Dalam Negara 5G stand alone pertama di Malaysia

sedili23

freshman
Joined
Oct 28, 2013
Messages
64
Points
6
Sekarang berita panas sebab TM tgh nak buat stand alone 5G pertama kt Malaysia. Tak ada telco lain buat selain dpd diorang setakat ni.
 
Last edited:

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
43
Points
6
Age
25

Nur Liyana

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
40
Points
6
Age
26
Ya betul...TM buat 5G standalone ni sbb nak offer byk benefits kpd consumers...
TM 5G standalone ada byk advantages mcm kelajuan internet yg cepat dan efisien...Walaupun kos utk buat 5G ni mahal, tapi ia blh manfaatkan semua org nanti...
 

bmwloveryo

freshman
Joined
Nov 8, 2019
Messages
43
Points
6
Age
26
Banyak kebaikan yang akan kita dapat bila TM memilih untuk buat stand alone ni. Telco lain lebih memilih untuk non stand alone je sebab murah nak implement.. just upgrade 4G yg sedia ada.
so if kos buat murah mesti nanti charge customer pun lebih murah kan? better pakai telco lain punya 5g
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
131
Points
18
ada betul apa ko cakap tu. bisnes yg besar ni mmg marketing tiptop.tapi penyampaian tu mmg hancuss
Cite dia skrg, telco lain pun mula2 je dulu sembang kencang pasal 5g, skrg aku tgok tm je yg buat semua keje, bukan monopoli tapi dah tu hakikatnya
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
131
Points
18
so if kos buat murah mesti nanti charge customer pun lebih murah kan? better pakai telco lain punya 5g
Ko tgok maxis, maxis guna fiber tm pastu diorang buat servis murah. Ada elok ke line diorang? Sama je teruk dia. Baik ko bayar harga yg berbaloi dgn servis
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
Cite dia skrg, telco lain pun mula2 je dulu sembang kencang pasal 5g, skrg aku tgok tm je yg buat semua keje, bukan monopoli tapi dah tu hakikatnya
TM tak ada monopoli pun, apa yg dia buat ialah network 5G standalone...maksudnya ia pki 5g core tanpa LTE utk pasang internet...
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
Ko tgok maxis, maxis guna fiber tm pastu diorang buat servis murah. Ada elok ke line diorang? Sama je teruk dia. Baik ko bayar harga yg berbaloi dgn servis
tak blh buat perbandingan mcm tu...sy dah pki tm bertahun2, internet service ia kira baik, lancar dan cepat...sy rasa apa yg sy byr setanding dgn service yg sy terima...
 

bmwloveryo

freshman
Joined
Nov 8, 2019
Messages
43
Points
6
Age
26
tak blh buat perbandingan mcm tu...sy dah pki tm bertahun2, internet service ia kira baik, lancar dan cepat...sy rasa apa yg sy byr setanding dgn service yg sy terima...
kenapa unifi aku tak lancar and cepat macam kau punya ek...
 

Katakuri

freshman
Joined
Feb 10, 2018
Messages
15
Points
1
Age
22
kan...kita bukannya cakap saja saja cuma bukti dah banyak. macam zaman streamyx dulu
sebab aku pengguna streamyx la aku cakap. pernah internet aku down smpai 4 hari. mintak diorang dtang ,team 1st tu tgk check kabel luar. pastu cakap oh tu bkn part diorg. team lain akan datang .pastu tggu lagi berhari. konon servis withn 24hours. mana ada weiii
 

Katakuri

freshman
Joined
Feb 10, 2018
Messages
15
Points
1
Age
22
Ko tgok maxis, maxis guna fiber tm pastu diorang buat servis murah. Ada elok ke line diorang? Sama je teruk dia. Baik ko bayar harga yg berbaloi dgn servis
aku malas nk hentam maxis sbb tak ada pengalaman guna. umobile pernah kejap. bagi aku okay telco mampu milik,student ramai pakai.tapi line suma bagus.
 
Top