5 Cara Mudah Tulis Tajuk Artikel Blog

Joined
Mar 5, 2011
Messages
330
Likes
5
Points
0
Offline
#1
Salam & hai rakan-rakan WC yang dihormati,

Hari ini saya nak berkongsi 5 teknik mudah untuk menulis tajuk artikel blog.

#1 - Gunakan Nombor

Contoh: 5 Tips Penulisan Blog Persuasif Yang Perlu Anda Tahu

#2 - Gunakan Soalan

Contoh: Apa Itu WordPress Plugin?

#3 - Guna Teknik Ajakan

Contoh: Tips SEO: Mari Mengenal Apa Itu Fail Robots.txt

#4 - Gunakan Perkataan Magis

- Tips
- Cara
- Sebab
- Teknik
- Rahsia
- Langkah
- Strategi

Contoh: 5 Tips Menulis Artikel Blog Dengan Pantas

#5 - Gunakan Senarai

Contoh: 3 Keperluan Asas Sistem Blog WordPress Yang Anda Wajib Ada

Selamat mencuba! :)

Tips ini dipetik dari sini.
 
Joined
Nov 3, 2009
Messages
527
Likes
10
Points
18
Offline
#2
kadang pening juga nak cari tajuk yang sesuai..entri dah siap tapi pening duk cari tajuk..hu3
 
Joined
Apr 18, 2015
Messages
8
Likes
0
Points
0
Offline
#3
Kadang-kadang tajuk dah ada tapi nak buat atau kembangkan content tu pulak yang memeningkan
 
Joined
Jan 22, 2015
Messages
146
Likes
15
Points
18
Offline
#9
Biasanya yang bernombor mendapat perhatian.
Sebab apa...

Orang search google sebab nak menyelesaikan masalah mereka.

Betul tak ?
 
Joined
Jan 22, 2015
Messages
146
Likes
15
Points
18
Offline
#13
perlu ada perubahan ke tuan? template dia ok tuan?
Bagi pandangan saya website tu dah OK sangat dah.
Friendly user dan yang penting laju bila layari website.

Warna pun lembut dan sejuk mata memandang.

Cuma satu cadangan saya...kalau boleh ganti slider blog post
di atas tu kepada elemen video.

Mungkin puan boleh letakkan video semasa rancangan TV ke
Video intro produk ke
Video testimoni penguna ke
apa-apa jer lah video yang gempak supaya
orang pertama kali tengok mudah tertarik.

Apabila dah tertarik kemudian baru pelayar rasa nak tengok
apa yang menarik di bawah video tu.

Itu pandangan saya setakat nie.

Mungkin rakan forum lain ada pandangan sendiri.
 
Joined
Aug 30, 2017
Messages
14
Likes
2
Points
3
Age
36
Offline
#14
Bagi pandangan saya website tu dah OK sangat dah.
Friendly user dan yang penting laju bila layari website.

Warna pun lembut dan sejuk mata memandang.

Cuma satu cadangan saya...kalau boleh ganti slider blog post
di atas tu kepada elemen video.

Mungkin puan boleh letakkan video semasa rancangan TV ke
Video intro produk ke
Video testimoni penguna ke
apa-apa jer lah video yang gempak supaya
orang pertama kali tengok mudah tertarik.

Apabila dah tertarik kemudian baru pelayar rasa nak tengok
apa yang menarik di bawah video tu.

Itu pandangan saya setakat nie.

Mungkin rakan forum lain ada pandangan sendiri.
betul juga ye.. boleh guna video di tv alhijrah.. ok sy ubah.. thanks ya
 
Top