#3 Idea Kejam - Endahkan newbie, jadi expert !!!

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
#1
Salam hormat;
Setelah mengeluarkan 2 artikel teknik kejam sebelum ini, kini saya datang lagi dengan teknik kejam yang terbaru.

Permasalahan: Jika anda seperti saya, anda akan kebosanan menjana income tanpa challenge. Terus terang saya katakan, saya jana income secara online sekarang ini (yang melibatkan promosi, rakan JV dan lain2), adalah kerana saya lebih dahulu bermula daripada rakan-rakan IM yang baru.
Tak fair !

Kalau ikutkan kehebatan mempromosi, beserta 'unbeatable' offer, sudah tentu saya akan jauh kebelakang.

Walaupun, selalu berada dalam ranking top 5 dan top 10 untuk kebanyakan pertandingan affiliate, saya tak rasa satisfied. Bukan kerana saya rasa bagus sangat, tapi, kerana rasa, itu adalah hasil yang saya peroleh, kerana sebab-sebab di atas.

Justeru, saya terfikir, saya kena expert dalam satu-satu bidang, untuk terus berjaya.

Untuk memahami idea saya tersebut, anda boleh ikuti perbualan di bawah. Saya boleh caj untuk idea seperti di bawah jika saya mahu. Tetapi, WC Premium, bukanlah tempat untuk kita menjual sesama kita, sebaliknya tempat kita saling bantu membantu.

Selamat membaca.
Note: Di bawah adalah chatting. Anda akan lihat BANYAK susunan ayat dan kesalahan ejaan di bawah. Jika anda, seorang perfectionist, saya sarankan, anda tinggal sahaja thread ini, kerana artikel ini tidak membawa manfaat kepada anda. Sebaliknya, jika anda seorang yang dahagakan idea dan ilmu, chatting di bawah mungkin dapat membantu.

Chatting di bawah adalah berdasarkan idea saya dan 'lawan bicara' saya semata-mata. Anda boleh ikut apa yang disarankan, ubah suai mengikut cita rasa sendiri atau endahkan sahaja. Jika anda ada penambah baikan, soalan, sila ajukan sahaja di sini. Terima kasih

------------
Thread Idea Kejam yang lain
1. http://rkurl.com/nwzsd
2. http://rkurl.com/7w98p
------------

***Mula***

otai_AR: salam bro

rajakamil.biz: wsalam

otai_AR: nak tanya pasal komen pada blog

rajakamil.biz: ?

otai_AR: camner nak buat komen yang boleh reply yer
otai_AR: kena setting kat ner?
otai_AR: err faham ker soklan sy ni?

rajakamil.biz: saya nye blog, komen dapat reply ek...

otai_AR: a ar

rajakamil.biz: erk
rajakamil.biz: ye ke
rajakamil.biz: lor
rajakamil.biz: huhu
rajakamil.biz: tak sedor

otai_AR:

rajakamil.biz: saya cek jap
rajakamil.biz: http://rajakamil.com
rajakamil.biz: cuba try masuk
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: lambat ar plak

otai_AR: sorry, buat susu anak td

rajakamil.biz: hurm
rajakamil.biz: takper2
rajakamil.biz: cuba search plugin
rajakamil.biz: comment relish

otai_AR: tima kasih bro, tengah cari plugin

rajakamil.biz: orait
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: hurm
rajakamil.biz: nak tanya sikit bro
rajakamil.biz: erk
rajakamil.biz: 5 minit je nak pinjam masa

otai_AR: ok2

rajakamil.biz: ada beberapa soalan
rajakamil.biz: 1. agak2 bila komisen *sensored* tu akan release (nak bajet berbelanja )

otai_AR: ooo

rajakamil.biz: 2. bro fokus niche apa ye dalam IM ni?

otai_AR: komisyen tu, saya akan buat byrn start *sensored*hb ni

rajakamil.biz: owh
rajakamil.biz: tarikh bro dapat gaji lah ek
rajakamil.biz: ok ok
rajakamil.biz: soklan no 2
rajakamil.biz: ?

otai_AR: gaji bulan ni *sensored*hb
otai_AR: niche make money onlie

rajakamil.biz: haha
rajakamil.biz: hurm
rajakamil.biz: kalau expertise

otai_AR: autoresponder & mailing list

rajakamil.biz: ...
rajakamil.biz: kenapa?

otai_AR: sbb minat

rajakamil.biz: selain tu?
rajakamil.biz: kenapa bro kata
rajakamil.biz: expertise bro dalam ar ngan mailing list?

