Dalam Negara 5G stand alone pertama di Malaysia

Joined
Jan 10, 2018
Messages
19
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#21
TM 5G standalone ada byk advantages mcm kelajuan internet yg cepat dan efisien...Walaupun kos utk buat 5G ni mahal, tapi ia blh manfaatkan semua org nanti...
makan modal banyak. kenapa telco lain tak pakat-pakat buat? jadi pengguna boleh pilih yang paling bagus. sekurangnya ada banyak pilihan. ni melabur utk marketing je banyak. ke sebab nk cut cost.
 
Joined
Aug 28, 2017
Messages
60
Likes
0
Points
6
Offline
#27
makan modal banyak. kenapa telco lain tak pakat-pakat buat? jadi pengguna boleh pilih yang paling bagus. sekurangnya ada banyak pilihan. ni melabur utk marketing je banyak. ke sebab nk cut cost.
Telco tm mempunyai infrastructure yg lengkap bagi 5G standalone, telco lain blh collab with TM utk nikmati kos yg lbh efektif...
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
74
Likes
1
Points
8
Age
29
Offline
#32
tak ada telco lain buat???
telco lain jgak ada buat kan...tak cepat banding dgn tm jer...
cepat x cepat kena guna baru dpt tahu kan, tak lama lagi kita org dah blh guna line 5g tm dekat Langkawi, lepas tu dah blh tahu
 
Joined
Jan 9, 2018
Messages
16
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#33
Jika other telco tak nak collaborate, apa effect nya??
tak nak collaborate abistu apa plan diorang??nk taw gak. kalau sharekan kan boleh jimat kos .kalau tak nak share bagi lah idea yg boleh compete tm
 
Joined
Nov 15, 2017
Messages
55
Likes
1
Points
6
Age
25
Offline
#35
cepat x cepat kena guna baru dpt tahu kan, tak lama lagi kita org dah blh guna line 5g tm dekat Langkawi, lepas tu dah blh tahu
tak ada melancong ke langkawi lah, tak dpt test, tunggu line dia dtg ke kuala lumpur baru aq try
 
Joined
Dec 14, 2017
Messages
12
Likes
0
Points
1
Age
30
Offline
#36
tak ada telco lain buat???
telco lain jgak ada buat kan...tak cepat banding dgn tm jer...
itula pasal kenapa time blh buat infra sdr..provider lain tk buat sbb isu cost..bkn murah nk pasang cable dan maintain..sbb tu telco lain playsave..sewa je..time pun pasang area highrise dan kawasan p ramai org je.. kwsn tak untung jgn harap la diaorg nk masuk.
 
Joined
Oct 7, 2011
Messages
123
Likes
4
Points
18
Offline
#38
itula pasal kenapa time blh buat infra sdr..provider lain tk buat sbb isu cost..bkn murah nk pasang cable dan maintain..sbb tu telco lain playsave..sewa je..time pun pasang area highrise dan kawasan p ramai org je.. kwsn tak untung jgn harap la diaorg nk masuk.
Playsafe pun sampai bila nak maju, compete secara sihat. Susah la mcm tu der. Dah kalau gitu, bagi je la tm buat, semua nak playsafe je hahaha maghoh ni
 
Top