1GB Hosting @ Qtech2u.NET PERCUMA!

Dr. Peace

Newbie
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,751
Points
36
pakej ni hanya untuk promosi shj. 2nd year kalu nk sambung kena pilih pakej yg sedia ada.

takde default pakej ke.. contohnya expired 1/1/11 tp 15/1/11 br ada masa nak renew.. so sebelum 15/1/11 tu apa jd dgn akaun gue.. :D
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
kepada beginner... ni lah time korang nak belajar bab2 hosting (domain cekau dot cc je). Kalau berani amik la dot com tapi kalau pening kepala tanggung sendiri

selama setahun, ambillah peluang camna nak guna cpanel, camna nak upload fail, camna nak main wordpress, joomla dsb.

andai kata dah setahun tak pandai2, korang tak rugi sbb hosting free je
 
Last edited:

adiex

Senior
Joined
Jan 9, 2010
Messages
273
Points
0
thanks bro zul sebab provide free hosting nih.. :D

PS: dah try tolong pomotkan ngan member2 kat fb.. dorang bleh wat deekk je, dasar bute hati betol la dorng tuh.:rolleyes:
 
Last edited:

silentkiller

Newbie
Joined
Oct 29, 2009
Messages
232
Points
16
thanks bro zul sebab provide free hosting nih.. :D

PS: dah try tolong pomotkan ngan member2 kat fb.. dorang bleh wat deekk je, dasar bute hati betol la dorng tuh.:rolleyes:

haha...sabar bro..budak2 fb dah kaya...kawan2 sy pun dah tak layan free..katanya infinity downline dalam hidup diorang..

betul kata bro faezil..time2 ni lah nak belajar hosting dan domain..huhu
 

zulkefly

freshman
Joined
Nov 6, 2008
Messages
34
Points
6
Age
39
ok dah boleh :D

bro zul.. nak daftar amik pakej yang mana?

klu dia antar invoice, abaikan je ea?

amek pakej yg free tu le. kalu nk yg berbayar pung bleh gak.:) kalu dpt invoice pun nilai dia 0. so abaikan.
 

abi arwa

freshman
Joined
Apr 21, 2010
Messages
20
Points
0
salam.. mm kalu guna hosting yang ada sistem affiliat ok tak servis dia
 

zulkefly

freshman
Joined
Nov 6, 2008
Messages
34
Points
6
Age
39
Bro Zul, tawaran free hosting (1 Year) bila tamat?

nak promote kat member...

buat masa ni tarikh tamat tak ditetapkan. bila2 masa blh tamat. mungkin esok atau minggu depan ataupun mungkin tahun depan.:D
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
contoh macam twrpowersystem

twrps dah ada sistem affiliate sendiri...

so, kalau nak guna hosting sendiri pun just buat satu minisite utk promote.

tapi kalau nak buat sitem affiliate sendiri (mcm sesetgh ejen MLM buat), takde masalah... cuma bak kata TT, try je la dulu... sbb ada certain skrip makan resource tinggi tapi majoritinya ok... apapun try je la dulu... free je kan
 

zass...

freshman
Joined
Dec 4, 2008
Messages
40
Points
6
salam zul...

saya budak baru belajar nak upgrade sikit guna domain dan hosting...

sekarang pun hanya guna blog percuma je....

suai tak newbie cam saya guna hosting dan percuma ni?

jika dah mahir boleh ke tukar ke provider yg berbayar atau kena tunggu sampai setahun juga?

domain dan hosting percuma ni suai tak jika nak buat website Joomla?
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
salam zul...

saya budak baru belajar nak upgrade sikit guna domain dan hosting...

sekarang pun hanya guna blog percuma je....

suai tak newbie cam saya guna hosting dan percuma ni?

jika dah mahir boleh ke tukar ke provider yg berbayar atau kena tunggu sampai setahun juga?

domain dan hosting percuma ni suai tak jika nak buat website Joomla?

sebenarnya hosting percuma yang ditawarkan oleh bro zulkefly setaraf dengan hosting berbayar..

Cuma bezanya bro zulkefly tak kenakan bayaran (sbb promosi).... tu je

So, ia boleh layan joomla, wordpress dsb....


Sesuai atau tidak... cuba lah... free je kan ...

Tapi kena ada domain dulu...... sama ada guna domain berbayar atau domain free seperti co.cc

My advice... guna je domain free utk tujuan pembelajaran.... bila dah ada projek nak buat... baru beli domain berbayar dot com
 

zass...

freshman
Joined
Dec 4, 2008
Messages
40
Points
6
nak register domain dan hosting ( percuma) mesti tarikh yg sama ke?

tarikh dikira setahun bermula tarikh kita register atau dh proceed?

kalau dh ada domain dan tarikh nya lebih dulu expired dari tarikh exp. hosting ni camna?
 
Top