otai_AR: bukan lah pakar sangat, tapi saya just mendalami ilmu2 ar dan miliing list jer

rajakamil.biz: owh ok ok
rajakamil.biz:

otai_AR: banyak lg yg nak kena blaja dlm bidang nii
otai_AR: naper bro?

rajakamil.biz: takde
rajakamil.biz: saya tertanya2 diri saya
rajakamil.biz: apa yg aku buat selama ni
rajakamil.biz: saya rasa
rajakamil.biz: dalam bisnes tak boleh ada istilah all rounded
rajakamil.biz: dalam personaliti, yes you must
rajakamil.biz: tapi kalau dalam bisnes kita kena ada expertise sendiri
rajakamil.biz: saya sedang mencari expertise saya untuk diasah
rajakamil.biz:

otai_AR: ooo, maksudnya kita kena dalami sampai betul jadi pakar lah yer

rajakamil.biz: yeap
rajakamil.biz: sekarang ni tengah pening
rajakamil.biz: hurm
rajakamil.biz: saya nak tanya soklan terakhir
rajakamil.biz: bro nampak
rajakamil.biz: apa kelebihan saya dalam IM ni?
rajakamil.biz:

otai_AR: pertama, bro saya nampak serlah dlm bidang blogging
otai_AR: kedua, saya nampak bro mahir dalam buat marketing
otai_AR: sama ada di forum atau di blog

rajakamil.biz: owh
rajakamil.biz: antara dua tu, mana yang saya agak kedepan berbanding kebanyakan IM lain?

otai_AR: yang kedua

rajakamil.biz: hurm.....
rajakamil.biz: kiranya
rajakamil.biz: yg marketing tu
rajakamil.biz: lebih kepada method saya yang unik atau macam mana?

otai_AR: a ar mungkin metod bor ni unik, dapat menarik minat pembaca iklan
otai_AR: a ar mungkin metod bro ni unik, dapat menarik minat pembaca iklan

rajakamil.biz: hurm
rajakamil.biz: baik2
rajakamil.biz: terima kasih
rajakamil.biz: :
rajakamil.biz: nak kena muhasabah balik
rajakamil.biz: kareer IM saya ni
rajakamil.biz:

otai_AR: blogging pun sy nampak bro pro gak

rajakamil.biz: sebab terlalu banyak benda nak buat, sampai hilang arah
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: satu lagi
rajakamil.biz: tentang expertise tadi
rajakamil.biz: kalau kita semua general dalam IM
rajakamil.biz: kita akan create competition sesama kita
rajakamil.biz: tapi, kalau kita pakar dalam bidang tertentu
rajakamil.biz: kita akan jadi partner yang saling menolong
rajakamil.biz:

otai_AR: ooo
otai_AR: sy faham maksud bro
otai_AR: macam uniqeley (pakar salesletter)

rajakamil.biz: yeap
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: nasihat untuk kita
rajakamil.biz: 1. cari bidang yang ingin kita dalami
rajakamil.biz: 2. dalami betul2
rajakamil.biz: 3. gunakan skill tu untuk create income
rajakamil.biz:
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
#2
rajakamil.biz: toche2 bro
rajakamil.biz: mentrigger idea
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: sori kacau malam2,

otai_AR: tima kacih bro bg nasihat yg amat berguna

rajakamil.biz: sebab bro dah bantu saya
rajakamil.biz: :
rajakamil.biz: saya nak 'dedahkan' satu potensi mengikut expertise bro tadi
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: tapi saya bagi dalam bentuk soalan
rajakamil.biz: 1. siapa yang perlukan autoresponder?
rajakamil.biz: bisnes owner

otai_AR: yup

rajakamil.biz: 2. siapakah contoh bisnes owner
rajakamil.biz: MLM
rajakamil.biz: maybe bro boleh dalami
rajakamil.biz: ar ni

otai_AR: maksud bro?

rajakamil.biz: lebih untuk membantu mereka yang nak automatekan perhubungan bisnes mereka
rajakamil.biz: maksud saya
rajakamil.biz: bro jadi expert dalam ar
rajakamil.biz: kemudian
rajakamil.biz: train para bisnes owner ni
rajakamil.biz: untuk automate kan bisnes dengan ar
rajakamil.biz: instead of buang masa mengajar orang yang tak tahu kepentingan aumation bisnes
rajakamil.biz: why not focus kepada mereka yang dah ada bisnes
rajakamil.biz: diorang tahu

otai_AR: mana nak cari diorang ni?

