25 FORUM berkualiti di Malaysia yang boleh anda join untuk cari traffic

Joined
Jul 4, 2009
Messages
670
Likes
1
Points
18
Offline
#62
Joined
Jul 4, 2009
Messages
670
Likes
1
Points
18
Offline
#64
tak bleh load, aku dapat blank page aje huhuu
Tak boleh load ape bro??

Kalo blog aku mmg tgh down skrg ni sejak hr jumaat lepas, hosting provider tgh transfer data ke server baru...kata siap kelmarin..hari ni x siap2 lg...sabor je ler... :(

Kalo blog salmanhjhassan tu ok je..
 
Last edited:
Joined
Feb 18, 2010
Messages
48
Likes
0
Points
0
Age
35
Offline
#65
Terima kasih banyak2 bro atas pemberian info ini.
Dapat jugak tau forum2 yg aktif di Malaysia ni...
Akan saya publishkan kembali senarai forum2 ini di blog saya plak

Terima Kasih sekali lg ... :)
Hai aktechpage.com!

Sama-sama. Nnt blh lawat blog aktechpage.com pula, utk senarai terkini. :)


Regards.
 

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
388
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#70
Sebelum blog itu juga hilang, ada baiknya saya copy paste terus disini untuk rujukan.

--------------
25 FORUM berkualiti di Malaysia yang boleh anda join untuk cari traffic
Anda tentu dah tahu forum boleh berikan banyak traffic (10 cara PERCUMA dapatkan traffic ke website anda).Kat bawah ni adalah list yang aku dah tapis, saring, sukat, cuci mengikut pengalaman aku dalam dunia internet ni.Aku dah susun ikut kategori yang sesuai untuk semua forum.Sekali lagi nak ingatkan, aku susun semua url ni hanya berdasarkan pengetahuan dan pengalaman tanpa mengira ranking google, alexa atau apa-apa pun.Jom kita tengok carta (tidak mengikut urutan).


Update : Suggestion dari redbiz.my - http://mforum4.cari.com.my/ , terima kasih.

Update : Suggestion dari Mohd Safuan - http://www.tanyasifu.com/forum, Good!

Forum Aktif (setiap hari akan ada post yang baru)
Forum macam ni yang bestnya ramai orang lawat setiap hari.Setiap hari ada je orang buat post baru.Kalau join forum macam ni anda pun kena aktif jugak.kalau tak alamatnya post yang anda buat akan tenggelam dengan post orang lain.

http://www.mesra.net/forum/
http://forum.jiwang.org/
http://forum.lowyat.net/
http://www.melayu.com/perkampungan/
http://www.tokeikedai.net.my/forum/
http://www.sifoo.com/forum/
http://www.carigold.com/portal/forums/
http://www.pjnet.com.my/
http://www.wangcyber.com/
http://www.shutterasia.com/
http://bincang.net/forum/
http://forum.gempaq.com/
http://www.bicarajutawan.com/forum/
http://www.sabahforum.com/forum
http://nogold.com/forum/
http://www.topix.com/forum/world/malaysia
http://www.photomalaysia.com/forums/
http://mforum4.cari.com.my/
http://www.tanyasifu.com/forum
Forum Pasif (masih mempunyai bilangan post yang tinggi tapi kekerapan post baru jarang)
Tidak bermakna forum tu pasif, ia tidak aktif.Pasif di sini bermaksud forum tu pembaca ramai, tapi tukang post tu kurang.Kadang-kadang berhari atau berminggu-minggu baru ada orang buat post baru.kelebihan forum macam ni, post yang anda buat akan lebih lama dalam senarai teratas sebelum post baru masuk.

http://www.kedahonline.net/v6/html/modules.php?name=Forums
http://www.webmastermalaysia.com/
http://www.malaysiabloggers.com/
http://www.pcmoddingmy.com/forum/
http://forum.chip.com.my/
http://forum.mypdacafe.com/
http://www.terato.com/forum/
http://www.jomlayan.com/mybb/
Kalau anda ada lagi link, atau nak report dead link, atau nak ubah bahagian untuk url di atas, sila beritahu.

dipetik dari:
http://thebedbugs.net
 
Joined
Jul 4, 2009
Messages
670
Likes
1
Points
18
Offline
#72
Joined
Apr 21, 2010
Messages
20
Likes
0
Points
0
Offline
#75
sesama :) Aku bukan apa, aku nak tunjuk cara yang betul untuk buat affiliate marketing, adsense, iklan dan lain-lain untuk semua orang.Lepas ni banyak lagi article yang menarik akan menyusul - langkah demi langkah Affiliate Marketing, 1000 blog vs 1 blog, dll.Apa yang penting korang check je laman web ni - thebedbugs.net setiap hari, InsyaAllah, kalau nasib korang baik, akan muncul article setiap hari.

P/S : Jangan lupa letak comment lepas baca article, kalau korang link back ke url aku lagi bagus.Baru semangat aku nak dedahkan macam-macam teknik.Chaos!
ok terima ksaih
 
Top