11 cara seorang Pakcik menjual Nasi Lemak untuk pusing Modal.

Bisnes Toneexcel

freshman
Joined
Oct 5, 2014
Messages
39
Points
8
dalam bisnes macam tu la..otak kena sentiasa berfikir di luar kotak bagaimana meraih keuntungan maksimum dengan strategi2 yang kita dah rancangkan. Teknik pakcik ni ternyata sekali memberikan dia pendapatan yang luar biasa walaupun hanya menjual nasi lemak.

Strategi pakcik boleh juga ditiru bukan untuk bisnes nasi lemak sahaja, tapi boleh digunapakai oleh mana2 bisnes sekalipun mengikut kesesuaian.. :)
 

Rizal GetEasy

freshman
Joined
May 28, 2013
Messages
22
Points
3
Hehehe... memang boleh dipraktikkan. Kalau betul2 buat mmg boleh berjaya
 

runaldy

Newbie
Joined
Sep 3, 2010
Messages
223
Points
18
2. Siang Malam Jaga Pintu

Saya pun pelik juga apa yg dimaksudkan dengan Siang Malam Jaga Pintu. Rupanya siang dan malam pun dia boleh dapat hasil dari cara tersebut. Sasaran yang dimaksudkan adalah JAGA a.k.a Security Guard. Dia buat macam ni, Dia saja saja sembang dengan orang tu, dia sembang time dekat dekat nak lunch tghari. Apa yang diborak pun saya tidak tahu cuma dia bagi saja iklan ringkas tadi, Iklan penghantaran Nasi Lemak untuk setiap JAGA. Headline, ORDER SAJA!

Betul juga, JAGA tidak perlu susah paya nak kuar, jln jauh untuk beli Nasi Lemak, dengan ORDER SAJA pakcik tu datang dgn motor tiga tayar untuk deliver pada semua JAGA di shoping complex, tukang jaga REST ROOM dan macam macam jenis JAGA.

Dengan cara yang kedua ni saja boleh melebihi 10 bungkus, fikir punya fikir saya rasa masuk akal juga caranya...
target pak guard..pastu ajak dia untuk jv. setiap sale ada komisen.

pak guard sekolah, apartmen rasanya mudah kot untuk buat sale :)
 
Top