rajakamil.biz: betapa senang nye kalau bisnes mereka ni automatik
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: mereka yang suka promot barang kat orang lain
rajakamil.biz: ok
rajakamil.biz: saya senaraikan mereka yang dah ada bisnes
rajakamil.biz: tetapi akan dapati ar ni akan membantu tingkatkan profit mereka
rajakamil.biz: 1. IM

otai_AR: lg?

rajakamil.biz: 2. MLM
rajakamil.biz: 3. pemiliki syarikat koperat
rajakamil.biz: 4. trainer
rajakamil.biz: 5. motivator
rajakamil.biz: 6. cikgu
rajakamil.biz: 7. novel/book writer (untuk dapatkan feedback)
rajakamil.biz: 8. dan ramai lagi
rajakamil.biz: konsep dia

otai_AR: Wah banyak nyer idea

rajakamil.biz: diorang mestilah dah ada something
rajakamil.biz: yang nak dipromot
rajakamil.biz: biarkan mereka2 yang belum berbisnes ni, ditrain oleh orang lain
rajakamil.biz: para expert, fokus pada bidang masing2
rajakamil.biz: kalau macam ni, akan timbul masalah
rajakamil.biz: iaitu

otai_AR: mm

rajakamil.biz: shortage of produk
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: yg mana
rajakamil.biz: produk is main income untuk kita
rajakamil.biz: betul tak?

otai_AR: produk & servis klw ada masa

rajakamil.biz: huhu
rajakamil.biz: elakkan buat service
rajakamil.biz: melainkan ada kakitangan
rajakamil.biz: (aka outsource)

otai_AR: nak cari staff tu yg susah tu

rajakamil.biz: haha
rajakamil.biz: so
rajakamil.biz: elakkan

otai_AR: baiklah

rajakamil.biz: untuk soalan di atas tadi
rajakamil.biz: agak2
rajakamil.biz: apa jawapan dia
rajakamil.biz: betul tak macam saya cakap?
rajakamil.biz: kalau kita
rajakamil.biz: fokus pada satu niche
rajakamil.biz: kita akan kekurangan produk

otai_AR: saya rasa kita tak kekurangan produk

rajakamil.biz: kerana?

otai_AR: kita just kena relate niche kita dengan niche prospek

rajakamil.biz: contoh?

otai_AR: so dari situ, kita boleh creatte byk produk gak
otai_AR: jap, ank nangis

rajakamil.biz: ok ok
rajakamil.biz:

otai_AR: ok leh sambung balik dah

rajakamil.biz: contoh?
rajakamil.biz:

otai_AR: contoh, klw bidang ar, kaitkan ar dengan affiliate

rajakamil.biz:

otai_AR: jenamakan produk tersebut dengan apa yg kita kaitkan

rajakamil.biz: kalau contoh saya pula
rajakamil.biz: macam ni
rajakamil.biz: Power Kick Start Autoresponder for ___
rajakamil.biz: 1. IM

otai_AR: lg?
rajakamil.biz: 2. MLM
rajakamil.biz: 3. pemiliki syarikat koperat
rajakamil.biz: 4. trainer
rajakamil.biz: 5. motivator
rajakamil.biz: 6. cikgu
rajakamil.biz: 7. novel/book writer (untuk dapatkan feedback)
rajakamil.biz: 8. dan ramai lagi
rajakamil.biz: ganti list tadi
rajakamil.biz: instead of
rajakamil.biz: dump semua info untuk semua golongan
rajakamil.biz: why not
rajakamil.biz: create satu satu
rajakamil.biz: contoh

otai_AR: oooo

rajakamil.biz: buat duit online (edisi student)
rajakamil.biz: buat duit online (edisi surirumah)
rajakamil.biz: buat duit online (edisi pemilik bisnes)

otai_AR: fokus pada target

rajakamil.biz: yeap
rajakamil.biz: correct
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: sebab itu perlunya pada expertise tadi
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: saya tengok
rajakamil.biz: saya sendiri
rajakamil.biz: produk
rajakamil.biz: lari
rajakamil.biz: dari satu niche ke niche
rajakamil.biz: tidak fokus
rajakamil.biz: bila orang tanya pasal adsense
rajakamil.biz: kena jawab
rajakamil.biz: tapi
rajakamil.biz: bayangkan
rajakamil.biz: kalau saya expert tentang adsense
rajakamil.biz: tanya soalan newbie

otai_AR: mmm

rajakamil.biz: saya akan jawab "boleh rujuk sample percuma 'adsensefornewbie.com', kalau nak lanjut boleh beli"
rajakamil.biz:

otai_AR: segar balik mata saya ni, terima idea bro

rajakamil.biz:
rajakamil.biz: huhu
rajakamil.biz: ok lah bro
rajakamil.biz: banyak pula ambil masa bro
rajakamil.biz:

otai_AR: tak per, masa yg diluangkan mmg bermanfaat

rajakamil.biz: hurm
rajakamil.biz: bro ada blog
rajakamil.biz: ?

