11 cara seorang Pakcik menjual Nasi Lemak untuk pusing Modal.

nazzcasarox

freshman
Joined
May 8, 2011
Messages
3
Points
0
aku suke thread ni la...terbaik, leh la wat jualan nasi lemak kecil kecilan dulu nih..
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,473
Points
36
boleh try teknik ni dan apply kat kampus ni. twist dan aplikasi ckt "teknik nasi lemak" untuk biz lain ni.. nk share kat blog boleh?
 

mddjfoclbyu

freshman
Joined
Feb 24, 2012
Messages
13
Points
0
sebenarnya, family saya pun buat bisnes Nasi Lemak Bungkus satu masa dulu. sekitar tahun 1996-2003. zaman tu, keuntungan bersih buat nasi lemak, mencecah RM30,000 - RM40,000 sebulan.
huang3.jpg

huang2.jpg

huang4.jpg
 
Last edited:
Joined
May 9, 2011
Messages
1,473
Points
36
sebenarnya, family saya pun buat bisnes Nasi Lemak Bungkus satu masa dulu. sekitar tahun 1996-2003. zaman tu, keuntungan bersih buat nasi lemak, mencecah RM30,000 - RM40,000 sebulan.
huang3.jpg

huang2.jpg

huang4.jpg

skrg msih buat lg? erm lps ni mst kua ebook nasi lemak plak kan.hihi
 

azidi

Newbie
Joined
Mar 1, 2012
Messages
80
Points
6
nak resepi nasik lemak yg koww punyer..sapa ader? hehe
blajar dulu slow2 nanti bley bukak kedai..>:D<
 

azidi

Newbie
Joined
Mar 1, 2012
Messages
80
Points
6
nasik kerabu pun best gak :D
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Nasi lemak memang kegemaran saya di awal pagi :)
 

lufiasirdi

freshman
Joined
Mar 24, 2012
Messages
13
Points
0
Direct to the point,

Ada 11 cara dan strategi menjual Nasi Lemak yang boleh dapat untung.
1. Delivery Order

Anda perlu merekabentuk iklan ringkas bagi tujuan untuk pengedaran di kawasan anda sahaja. Dalam iklan tersebut, perlulah diterangkan mengenai servis penghantaran juadah pagi seperti Nasi Lemak, kuih muih dan sebagainya dalam masa 10 – 30 minit. Anda perlu sasarkan di setiap kawasan rumah anda dengan penghantaran serendah RM1.00 dan untuk kuih muih janganlah terlalu mahal berbanding dengan tempat lain. Sasarkan target hanya dikawasan anda dahulu. Pelbagaikan jenis Nasi Lemak anda dan yang paling penting sambal anda perlulah mempunyai 2 jenis untuk kepuasan pelanggan anda samada yang pedas, kurang pedas dan berperasa masam sedikit.

Tetapkan masa penghantaran anda untuk kawasan kejiranan mungkin seawal 7 – 8 pagi sebab ini adalah masa yang sesuai untuk mereka yang keluar berkerja dan bagi mereka yang baru bangun tidur tetapi menghadapi masalah untuk keluar untuk sarapan. Sudah pasti dengan kehadiran anda akan memudahkan segala kemahuan pelanggan anda. Servis anda dalam bentuk SMS atau telefon. **** banyak lagi strategi yg boleh dilakukan**** 2B Con't....
ha..ha..ha idea yang bagus..
 

leito

freshman
Joined
Apr 21, 2012
Messages
18
Points
0
Tips yg menarik TT.... tak sabar rasanya nk tunggu tips2 seterusnya
 

lailimakhusin

freshman
Joined
Nov 25, 2011
Messages
45
Points
6
Tips yang menarik, tq
 

M.Arif

freshman
Joined
Dec 26, 2011
Messages
252
Points
0
tuan tt mesti prnh ade pengalaman ni..thanks for sharing...
 

ku nick

freshman
Joined
Jul 1, 2012
Messages
1
Points
0
Salam..ku nick newbie sini...topik ni paling best..tp thread ni mcm lama terhenti..minta tt sambung gi the rest of the tips yg dijanji kan dl..tq..
 

azidah

Newbie
Joined
Aug 9, 2009
Messages
146
Points
18
Wah! Menarik thread ni..
 
Top