1GB Hosting @ Qtech2u.NET PERCUMA!

zulkefly

freshman
Joined
Nov 6, 2008
Messages
34
Points
6
Age
39
sebenarnya hosting percuma yang ditawarkan oleh bro zulkefly setaraf dengan hosting berbayar..

Cuma bezanya bro zulkefly tak kenakan bayaran (sbb promosi).... tu je

So, ia boleh layan joomla, wordpress dsb....


Sesuai atau tidak... cuba lah... free je kan ...

Tapi kena ada domain dulu...... sama ada guna domain berbayar atau domain free seperti co.cc

My advice... guna je domain free utk tujuan pembelajaran.... bila dah ada projek nak buat... baru beli domain berbayar dot com
terima kasih bro tolong jawab:)

jika dah mahir boleh ke tukar ke provider yg berbayar atau kena tunggu sampai setahun juga?
bila2 masa boleh tukar. takde kontrak apa2.
 

zulkefly

freshman
Joined
Nov 6, 2008
Messages
34
Points
6
Age
39
nak register domain dan hosting ( percuma) mesti tarikh yg sama ke?

tarikh dikira setahun bermula tarikh kita register atau dh proceed?

kalau dh ada domain dan tarikh nya lebih dulu expired dari tarikh exp. hosting ni camna?

tak perlu nk register domain & hosting pd tarikh sama. tapi domain mesti ada sebelum register hosting.

start drpd register.

domain nak expired kena renew la.
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
nak register domain dan hosting ( percuma) mesti tarikh yg sama ke?

tarikh dikira setahun bermula tarikh kita register atau dh proceed?

kalau dh ada domain dan tarikh nya lebih dulu expired dari tarikh exp. hosting ni camna?

Tak semestinya sama.... ya kalau sama lagi bagus... senang nak renew

Tetapi kalau tak sama, renewkan siapa yang expired dulu.

Jika tak renew, web anda tidak boleh diakses
 
Last edited:

zass...

freshman
Joined
Dec 4, 2008
Messages
40
Points
6
tima kasih bro faezil dan bro zul:D

baru lah faham....nnt sy register kat domain free dulu...

baru apply hosting kat bro zul...

tadi dh bukak web hosting tu so nnt apply yg FREE tu ye?
 

zulkefly

freshman
Joined
Nov 6, 2008
Messages
34
Points
6
Age
39
tima kasih bro faezil dan bro zul:D

baru lah faham....nnt sy register kat domain free dulu...

baru apply hosting kat bro zul...

tadi dh bukak web hosting tu so nnt apply yg FREE tu ye?

yup. kalu nak yg berbayar pung ok gak:D
 

Dr. Peace

Newbie
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,751
Points
36
apasal xdpt masuk web tu? sy try byk kali dah.. server down ke?
 

zulkefly

freshman
Joined
Nov 6, 2008
Messages
34
Points
6
Age
39
Minta tolong siapa2 yg nak register tu, sila bagi maklumat yg btul. jangan main letak je. cthnya nama letak 'ytfdgfh'..

Sesiapa yg dh register tu minta tolong update. Akaun akan di TERMINATE serta merta tanpa notis jika didapati maklumat akaun tak munasabah. sorry ya.;)
 

silentkiller

Newbie
Joined
Oct 29, 2009
Messages
232
Points
16
Minta tolong siapa2 yg nak register tu, sila bagi maklumat yg btul. jangan main letak je. cthnya nama letak 'ytfdgfh'..

Sesiapa yg dh register tu minta tolong update. Akaun akan di TERMINATE serta merta tanpa notis jika didapati maklumat akaun tak munasabah. sorry ya.;)

bro nak tanya skit..minta upgrade apa ek??
 

zulkefly

freshman
Joined
Nov 6, 2008
Messages
34
Points
6
Age
39
hari ni sy terpaksa terminate beberapa acc yg melanggar polisi. cthnya, ada hamba Allah buat percubaan utk running rapidleech. yg mana akan menyebabkan high server load. maaf byk2.:(

kalu rasa tak bleh nk ikut peraturan, minta tlg jgn register ye. bagi pluang kat yg betul2 memerlukan.;)
 
Top