7 Petua Tradisional Buat Duit, Cari Duit Dari Internet! (Siri 1 - 2)

nalzaron

freshman
Joined
Jun 13, 2009
Messages
1,018
Points
0
salam.. betul apa yg mhhafeez katakan... memang masalah saya yg plg besar ialah fokus..sekejap nak join affiliate..sekejap nak buat ebook..sekejap join mlm..sekejap join prog reseller.. last2 'bungkus'..ehehe.. maklum la kebanyakan newbie macam saya ni semangat lebih tp ilmu IM teramat kurang..
Tapi lepas baca thread ni..semangat utk fokus makin kuat.. tq mhhafeez..so, buat newbie2 yg seangkatan dgn saya,sblm ikut apa2 program yg menjanjikan pndapatan lumayan.. anda harus kaji dan perhatikan dahulu..paling penting kena study semua dulu perlahan2..jgn kabur mata dgn killer review yg diberikan tanpa membuat kajian.. apa yg dinyatakan dlm review tu kemungkinan besar memang benar.. tp kita harus nilai kemampuan diri dr segi ilmu yg kita miliki... :)

p/s.. pandangan berdasarkan pengalaman..
p/s.. nalzaron tgh fokus utk hasilkan ebook pertama, hrp2 la sifu2 kat sini sudi sponsor minisite 1 nanti ye....hehehe


p/s...
 

ZaRul

Senior
Joined
Jan 22, 2009
Messages
1,779
Points
0
salah satu info motivasi yg berguna untuk semua IM..rep added
 

Duit Internet !

freshman
Joined
Sep 3, 2009
Messages
854
Points
0
bgus info bro
 

ZahrulAzua

Senior
Joined
May 4, 2007
Messages
596
Points
18
Age
49
cam ne nak fokus badan penat balik keje..

Boleh... cuma kena ada time planing and management... kalau betul fokus tak payah ambil masa yang lama pun... 1 ke 2jam pun boleh... tapi istiqomah lah...,
 

abeys

freshman
Joined
Nov 15, 2008
Messages
156
Points
16
Age
37
Masalah utama bagi orang yang baru di dalam internet marketing adalah information overload(terlalu banyak maklumat) lalu mereka tidak tahu di mana hendak bermula...

Cara untuk mengatasi information overload adalah membuat rancangan langkah demi langkah untuk menghasilkan fokus...

Setelah ada langkah demi langkah barulah kita dapat fokus dengan baik...

Kesemua ahli 'business coach' yang saya jumpa sangat mementingkan plan...

Saya pernah berbual dengan salah seorang daripada team Robert Kiyosaki selama 2 jam lebih dan apa yang beliau menitik beratkan adalah teramat penting kepada usahwan untuk mempunyai matlamat dan rancangan...

Setelah ada matlamat dan rancangan yang jelas maka barulah terhasil fokus..
 

ZahrulAzua

Senior
Joined
May 4, 2007
Messages
596
Points
18
Age
49
Masalah utama bagi orang yang baru di dalam internet marketing adalah information overload(terlalu banyak maklumat) lalu mereka tidak tahu di mana hendak bermula...

Cara untuk mengatasi information overload adalah membuat rancangan langkah demi langkah untuk menghasilkan fokus...

Setelah ada langkah demi langkah barulah kita dapat fokus dengan baik...

Kesemua ahli 'business coach' yang saya jumpa sangat mementingkan plan...

Saya pernah berbual dengan salah seorang daripada team Robert Kiyosaki selama 2 jam lebih dan apa yang beliau menitik beratkan adalah teramat penting kepada usahwan untuk mempunyai matlamat dan rancangan...

Setelah ada matlamat dan rancangan yang jelas maka barulah terhasil fokus..


Cuba fikir siapa yang ingn anda jadi... then fokus terhadapnya...
 

punggukbiz

freshman
Joined
Sep 26, 2009
Messages
9
Points
0
Teramatlah betul sifu sifu semua ... sy mula berjinak2 ngan IM ni sblom raya tahun ni (baru berapa minggu beb) tengok video kat youtube ... first time dengar nama clickbank pastu dah start la tepikir nak buat duit beribu2 pastu buat research lagi kenal lagi macam2 teknik ... last2 pening, serabut ... yang jadi perosaknyer ialah pemikiran dalam diri sendiri yang macam ni -- "wah teknik ni konpem bole bawak 100 orang sehari, eh tak teknik tu lagi bagus, bawak 1000 eh tak ... eh tak ni lagi bagus ... "
 

nizan90

freshman
Joined
May 6, 2011
Messages
16
Points
0
btul2...fokus 2 penting..sbb sy xfokus n t'lalu tamak la sy rgi tme men forex..huhuhuhu
 

rezeki.usahawan

freshman
Joined
May 9, 2011
Messages
4
Points
0
Artikel yang membuka mata (eye opening). Insyaallah akan saya ikut.
 

sanji

freshman
Joined
May 21, 2011
Messages
150
Points
16
Terima kasih kerana memberi useful information
 

zikrihusaini

freshman
Joined
Aug 20, 2008
Messages
41
Points
6
jangan terlalu gopoh gapah, kalau masa agak limit, take time.. kalau penat sangat kerja tuh... focus di hujung minggu jer pun ok dah... gunakan masa yang ada dengan sebaiknya. Insyallah.
 

awie_fie

Newbie
Joined
Jun 30, 2011
Messages
329
Points
0
Perkongsian yang menarik.
apa yang penting set minda dan fokus,fokus,fokus.
itulah kuncinya.
 

nsdder

freshman
Joined
Jun 23, 2011
Messages
156
Points
0
Info yang bagus. Tapi kebanyakan daripada mereka tidak tahu atau tidak fokus. Semua benda nak buat. Last2 semuanya tak menjadi....tq for info yang berguna..
 

bertong

freshman
Joined
May 30, 2010
Messages
3,387
Points
36
yarp bab fokus tu penting....

kalo kerja tak fokus..apa kerja pon tak jadi...

cam aku ni ar...hehe
 

norazhar

freshman
Joined
Jun 30, 2011
Messages
130
Points
0
Fokus, kemudian konsisten.. jgn hangat2 taik ayam. baru seminggu xde hasil dah stop..
pastu jgn stop carik ilmu, semakin byk kita belajar, makin byk yg kita x tau..
 

Wzarul

freshman
Joined
Mar 26, 2011
Messages
22
Points
0
menarik..tq tt for sharing..awaiting part 2:)
 
Top