Search results

  1. I

    Pelaburan Emas VGMC

    pada pendapat saya, KENA STUDY BETUL2 DULU BERKENAAN EMAS NI. BANYAK LAGI ILMU YANG TAK DIKETAHUI. nak share sikit yang saya terbaca dalam investopedia Just about everywhere you turn these days - on television, the radio and the internet - there is someone telling you that now is the best time...
  2. I

    Simpanan emas paling paling hot masa kini

    Kalau duit takde nilai, nape peniaga emas jual emas dgn duit fiat? Jangan la jual ngan duit fiat kalau tau duit fiat turun
  3. I

    ~beat inflation with silver!!!~

    Kalau diorang rasa silver akan naik, nape dia nak jual kat kita? Baik diorang simpan. Kalo diorang kata wang fiat takde nilai. Nape diorang jual siver dengan wang fiat? Just my 2cents.....
  4. I

    gcp or publicgold?

    Public gold memang mlm kan. Camne tak jadi mlm lak. Saper yg join lewat rugi. Diorang tlg kyakan upline diorang
  5. I

    Ada sesiapa yang pernah kecewa dengan unit trust?

    ada yang hala, ada yang tak. kena tgk fund prospectus. banyak yang halal dah skang ni. even Hwang DBS pun ada fund shariah-compliant.
  6. I

    Ada sesiapa yang pernah kecewa dengan unit trust?

    Just nak buat survey
  7. I

    gcp or publicgold?

    bila konsep MLM, org yang kat atas menindas orang bawah. bro azidi, UOB tu united overseas bank ker?
  8. I

    gcp or publicgold?

    GSR tu aper
  9. I

    Pelaburan Unit Amanah, pulangan 12% setahun

    bro, untuk fund PM, mana website untuk tgk distribution history. bukan distribution ikut percentage tapi ikut berapa sen per unit yang dia bagi. saja nak tgk berapa sen per unit yang fund PM bagi.
  10. I

    gcp or publicgold?

    Tapi public gold ni konsep MLM. Orang kat atas untung atas angin dari usaha orang bawah.tu yg tak tahan tu.
  11. I

    Dinar Emas Kelantan, pelaburan jangka pendek dan panjang.

    pada pendapat saya, KENA STUDY BETUL2 DULU BERKENAAN EMAS NI. BANYAK LAGI ILMU YANG TAK DIKETAHUI. nak share sikit yang saya terbaca dalam investopedia Just about everywhere you turn these days - on television, the radio and the internet - there is someone telling you that now is the best time...
  12. I

    gcp or publicgold?

    RILEK DULU jangan tergesa-gesa beli emas, sebab emas ada kelemahan gak. ada terbaca dalam investopedia just about everywhere you turn these days - on television, the radio and the internet - there is someone telling you that now is the best time to invest in gold. And on first glance, this...
  13. I

    Investment kat hsbc lebih murah sakes charge berbanding public mutual

    Cash investment. Tapi you're right hsbc tak pakai agent. Fund yg biasa di promote pacific dana aman, prudential dana ilham, aiiman growth fund, dan ada gak fund-fund cimb yang return pun leh tahan. Sales charge 2.7% je
  14. I

    Pelaburan Unit Amanah, pulangan 12% setahun

    Yang 2.7% tu cash la.tapi hsbc tak pakai agent.msybr sebab tu murah. Tapi bloeh invest dalam bnyk fund yang islamik
  15. I

    Pelaburan Unit Amanah, pulangan 12% setahun

    Ada balance fund yang boleh buat untung sampai 14% ke?
  16. I

    Pelaburan Unit Amanah, pulangan 12% setahun

    Nape tak ramai orang tahu kat hsbc boleh invest kat banyak fundhouse dengan sales charge cuma 2.7% sahaja. Lebih murah dati public mutual ( 5.5%) kat hsbc, leh invest kat hwang aiiman growth
Top