Dalam Negara 5G stand alone pertama di Malaysia

hundredone

freshman
Joined
Jan 10, 2018
Messages
19
Points
1
Age
34
TM 5G standalone ada byk advantages mcm kelajuan internet yg cepat dan efisien...Walaupun kos utk buat 5G ni mahal, tapi ia blh manfaatkan semua org nanti...
makan modal banyak. kenapa telco lain tak pakat-pakat buat? jadi pengguna boleh pilih yang paling bagus. sekurangnya ada banyak pilihan. ni melabur utk marketing je banyak. ke sebab nk cut cost.
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
aku malas nk hentam maxis sbb tak ada pengalaman guna. umobile pernah kejap. bagi aku okay telco mampu milik,student ramai pakai.tapi line suma bagus.
Tapi Umobile ni nak buat stand alone ke??
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
makan modal banyak. kenapa telco lain tak pakat-pakat buat? jadi pengguna boleh pilih yang paling bagus. sekurangnya ada banyak pilihan. ni melabur utk marketing je banyak. ke sebab nk cut cost.
Telco tm mempunyai infrastructure yg lengkap bagi 5G standalone, telco lain blh collab with TM utk nikmati kos yg lbh efektif...
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
29
tak ada telco lain buat???
telco lain jgak ada buat kan...tak cepat banding dgn tm jer...
cepat x cepat kena guna baru dpt tahu kan, tak lama lagi kita org dah blh guna line 5g tm dekat Langkawi, lepas tu dah blh tahu
 

dankhoo

freshman
Joined
Jan 9, 2018
Messages
16
Points
1
Age
31
Jika other telco tak nak collaborate, apa effect nya??
tak nak collaborate abistu apa plan diorang??nk taw gak. kalau sharekan kan boleh jimat kos .kalau tak nak share bagi lah idea yg boleh compete tm
 

Zakuan123

freshman
Joined
Nov 15, 2017
Messages
61
Points
8
Age
26
cepat x cepat kena guna baru dpt tahu kan, tak lama lagi kita org dah blh guna line 5g tm dekat Langkawi, lepas tu dah blh tahu
tak ada melancong ke langkawi lah, tak dpt test, tunggu line dia dtg ke kuala lumpur baru aq try
 

Beyonced HD

freshman
Joined
Dec 14, 2017
Messages
12
Points
1
Age
30
tak ada telco lain buat???
telco lain jgak ada buat kan...tak cepat banding dgn tm jer...
itula pasal kenapa time blh buat infra sdr..provider lain tk buat sbb isu cost..bkn murah nk pasang cable dan maintain..sbb tu telco lain playsave..sewa je..time pun pasang area highrise dan kawasan p ramai org je.. kwsn tak untung jgn harap la diaorg nk masuk.
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
131
Points
18
dua2 tak ada infrastructure sendiri. mcm ada agenda sendiri .
X tahu la tapi diorang boleh fikir logic kot sebenarnya, x ke bagus lagi collab dgn tm yg dah tahu dah ada infra semua, apa susah fikir2
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
131
Points
18
itula pasal kenapa time blh buat infra sdr..provider lain tk buat sbb isu cost..bkn murah nk pasang cable dan maintain..sbb tu telco lain playsave..sewa je..time pun pasang area highrise dan kawasan p ramai org je.. kwsn tak untung jgn harap la diaorg nk masuk.
Playsafe pun sampai bila nak maju, compete secara sihat. Susah la mcm tu der. Dah kalau gitu, bagi je la tm buat, semua nak playsafe je hahaha maghoh ni
 
Top