Search results

  1. dhiyafaris

    Tido ke..hehe

    tido la..dah pagi ni..hahaah
  2. dhiyafaris

    Salam perkenalan dari saya

    selamat datang.. :)
  3. dhiyafaris

    Nama band dalam bahasa melayu

    Boleh teka nama band ni?
  4. dhiyafaris

    Domain dan hosting Malaysia Estisys dah tutup terus? Siapa kena?

    dah cuba contact admin dia? ni details : Hafizul Roslan ESTISYS TECHNOLOGY F-7-11 Tasik Height Apartment Liku 21/146 57000 Bandar Tasik Selatan Wilayah Persekutuan Malaysia (Tel) 03-92022325 (Fax) 03-21784221 hafiz@estisys.com.my mal@estisys.com.my fikri@estisys.com.my
  5. dhiyafaris

    9 Graphic Design Trends for 2015

    Trend design untuk tahun 2015..
  6. dhiyafaris

    Kegunaan Email Facebook

    email facebook tu dia akan redirect ke primary email kita.. tukar setting kat sini : https://www.facebook.com/settings?tab=account&section=email&view rujuk kat sini : https://www.facebook.com/help/224049364288051
  7. dhiyafaris

    Terformat Pendrive

    jaga-jaga kalau hantar ke kedai, diorang akan check dan copy file sesuka hati.. kalau ada dokumen penting atau gambar peribadi..fikir-fikirkann...
  8. dhiyafaris

    Saya Dihalau Dan Kena Ludah Di Muka Kerana Perhati Orang Solat Di Masjid – Mualaf

    moga dipermudahkan dalam segala urusan....
  9. dhiyafaris

    15 Selfie Paling Berani

    ni lagi..hahaaa
  10. dhiyafaris

    Nak bertanya pasal timeline fb

    kalau tak ada modal, guna yang free punya dulu.. kat google banyak free timeline template..
  11. dhiyafaris

    Shopping Cart mana yang bagus?

    amboi..korek thread 5tahun lepas.. hehehe
  12. dhiyafaris

    Filem HER

    menarik tapi pelik..hehehe
  13. dhiyafaris

    Everything is a Remix

    Anda seorang yang kreatif? Semua hasil kerja anda adalah original? Tonton video ini dan CUBA FIKIRKAN SEMULA... http://www.youtube.com/watch?v=d9ryPC8bxqE Tonton dengan subtitle : Part 1 - http://www.amara.org/en/videos/1YEcplHRVXz2/info/everything-is-a-remix/ Part 2 -...
  14. dhiyafaris

    Filem HER

    http://www.youtube.com/watch?v=WzV6mXIOVl4 Filem HER, Tentang seorang lelaki yang bercinta dengan OS(Operating System). OS ni lebih kurang macam siri, cuma lebih bijak dan lebih berjiwa manusia. Yang penting suara OS ni sexy..(Scarlett Johansson).. :x Saksikanlah filem romantik yang...
  15. dhiyafaris

    Siapa suka lagu Modern Talking?

    lagu ni bestt :D http://www.youtube.com/watch?v=4kHl4FoK1Ys
  16. dhiyafaris

    Pertanyaan mengenai buat duit sendiri

    kalau boleh buat web application, byk boleh buat duit tu.. rasanya ramai pengguna WC yang nak cari programmer yang boleh create system,application.. buka thread di "Servis / Perkhidmatan", mesti ada yang berminat. semoga berjaya..
  17. dhiyafaris

    NAk tanya, macam mana nak start bisnes webhosting?

    1) Bagaimana nak mula? kalau nak bermula dengan kecil2an, beli reseller hosting.. kalau modal besar, beli dedicated terus.. pastikan anda ada basic menggunakan cpanel.. dalam reseller hosting nanti ada WHM, untuk create pakej hosting yang nak dijual, dan boleh create new cpanel utk customer...
Top