#2 - Saya kejam tak ? [teknik kejam #2)

Joined
Feb 16, 2009
Messages
152
Likes
0
Points
16
Offline
#21
Ada orang kata dunia ni sempit.

Saya pernah menangis apabila membuat strategi di atas kertas. Bila dah apply tidak menjadi. Rupanya ada beberapa sebab yang buat saya menangis. Baru saya tahu "dunia" ini luas...

Saya sebenarnya setuju dengan idea tu.. Semoga success RK..
 
Joined
Nov 23, 2009
Messages
468
Likes
0
Points
16
Offline
#22
Post ini sebenarnya adalah reply kepada thread :
http://www.wangcyber.com/forum/semb...-ada-cash-rm50-000-nak-biz-ape-leh-share.html

oleh sebab saya tak nak idea ni jatuh ke tangan scammer, saya postlah di WCP. Baru lah premium !

-----
kalau bro bagi saya RM50,000
Saya akan setup satu Squeeze Page, guna untuk kumpul mailing list.
then, saya guna adword untuk iklankan squeeze page tadi.
Katakan satu klik RM0.50, saya dah dapat 100,000 subscriber.
Kalau saya murah hati, masa setting squeeze page tadi, saya buat OTO, tak yah banyak. Harga OTO dalam $3 ke $7 dah lah.
Kalau 30% amik offer OTO tadi, saya dah dapat 30,000 x $3 = $90,000.

Then, saya akan repeat step di atas, untuk kumpul mailing list lagi, sampai mailing list saya berjumlah 1 juta.

Kemudian, bila ada pertandingan affiliate (of course antarabangsa), saya akan join, dan blast lah ke mailin list saya tadi.
Katakan produk yg saya promot tu dapat komisen $30.
Katakan juga, hanya 10% sahaja daripada mailing list yang beli produk saya promot.
10% dari 1 juta = 100 ribu. kali dengan $30 = $300,000

Saya ulang langkah di atas 3 kali, saya kini sudah bergelar jutawan USD :)

hehe.....

Bila saya dah dapat $1 juta usd, saya buat satu ebook berharga $100 ++ dan kemudian up sell dengan seminar berharga $2000 (dah jadi jutawan, kena caj harga jutawan lah)

Saya tak minta mailing list saya beli, tapi saya minta diorang promot.
Hadiah :-
1. kalau dapat 3 jualan => saya bagi ebook free + komisen
2. kalau dapat 30 jualan => saya bagi seminar free + komisen
3. top affiliate 300 jualan ke atas => saya ajak makan malam kat rumah saya + seminar + ebook + autograf saya (haha) + komisen

katakan daripada 1 juta mailing list saya tadi, hanya 100 orang sahaja promot.
Secara purata, masing2 dapat 100 jualan. Jadi saya dapat 1000 jualan.
daripada 1000 jualan 50% nak sertai seminar.
Ini pendapatan yang saya dapat
1000x($100 - harga ebook) + 500 (jumlah mereka yang nak join seminar) x ($1000 - harga seminar) = $100,000 + $500,000 = $600,000
tolak sana sini, dapatlah $300,000 (tanpa buat apa-apa, sebab affiliate yang tolong promot)

PS : kira-kira di atas adalah berdasarkan logik. Pelbagai faktor lain lagi perlu diambil kira :)
I'm speechless. this is really great. this is what we call leveraging (belajar dari buku2 Robert Kiyosaki, huhu). Masih terlalu jauh dari jangkauan saya, but will get there 1 day. Amin...

Thanks for sharing RK =)
 
Joined
Jun 30, 2011
Messages
328
Likes
0
Points
0
Offline
#24
Hahaha..Saya suka kata-kata ni.

PS : Big thinker without action is big looser !
Hoho !
 
Joined
May 11, 2008
Messages
2,472
Likes
0
Points
38
Offline
#25
mana kejam israel ngan jepun lagi kejam lepas bom atom ngan lepas peluru rocket bagi ramai mati tue nama kejam bai
 
Joined
Oct 16, 2008
Messages
69
Likes
3
Points
8
Offline
#26
Saya pun setuju dengan kata-kata ini juga... sebab saya skrg ni Big thinker jer action kurang = pendapatan online ciput :-(

Hahaha..Saya suka kata-kata ni.

PS : Big thinker without action is big looser !
Hoho !
 
Joined
Aug 21, 2008
Messages
69
Likes
1
Points
8
Offline
#27
Baru perasan thread ni. Kalau post kat thread bukan premium pun ok... Idea yang hebat tapi mesti disertakan dengan perancangan yang hebat juga...
 
Top