Search results

  1. L

    Gajet maxis cekik darah?

    Jimat utk ibu bapa ku yg kebanyakan masa hanya guna phonecall terus utk berhubung dgn saudara mara ataupun kawan2, hanya perlu RM28 sebulan utk stay active dan ada unlimited phonecall.
  2. L

    Gajet maxis cekik darah?

    Sudha lama ku x dengar ada telco yg bagi birthday reward, hanya Xpax saje yg ada bagi pd masa skrg ni.
  3. L

    Teknologi teknologi smart parking

    Masa kini byk kerja yg perlu guna internet, kalau zaman 5G sampai tentu dpt meningkatkan ekonomi negara kita dgn adanya kelajuan internet yg lebih laju lagi, dpt bersaing dgn negara2 lain di rantau Asia ni.
  4. L

    Teknologi teknologi smart parking

    Perlu tengok 5G tu dikembangkan oleh syarikat yg mana, kalau TM ku rasa mmg dlm satu tahun atau dua seluruh negara kita sudah ada connection 5G, x perlulah nak tunggu lama2.
  5. L

    Teknologi All Telco Plan in Malaysia

    Bagus utk golongan yg pendapatan sederhana, boleh kurangkan perbelanjaan mrk sebulan tapi masih cukup data diguna utk keperluan mrk seharian seperti utk tugasan kerja.
  6. L

    Teknologi All Telco Plan in Malaysia

    Mana ada telco yg bagi unlimited data hanya utk 58 sebulan, biasanya juga perlu sampai RM80 lebih, kalau unlimited call biasanya semua telco ada utk harga yg murah.
  7. L

    Teknologi All Telco Plan in Malaysia

    Dpt customize mcm mana? Sama mcm Yoodo tu ke?
  8. L

    Teknologi All Telco Plan in Malaysia

    Ku rasa telco kini lebih kurang sama je package yg mrk offer tu, yg perlu bimbang hanya line mrk bagus ke x...
  9. L

    Teknologi Pelan unlimited calls

    Kalau guna prepaid plan rasanya ada yg lebih murah lagi, tapi mcm x ada data percuma yg dibagi dan x ada unlimited call.
  10. L

    Teknologi Pelan unlimited calls

    M dan L tu apa beza? Bayar lebih perlu brp? Mahal ke x?
  11. L

    Tips travel balik kampung

    separuh harga mmg ada org yg mau beli punya jika keadaan benda2 yg anda jual masih baik, dengan kos hidup kini yg semakin meningkat, x semestinya semua barang beli yg baru punya.
  12. L

    Tips travel balik kampung

    betul tu, dengan adanya fungsi seperti auto bump dan juga spotlight kita x perlu bimbang x dpt nak bersaing dgn penjual2 yg sudah lama berniaga kat platform tersebut, semua org pun ada peluang utk menjayakan bisnes sendiri kat Carousell. https://blog.carousell.com/bump-top-spotlight/
  13. L

    Tips travel balik kampung

    Skrg org ramai lebih suka berniaga secara online kerana lebih kurang perlu komitmen dan modal berbanding dgn perniagaan tradisional, perlu sewa kedai
  14. L

    Tips travel balik kampung

    Mungkin dia x ada masa nak cuci sendiri, masih perlu bawa anak lagi, mana ada masa lagi untuk cuci kereta? Kalau ada masa pun pun rela pergi tidur, kereta tu panggil orang lain untuk basuh saje.
  15. L

    Tips travel balik kampung

    Travel jauh mesti nak bawa Ipad tengok drama, ada sesetengah yang x boleh tengok screen masa dalam kereta, kata akan pening kepala, tapi aku x hadapi masalah macam ini.
  16. L

    Housewife Problem

    Yeah that is true, on the website of Caregiverasia you would be able to browse through all the freelancers working over there along with their background such as qualifications and previous experiences, from there you can choose the one that you think is the most suitable for the service that...
  17. L

    Housewife Problem

    Yes Caregiverasia do provide dementia care also, you can look out for all the different types of services that they provide on their website which ranges from care companions to medical escort, almost every services that people are in need of.
  18. L

    URGENT. Home nursing wanted for 2 days

    This is a very good option as people would want to know their freelancers first in detail before hiring them to provide them with the services needed, after all we are leaving our love ones in the care of others so it is best to choose the most suitable caretakers.
  19. L

    URGENT. Home nursing wanted for 2 days

    Their pricing is definitely affordable for most of the people out there with just medium income and since we got the option to choose how long we want to use their service the price can be lowered further, not necessarily must at least one month like some other service providers.
  20. L

    Rumah Orang Tua atau Rumah Sendiri

    Hantar ibubapa ke rumah org tua2 x kiralah derhaka asalkan kita masih ada pergi jenguk mrk pd hari minggu dan bawa mrk keluar utk jalan2, kalau biarkan mrk kat situ saje dan x pernah datang lagi itu barulah dipanggil derhaka, akan dpt balasan punya suatu hari nanti.
Top