otai_AR: ada
otai_AR: baru nak berjinak ngn blog
otai_AR: ni blog sy: http://*sensored*.com/blog

rajakamil.biz: daripada rank alexa

otai_AR: boleh komen sikit pasal blog sy

rajakamil.biz: sehari antara 30 ke 70 pelawat
rajakamil.biz: kan?

otai_AR: mana bro tahu ni?

rajakamil.biz: agak2 je
rajakamil.biz: betul ke?

otai_AR: ntah la, tak check lg

rajakamil.biz: haha
rajakamil.biz: tapi
rajakamil.biz: tak terlalu ramai lah
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: ni just pendapat saya lah
rajakamil.biz: no hard feeling

otai_AR: naper bro cakap cam tu

rajakamil.biz: saya rasa, lebih baik bro brand kan diri bro
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: brand kan kepada bidang expertise bro

otai_AR: tu la tengah dok pikir camner nak brand

rajakamil.biz: lebih senang, guna nama bro sendiri
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: dengan nama kita
rajakamil.biz: kita boleh jadi pakar dalam apa saja bidang
rajakamil.biz: contoh
rajakamil.biz: kalau saya bina blog yg nama dia

otai_AR: nak cari design logo pun nak kena tau gak apa yg kita nak

rajakamil.biz: pakarbuku.com
rajakamil.biz: orang akan expect saya akan kongsikan mostly pasal buku
rajakamil.biz: tapi kalau saya guna rajakamil.com
rajakamil.biz: orang tak expect apa2
rajakamil.biz: melainkan setelah lawat dan baca blog saya dalam satu tempoh

otai_AR: oooo

rajakamil.biz: kalau bro dah ada benda nak fokus
rajakamil.biz: leh terus gunakan nama tu
rajakamil.biz: kalau tidak
rajakamil.biz: maksud saya nama yg expertise bro tadi
rajakamil.biz: kalau tak

otai_AR: blog sy ni general kan

rajakamil.biz: guna nama sendiri atau perkataan yang lebih general
rajakamil.biz: dari isi kandungan, kelihatan general
rajakamil.biz: sedangkan
rajakamil.biz: saya expect ianya, mestilah sesuatu berkaitan ebook
rajakamil.biz: *sensored*.com

otai_AR: a ar

rajakamil.biz: logo, design
rajakamil.biz: semua tu boleh develop sikit2
rajakamil.biz: tak perlu tergesa2
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: just brand kan diri kita kepada apa yang kita nak orang lain fikir tentang kit
rajakamil.biz: just brand kan diri kita kepada apa yang kita nak orang lain fikir tentang kita
rajakamil.biz: ok lah bro
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: nak siapkan kerja sikit
rajakamil.biz: saya nak mintak izin copy paste chatting kita ni ?

otai_AR: bro, konvensyen kat putrajaya ni gi tak?

rajakamil.biz: tak tahu lagi
rajakamil.biz:

otai_AR: naper?

rajakamil.biz: huhu
rajakamil.biz: takut ada apa2
rajakamil.biz: masa tu

otai_AR: a ar
otai_AR: sbb tempoh masa tu lama sangat kan

rajakamil.biz:
rajakamil.biz: tapi
rajakamil.biz: setakat ni
rajakamil.biz: berat kepada, nak pergi lah
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: hurm
rajakamil.biz: nak masukkan chatting kita ni dalam WC
rajakamil.biz: leh?

otai_AR: oo boleh jer

rajakamil.biz: nak guna nama asal atau anonymous, atau backlink ?

otai_AR: klw bro nak edit pun boleh

rajakamil.biz: kalau edit, tak natural
rajakamil.biz: too perfect for human kind
rajakamil.biz:

otai_AR: sy rs bro guna yg tanpa nama tu

rajakamil.biz: hoho
rajakamil.biz: baik2
rajakamil.biz:
rajakamil.biz: okies bro
rajakamil.biz: all the best
rajakamil.biz: salam

otai_AR: tima kscih skali lg bro
otai_AR is typing...
otai_AR: w'salam

***tammat***
 
Top