1st withdraw Paypal ker Maybank Debit Card

Status
Not open for further replies.

AllyAzhan

Newbie
Joined
Apr 5, 2010
Messages
113
Points
0
salam,

tumpang tanya kepada mereka yang pernah withdraw from paypal ke Maybank Debit Card.

masa korang withdraw tuh, pilih option

1. Withdraw To Your Bank Account

atau

2. Withdraw Funds To Your Card.

aku pilih yang 1st sebab kena charge rm3 jer. tp nih dah hari ke -4, duit x masuk-masuk. aku withdraw 5th July.

masa 1st time aku verify debit card maybank tuh ngan paypal, automatic paypal add 'Bank Account' yg refer ker Maybank. Tp no akaun bank tuh, no debit card aku.

saper yg tau tak ?
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
bagus bro tanya soalan ni..

aku pon nak tanye soalan lebih kurang sama gak..

nak tau step by step dari mula withdraw sampai la duit masuk..kalau ada tutorial lagi bagus..senang skit..
 

AllyAzhan

Newbie
Joined
Apr 5, 2010
Messages
113
Points
0
setelah godek2 tadi, aku rasa ade bab aku salah. warggh.. lepas paypal secara automatic add bank account ( lepas verify debit card) patutnya mungkin remove and add balik bank account dengan nomber saving account. skrg kat paypal, bank account number adalah no kad debit. wahahahaha..

padan ler muka aku. baper lama ler nk dpt refund balik nih. ahahahahha
 

idan

freshman
Joined
Oct 14, 2009
Messages
347
Points
0
Kalo nak terus masuk ke akaun..

-pilih withdraw to bank account (add bank account)
- Letak Nama Bank, code bank (ada diberi senarai)
- Letak amount.
- Proceed. Kalo jumlah transfer lebih dari 400 rasanya tak dikenakan sebarang charge.
- Proses transfer setel dalam masa 3-5 hari bekerja (tak termasuk cuti)
 

AllyAzhan

Newbie
Joined
Apr 5, 2010
Messages
113
Points
0
thks faiz n idan.. aku ler bongoks sket. paypal pun satu hal, lepas aku verify debit card, automatic dier add bank account Maybank. aku pun pakai withdraw to Maybank (no account bukan no saving mybnk aku, tp no kad debit maybank ) ..

tp status transfer 'Completed' kat Paypal. Org paypal email aku, ckp soh tunggu sampai next week, kalau duit x masuk, baru report balik. uhhuhuhu..

thks guys
 

AllyAzhan

Newbie
Joined
Apr 5, 2010
Messages
113
Points
0
eh.. bukan debit kad pun ade akaun kan..?? no tertera kat kad tue la no akaun... takleh ker..?
jangan ima jangan :D .. contohi lah saya.. dah kena reject ngan maybank/paypal .. rugi rm15 as penalty fees. huhuhuhu..

skrg saya dah p delete bank account (yg no akaun is debit card number ) and add balik bank account ( guna no saving account maybank yg sebenar ) ..

now dah try transfer balik, by right esok masuk account. sok saya update laagi yer
 

chuckiesd

freshman
Joined
Apr 19, 2008
Messages
74
Points
6
Status
Not open for further replies.
Top