Search results

  1. AmirulFaisyal

    Tips Mendapatkan Senaraian "Authority' Di Google

    Salam, Senaraian 'authority' atau dengan nama yang lebih tepat senaraian 'sitelinks' di Google merupakan salah satu cara penjenamaan 'percuma' kepada laman web anda. Tidak semua laman web boleh mendapat senaraian sebegini jika tak kena dengan caranya Biasanya apabila sesebuah laman web itu...
  2. AmirulFaisyal

    [WTH] Designer Untuk Minisite, Cover & Layout CD

    Assalamualaikum, Saya mencari designer yang mempunyai kekosongan masa & tak mempunyai apa2 workload untuk design-kan perkara2 di bawah : 1. Minisite; 2. Banner (untuk affiliate) ; Saiz banner - 125x125, 468x60, 120x600 3. Layout & CD (ini betul2 cd punya, bukan virtual)...
  3. AmirulFaisyal

    [Terhad!] Bonus The 4 Weeks To Freedom - 3 Orang Sahaja

    Assalamualaikum, Untuk menunaikan janji saya kepada bro Zamri, di bawah adalah senarai bonus-bonus saya untuk sesiapa yang membeli produk The 4 Weeks To Freedom. Bonus ini saya khaskan kepada 3 orang terawal sahaja, bermakna orang yang pertama beli akan dapat bonus #1, yang kedua...
  4. AmirulFaisyal

    [FREE] Workshop Asas Pembangunan FB Apps

    Assalamualaikum, Rakan saya, saudara Nasrul Amri Samsudin (penulis buku Rahsia Pemasaran Facebook terbitan TrueWealth) akan mengadakan workshop asas pembangunan applikasi FB secara percuma. Maklumat berkenaan workshop : 1. Tarikh - 15 Julai 2009 ; 2. Masa - 9 Pagi ke 5 Petang ...
  5. AmirulFaisyal

    Panduan Teknikal (Advance) SEO Wordpress Dilancarkan!

    Assalamualaikum, Alhamdulillah akhirnya panduan sulung daripada JurnalSEM Premium telah diterbitkan. Dan makluman ringkas berkenaan produk : Panduan Teknikal (Advance) SEO Wordpress Berbalik kepada panduan ini, secara asasnya apa yang anda akan pelajari di dalam panduan ini...
  6. AmirulFaisyal

    Jemputan Rakan JV Untuk Panduan Advance SEO Wordpress JurnalSEM

    Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera rakan2 WC, Saya Amirul Faisyal ingin menjemput mana-mana rakan2 WC untuk menjadi rakan JV bagi panduan advance SEO Wordpress yang akan diterbitkan pada Jumaat 5 Jun 09 nanti. Manfaat yang anda akan terima sebagai rakan JV adalah : 1. Komisen...
  7. AmirulFaisyal

    [PERCUMA] Panduan Asas (Step By Step) SEO Wordpress

    Assalamualaikum, Hari ini JurnalSEM saya sekali lagi menerbitkan satu lagi panduan percuma di bawah siri Panduan SEM (Search Engine Marketing), iaitu panduan Asas SEO Untuk Wordpress. Sedikit overview kepada Panduan Asas SEO Wordpress ini : * Pengenalan - Wordpress sebagai CMS (Content...
  8. AmirulFaisyal

    FREE : Panduan Asas Adwords + Kupon RM100 (Expired 8 Mei 09)

    Assalamualaikum & salam sejahtera, Bagi rakan WC yang nak belajar bagaimana untuk beriklan di Google Adwords, JurnalSEM milik saya baru saja menerbitkan satu panduan teknikal asas memulakan pengiklanan di Google Adwords. Panduan setebal 15 mukasurat ini menceritakan langkah demi...
  9. AmirulFaisyal

    Pelancaran Kumpulan Pengguna Wordpress Malaysia di Facebook

    Assalamualaikum, Bertitik tolak dari thread yang saya baca disini: http://wangcyber.com/forum/wts-pengiklanan-and-pemasaran/13101-bengkel-wordpress-bukan-sekadar-membina-blog-tetapi-perniagaan-anda-17.html#post218322 Ada situasi dimana tiada satu hub yang betul-betul aktif untuk...
  10. AmirulFaisyal

    Are You Going to Finish Strong?

