Search results

  1. kertaskerjaperniagaan

    Bina laman web RM180 sahaja

    Jika anda berminat nak memiliki laman web tapi tak tahu teknikal dan juga takde masa nak belajar. Tak perlu susah2 kami sediakan perkhidmatan bina laman web wordpress blog dengan kadar paling murah di pasaran. Jangan terlepas peluang ini mungkin anda tak jumpa lagi thread ni so klik sini...
  2. kertaskerjaperniagaan

    Sistem pemasaran email yang mana paling murah

    Salam, Saya terpanggil nak share dengan rakan- rakan usahawan online yang lain yang tahu dan sedar tentang kepentingan sistem pemasaran email atau autoresponder tetapi tak mampu nak bayar Getresponse atau pun Aweber. Apa alternatif lain yang kita ada? Ada banyak lagi penyedia autoresponder...
  3. kertaskerjaperniagaan

    Servis Sistem autoresponder- hantar 30,000 email setiap bulan

    Salam... Selama ini saya menggunakan phplist sebagai platform pemasaran email. Jika anda tahu apa itu phplist dan anda tak menggunakannya sebagai sistem pemasaran email atau sistem autoresponder untuk laman web jualan atau blog anda, maka anda sebenarnya sangat rugi. Ramai usahawan internet...
  4. kertaskerjaperniagaan

    Mampukah anda mengubah cara anda berfikir?

    Salam, Apa kabar? diharapkan anda ceria selalu walaupun di dalam kesibukan mencari rezeki.. :) Pernah tak anda terfikir.. kenapa kehidupan anda sekarang tak banyak berbeza dengan kehidupan anda 10 tahun yang lepas yang mana ketika itu anda sangat bersemangat meluahkan idea- idea bisnes ketika...
  5. kertaskerjaperniagaan

    Apa tujuan anda berniaga?

    Kawan saya tanya.. Apa objektif utama saya nak buat bisnes? Saya kata.. — freedom dan lebih masa untuk family — tak perlu kerja dengan orang lain — profits yang cukup untuk bayar bills, kereta, rumah, sekolah anak- anak dan sebagainya.. — ada wang lebih boleh bercuti bersama family Betul...
  6. kertaskerjaperniagaan

    8 sebab kenapa anda masih berhutang

    Baru- baru ini saya tertarikmempelajari serba sedikit tentang pengurusan hutang. Berikut adalah antara sebabkenapa kita masih berhutang; 1. Anda kata ” saya tak tahu apa- apa tentang wang” Jika anda google sebenarnyaada banyak maklumat tentang wang, pengurusan wang secara khususnya. Oleh itu...
  7. kertaskerjaperniagaan

    Dua perkara saya belajar dalam perniagaan

    Baru- baru ini saya belajar dua perkara tentang perniagaan. Walaupun saya memiliki sistem email follow up yang canggih, saya tak boleh leka dan lalai.. kalau tak perniagaan pasti akan stagnant atau pencapaian mendatar pada akhirnya pula boleh tutup kedai Pelajaran yang pertama.. Pengiklanan...
  8. kertaskerjaperniagaan

    Strong will atau keinginan yang kuat

    Sekali lagi saya mengucapkan selamat menyambut ramadhan al-mubarak. Perkongsian pada kali ini.. bukan sahaja penting dalam perniagaan tetapi dalam kehidupan seharianstrong will atau keinginan yang kuat untuk mencapai matlamat atau menjayakan sesuatu projek. Mengkhusus pada perniagaan.. strong...
  9. kertaskerjaperniagaan

    Jangan letakkan nasib anda di tangan orang lain

    Baru- baru ini saya telah belajar satu pengalaman yang sangat berharga dan pastinya menjadi detik penting di mana saya harus berubah.. Kata- kata ini.. jangan sesekali meletakkan nasib anda di tangan orang lain..maksud saya sudah tentunya nasib kita berada di tanganNya tetapi dalam kehidupan...
  10. kertaskerjaperniagaan

    Perniagaan kedai dobi layan diri

    Kini… ada satu trend perniagaan baru yang popular semakin menjadi- jadi di seluruh negara. Perniagaan tersebut adalah kedai dobi layan diri. Dianggarkan modal yang diperlukan untuk setup kedai dobi dalam RM100K hingga RM300K. Amboi, mahal bukan? Nak dijadikan contoh dan teladan, kawan saya...
  11. kertaskerjaperniagaan

    Teknik sekejap jer ni..

