Search results

  1. wgn_white

    Ebay Blackhat Tips? From Wiguan

    Hai, lama tak singgah disini. Teringat pada kawan-kawan ebay dulu, rindu juga. Semua apa khabar? Harap sihat walafiat. Ni nak kongsi post kat blog yang baru saya tulis. Harap membantu hendaknya. Ebay Blackhat Tips? From Wiguan Macam mana korang berebay? Tips yang tak ada...
  2. wgn_white

    Bahasa Inggeris Menjadi Penghalang Anda?

    Hai warga WC. Saya nak tanya sikit boleh? Setakat ni, berapa ramai yang rasa bahasa Inggeris menjadi punca kesusahan anda untuk berjaya sebagai internet marketeer? Dan adakah sesiapa yang tidak pandai bahasa Inggeris pun tetap boleh jana wang di internet? Hehe... Mari...
  3. wgn_white

    Paypal + Bukan Nama Sebenar + RHB Bank = ?

    Hello. Ni nak tanya ni. :D Malu juga sebenarnya, benda yg tak patut ditanya. Kan sekarang Paypal dah boleh direct withdraw ke bank Malaysia. Aku dah berkali-kali guna Maybank dan berjaya. Akaun nama sebenar. Ni, aku tiba-tiba merasa susah nak withdraw ke kad. Dan lagi, leceh kad...
  4. wgn_white

    Fight Chargeback. Pernah Menang?

    Okay. Geng geng ebay sekalian. Dengan rendah dirinya aku nak tanya pengalaman korang semua. Dalam kes melawan chargeback ni, korang pernah menang ke? Contoh, ko list item kat ebay. Lepas tu ko even hantar dengan tracked mail pos malaysia tu. Lepas tu dia chargeback. Sama ada...
  5. wgn_white

    [WordPress Plug-in] Guan Image Notes

    Salam sejahtera semua. Disini saya ingin kongsikan bersama WordPress plug-in yang saya buat. Tak perlu saya terangkan banyak-banyak, sila lihat screen shot plugin ini. Untuk download, sila ke sini. Guan Image Notes Oh tidak, saya bukan mengumpul list. Saya cuma...
  6. wgn_white

    [WTA] Perbezaan OnlyWire dan ping.fm

    Ada sesiapa yang boleh menerangkan perbezaan antara kedua-dua ini? Saya dah guna onlywire dan ianya memang bagus... ping.fm pula bagaimana? Terima kasih semua.. :D
  7. wgn_white

    Project Code Name: Free Syndication + Free Backlink

    Hello, I would like to manifest my idea to fellow bloggers here. From my point of view, syndication of your content is very important to publicize your website especially if your goal is to make money from that website. Syndication help your content to be discoverable at the world wide...
  8. wgn_white

    Berkenaan Dash ( - ) Dalam Nama Domain

    Kepada old timer-old timer sekalian. Hamba ingin bertanya :D Dah jumpa satu keyword best yang aktif sejak tahun 2004 sehingga 2010 lagi. Dengan kadar risingnya sebanyak 250%. Apabila saya mencari nama domain tersebut di namecheap ternyata; keywordbestaktif.com sudah pun dimilik oleh orang...
  9. wgn_white

    Apa Khabar Nuffnangs Dan Advertlets Sekarang?

    Salam. Saya sudah lama tidak mengambil kisah dan mengambil tahu perihal Nuffnangs dan Advertlets. Saya pernah meletakkan iklan-iklan dari dua syarikat ini pada permulaan saya menceburi diri dalam blogging. Dan saya cuma mendapat tidak lebih dari RM10, masih sampai sekarang ini. Haha :D...
  10. wgn_white

    Bagaimanakah Anda Menemui Blog Untuk Dikomen?