    Saya baru jumpa video ni, menarik, memang sangat menarik untuk bagi motivasi pada sesiapa yang pernah gagal untuk kembali bangkit : http://www.youtube.com/watch?v=gqantZJ6WwM “Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.”
  11. AmirulFaisyal

    Cool! Visual Search Engine

    Saya baru jumpa satu sumber best dan nak kongsi dengan warga WC : Searchme Visual Search - Beta - rev. 1.339 Revolusi SE yang (mungkin) akan kalahkan Google? Hehe..kita tunggu dan lihat.
  12. AmirulFaisyal

    Perlu Ke ScreenShot Pendapatan?

    Salam sejahtera, Saya ada ternampak en. Zamri Nanyan ada bertanyakan soalan samada perlu ke tak letak video screen shot pada surat jualan. Saya pilih untuk tak jawab disitu kerana saya lebih suka untuk kongsi pendapat perbadi saya dengan warga WC300 ni. Kira ekslusif la kan, kan, :)...
  13. AmirulFaisyal

    Pelajaran Dari Frank Kern's Mass Control

    Salam sejahtera, Lama dah tak menulis kat sini, jadi sempena cuti raya cina ni (saya cuti seminggu lebih), saya nak kongsi artikel untuk WC300'ers. Ini apa yang saya belajar dan 'lihat' dari awal proses 'buzz' sehinggalah tarikh pelancaran Mass Control System oleh Frank Kern (FK). Saya...
  14. AmirulFaisyal

    Berhati-hati dengan ini

    Saya bukanlah pengamal AdSense, tetapi saya ada jumpa satu iklan AdSense di satu laman web berbahasa Melayu sebentar tadi: Saya tak pasti ada filter ke tak untuk iklan macam ni, kalau ada bagusla, jangan sampai jadi macam ni lagi. Selamat berpuasa!
  15. AmirulFaisyal

    World's best SEO book : Muat turun PERCUMA

    Salam sejahtera, Ok, saya nak kongsi dengan rakan WC satu sumber percuma untuk mereka yang nak belajar pasal SEO (Search Engine Optimization). Anda boleh muat turun di sini: http://www.seofaststart.com/download Ada dua pilihan kat situ, samada nak daftar dulu atau boleh muat...
  16. AmirulFaisyal

    Inilah GURU Yang Sebenar!

    Lupakan John Reese, Ewen Chia, Armand Morin, dan lain-lain. Kerana mereka semua bukanlah GURU yang sebenar. GURU yang sebenar adalah yang ini: Hehe, JK! :P
  17. AmirulFaisyal

    SistemRahsia versi 2.0 PERCUMA untuk...

    ...siapa yang berjaya meneka dengan tepat harga pakej SistemRahsia versi 2.0 yang akan dilancarkan pada 5 September nanti! Jadi, saya hari ini ingin menjemput kesemua warga WC untuk menyertai pertandingan (kecil) yang sedang diadakan di blog saya. Seperti apa yang saya sebutkan diatas...
  18. AmirulFaisyal

    Pernah Tak Perkara Ni Berlaku Pada Anda?

    Salam sejahtera rakan WC, Dah dua kali terjadi pada saya; Bila saya nak login, akses saya dihalang, dan ayat seperti ni keluar: "You are already achieved maximum trying to login, blabalabla..." Biasanya benda ni terjadi bila kita cuba login dengan password yang salah, cuba banyak...
  19. AmirulFaisyal

    Jutawan Produktif, Jutawan Membaca! [PERCUMA]

    Salam sejahtera, Saya baru je siapkan satu ebook panduan khas, yang saya rasakan satu panduan yang akan membantu anda menjimatkan masa anda melayari laman-laman blog pilihan anda. Laporan ini ringkas, ianya lebih kepada manual langkah demi langkah, dan ianya percuma, ya, anda tak perlu...
  20. AmirulFaisyal

    Perniagaan Internet: "LIVE di WangCyber!"

    Salam sejahtera, "Aku tak tau camne nak start ni...tolong aku boleh?" "Saya nak start bisnes internet ni...macam mana yek?" Dua karenah di atas adalah sebahagian dari ragam yang saya lihat, dan saya sendiri pernah alami waktu mula-mula mempelajari perniagaan internet. Waktu awal saya di...
Top