    Sikap suka bertangguh ada banyak sebabnya.. Salah satu adalah.. bila kita merasakan bahawa tugasan yang sepatutnya dilakukan tu sangat berat, memeningkan kepala, sukar dan sangatlah menyusahkan anda.. Sebenarnya.. anda mungkin tersilap tafsir tahap kesukaran tugasan tersebut! Saya seringkali...
  12. kertaskerjaperniagaan

    Dapatkan 33 Jenis Kertas Kerja Perniagaan

    Salam, Ingin memulakan perniagaan? Anda perlukan kertas kerja atau proposal perniagaan? Tetapi tak tahu bagaimana nak sediakan kertas kerja perniagaan.. Tak perlu risau.. Khas untuk anda 33 kertas kerja perniagaan, lengkap, 100% siap sepenuhnya dan boleh diedit! 1. Cybercafe 2. Pengurusan...
  13. kertaskerjaperniagaan

    Kuasa untuk berubah

    Anda ingin mengubah kedudukan kewangan anda? Caranya.. Anda perlu mengubah strategi yang anda praktikkan selama ini.. Bertahun- tahun anda gagal..dan anda masih berusaha keras mengubah kehidupan anda dengan cara yang sama.. pasti anda akan gagal seperti sebelum- sebelum ini… Oleh itu...
  14. kertaskerjaperniagaan

    Servis Khidmat menyediakan order form dalam website atau blog anda

    Khidmat menyediakan order form dalam website atau blog anda..Anda cuma berikan details order form dan kami akan sediakan order form seperti yang anda inginkan... Semudah A-B-C.. kami boleh siapkan dalam masa 24 jam! Upload files & integrate dalam laman atau blog jualan anda...pelanggan membuat...
  15. kertaskerjaperniagaan

    Cara nak settle masalah banyak hutang

    Salam, Cara nak settle masalah banyak hutang.. 1) Berhenti berhutang 2) Kurangkan perbelanjaan, banyakkan cost saving 3) Jana lebih banyak income Point yang ke 3) Jana lebih banyak income..jika nak bergantung sepenuhnya pada kerja sudah tentu sampai bila pun hutang tak habis- habis.. Cara...
  16. kertaskerjaperniagaan

    Jangan letakkan nasib anda di tangan orang lain

    Salam, Baru- baru ini saya telah belajar satu pengalaman yang sangat berharga dan pastinya menjadi detik penting di mana saya harus berubah.. Kata- kata ini.. jangan sesekali meletakkan nasib anda di tangan orang lain..maksud saya sudah tentunya nasib kita berada ditanganNya tetapi dalam...
  17. kertaskerjaperniagaan

    Fokus pada masalah atau penyelesaian?

    Masalah sememangnya tak lari daripada kehidupan setiap insan. Samada masalah tersebut besar atau kecil adalah bergantung kepada tafsiran fikiran individu itu sendiri. Lagi apa yang membezakan manusia adalah bagaimana kita menanggapi, evalute dan seterusnya menghadapi masalah tersebut. Ada yang...
  18. kertaskerjaperniagaan

    Servis Mampu milik sistem autoresponder anda sendiri hari ini

    Anda memiliki laman web wordpress atau blog dan ingin memiliki sistem opt in yang diintegrate dalam website anda? YA! Tetapi anda tidak mampu menanggung kos Getresponse dan Aweber terlalu mahal apatah lagi dengan kejatuhan ringgit Malaysia pada masa kini. Ramai yang saya lihat terpaksa...
  19. kertaskerjaperniagaan

    Dah hilang semangat nak bisnes?

    Semangat memulakan dan menjayakan perniagaan sebenarnya adalah satu seni. Bisnes memerlukan penghayatan dan keseronokan dalam proses menjayakannya. Hasil dan keuntungan pula tidak diketepikan tetapi jangan difikirkan sangat. Anda cuma perlu tahu kos yang diperlukan untuk memastikan bisnes terus...
  20. kertaskerjaperniagaan

    Sistem follow up dalam perniagaan dan kehidupan peribadi anda

    Baru- baru ini saya menyedari bahawa untuk menjayakan satu- satu projek atau perniagaan anda mestilah mempunyai system follow up yang berkesan. Pengalaman saya ketika bekerja dengan salah satu syarikat oil & gas yang menawarkan perkhidmatan sewa beli, pekerja dikehendaki untuk follow up barang...
Top