    Salam. Saya sekadar ingin bertanya. Meninggalkan komen pada blog-blog milik orang lain merupakan salah satu cara memperkenalkan blog anda secara percuma, lebih baik lagi jika blog tersebut adalah blog "do follow" dimana anda juga akan menikmati "link juice" dan sekaligus menaikkan taraf...
  11. wgn_white

    Bahasa Untuk Blog Anda

    Selamat petang. (Disini petang saat ketika saya menulis post ini.) Saya ingin bertanya, dalam bahasa apakah anda menulis blog anda? Dan adakah anda memilih bahasa berdasarkan niche yang anda pilih? Sejauh mana anda rasa anda berjaya dalam menggunakan Bahasa Malaysia dalam menulis blog...
  12. wgn_white

    Blog Ni Online Tak Kat Tempat Korang?

    Tolong tgk2 kan blog aku ni... http://pangeran.org. Kat tempat aku ni dah seminggu offline. :( Host kat namsahaz. Website namsahaz pun offline kat tempat aku ni... :( Aku nak pindah pun tak dapat sebab aku tak dapat akses cPanel untuk download back up dan database.... Mungkin DNS...
  13. wgn_white

    Forum WangCyber Perlu Diselenggarakan

    Hello. Mesej ini ditujukan khasnya untuk pemilik WC kita ni, iaitu bro shuth. Atau webmaster yang diamanahkan menyelenggara forum ini. Sudah lama smileys tak keluar gambar. Banyak links functions seperti send pm, multi-quote, dan lain-lain telah broken. Ianya bukanlah masalah besar...
  14. wgn_white

    Panduan: Bila Ebay Menelefon Anda Untuk Verify

    Just nak share. Sekarang, bila anda buat ebay acc baru. Terutamanya bila anda list item ke US. Anda akan mendapat panggilan dari ebay. First dia akan tanya user ID anda. Maka kepada yg pegang multiple acc, hati-hati. Sbb saya ada byk account, maka trick saya begini. Ebay: Hello is...
  15. wgn_white

    WTH: Pereka Logo Diperlukan [RM50]

    Pereka Logo diperlukan untuk mereka logo. Logo simple dan nampak professional, mungkin hanya menggunakan 3 jenis warna atau kurang. Bukan copy paste, kerana ianya logo bukan banner. .psd, .png, atau .ai hendaklah diserahkan bersama. Resolution 1500px X 1500px dan quality 100%...
  16. wgn_white

    Accounting Task Untuk 1 bulan, simple saja.

    Ada sesiapa yang memang tahu accounting? Perlukan contoh sebenar untuk transaksi 1 bulan dan upah berpatutan akan diberikan. Thank you. PM saya atau balas saja thread ini.
  17. wgn_white

    Ebay + SSM

    Sesiapa sudah mencapai tahap dimana anda sudah membuka account ebay dengan identiti syarikat? Jika ada, boleh kongsikan pengalaman anda? Baik buruknya?
  18. wgn_white

    Cuba Tengok Ebay Store Ini.

    Ok... Cuba tengok ebay store ini... http://stores.shop.ebay.com.au/RC-Hobby-Estore Macam mana nak dapat template segini? Maaf, newbie questions... :D
  19. wgn_white

    Dimana Program Affiliate Untuk Produk Affiliate Terbaik?

    Salam sejahtera... :) Sepanjang pengalaman saya dalam affiliate, saya cuma tahu amazon affiliate, ebay partner network, dan commision junction sebagai affiliate program yang menawarkan produk berbentuk fizikal. Namun saya ingin bertanya, kepasa sesiapa yang sudi berkongsi, apakah program...
  20. wgn_white

    Aku Nak Apply Credit Card

    Aku nak apply credit card... Visa ke mastercard ke apa yg bagus aku tak tau... Gaji sebenar aku tak sampai pun seribu... Tapi aku boleh keluarkan slip gaji sampai RM1.7K sah yg dicop oleh syarikat... Biasalah... ;) Tapi bank statement bulan-bulan, tidak dapat menunjukkan RM1.7K itu... Tapi...
Top