;

1. Ilmu sentiasa berubah dan kita perlu praktikkannya - Jika tidak kita akan sentiasa ketinggalan.

2. Mendapat peluang baru - Jika kita masih berada dalam takuk lama dan tidak sedia untuk berubah, kita hanya akan mampu melihat peluang kita semakin berkurangan dari hari ke hari. Dengan sesuatu perubahan, ia sebenarnya memberi peluang baru atau demensi baru untuk kita jelajahi.

Selamat berubah dan berjaya >:D<
 

Nur Shafiqah

freshman
Joined
Aug 28, 2012
Messages
103
Points
16
Assalam kepada ahli wangcyber dan salam ramadan untuk semua..

sudah agak lama tinggalkan WC ni terasa rindu pula di hati (ceh..ceh..)

Hari ni saya nak kongsikan 4 langkah memulakan perniagaan internet kepada anda semua terutamanya kepada yang masih newbie mengikut formula saya..ringkas tetapi sangat mudah untuk difahami.

Formulanya ialah = P + L + B + P

Anda perlu memilih produk/perkhidmatan yang sesuai sebelum anda mula membina laman web anda serta mencari bahan untuk promosi...

Faham ke tak faham..

Ok kata kuncinya ialah:

a)P adalah produk/perkhidmatan
=anda perlu cari produk dahulu dan kenalpasti permintaan produk/perkhidmatan yang ingin anda tawarkan.

b)L adalah laman web
=Apabila anda telah kenalpasti produk/perkhidmatan anda barulah anda boleh membina laman web.dalam proses membina laman web ini pastikan domain name yang anda pilih bersesuaian dengan produk yang anda ingin jual.

c)B adalah bahan-bahannya
= dah ada produk dan laman web barulah mulakan operasi mencari bahan-bahan dan rencahnya secukup rasa.lakukan kajian secara mendalam.mungkin akan mengambil masa yang agak lama tetapi hasilnya sangat berbaloi..

d)P adalah promosi..promosi..promosi..promosi..
=semua dah ada apa tunggu lagi promosi lah sampai pengsan...bahagian ni sangat-sangat penting tau kerana jika produk/perkhidmatan anda bagus mana pun tapi tak tahu cara nak promosi maknanya anda adalah orang yang gagal.Bagaimana orang ramai nak tahu produk anda kalau anda tak lakukan promosi betul tak.jadi jangan abaikan bahagian ini kerana bahagian ini sangat penting bagi anda.

Sekian saja perkongsian saya pada hari ini..Saja nak hilangkan boring..salam ramadan untuk semua dan Selamat Hari Raya :)
 
Top