Search results

  1. C

    9 Tips Selfie Yang Menyerlahkan Keyakinanmu

    Haha....selfie pun banyak pengetahuan....... Yang penting, jaga keselamatan
  2. C

    Kundasang, Sabah

    Hi, plan to visit Kundasang end of the year. A family with two 6-8 years old kids. Any Sabahan here? Any advise on places of interest, accomodation. Appreciate all suggestion.
  3. C

    Mudah vs Lelong

    Muday.my lebih merupakan "classified listings". -> Face to face untuk jual beli. Selain classified, Lelong.my juga merupakan e-dagang platform, mengalakkan pengguna membeli dan membayar online dengan yakin (sebab itu semua verified member kena summit mykad atau business registration). ->...
  4. C

    Get Free Traffic / The Best Traffic Exchange 2012

    Adakah Sweeva ni boleh target lokasi? Misalnya, website yang target malaysia customer memerlukan traffic dari pengguna dari malaysia khususnya.
  5. C

    [Urgent] Mencari sesiapa yang boleh tukar kaler website, UI, PHP coding skit.

    sekiranya belum ada orang yang membantu, mungkin saya boleh bantu. PM saya untuk more detail.
  6. C

    Salam Pengenalan

    Salam perkenalan darai saya. Baru register semalam, banyak yang boleh belajar dari forum ini.
  7. C

    Apa masalah besar yang dihadapi berniaga dari rumah esp guna internet ?

    kalau mula-mula start tu, memang susah rasanya. Untuk, promo dan market, bermacam-macam buat, tidak semestinaya berhasil, kena ambil masa adjust plan dan cara. Sesiapa boleh kongsi cara-cara untuk promo yang pernah dicuba? Facebook? Youtube? Tweeter? Google Adwords?
  8. C

    Pindah Perniagaan Konvensional Ke ONLINE

    Hi, Banyak business di Malaysia telah pun ONLINE. Ada yang setup satu website korporate. Ada yang jual/beli dengan pengunaan blog percuma. Ada yang invest ribu-ribu untuk e-commerce platform yang tersendiri. Setakat ini, nampak banyak laman-laman yang menjual feksyen wanita, barangan...
  9. C

    Apa procedure dan kos untuk buka kedai pakaian?

    boleh start kedai dengan online sekali.....online modal tak banyak. perlu bantuan online, boleh PM saya.
  10. C

    Online Survey

    Kebanyakan survey tu untuk pengguna internet di US, Kanada dan Europah. Saya ada register beberapa survey website, kebanyakan survey tak ditujukan untuk pengguna luar dari zon tersebut.
  11. C

    Jualan buku baru diskaun 50%

    saya seorang programmer dan online seller. macam mana diskaunnya kalau nak menjual buku-buku kamu? saya akan setup satu e-commerce website untuk menjual buku-buku tu. controh website seperti yang ditunjukkan pada signature di bawah.
  12. C

    Laman Marketplace yang semakin hangat: www.diskaun.my

    site yang bagus dan percuma. Cadangan : ada pakej untuk syarikat? membolehkan syarikat mengiklan semua produknya dalam satu halaman.
  13. C

    How to Make Money in REIT-Real Estate Investment Trust?

    REIT dalam Bursa Malaysia memberi purata pulangan lebih kurang 7% sejak beberapa tahun lalu. Merupakan satu pelaburan yang boleh tahan lar, jauh lebih baik dari FD, risiko tak banyak, kalau selalu ikut berita terkini mengenai "property" yang dipegang syarikat REIT itu.
  14. C

    Siapa sini pernah menceburi HYIP High Yield Investment Plan

    hyip pernah saya main main dahulu dengan wang yang kecil. memang seronok dapat keuntungan puluh puluh percent tiap-tiap hari. tapi, risiko terlalu tinggi. kebanyakan program akan "tutup" tiba-tiba, kebanyakan "pelabur" tak sempat lari.
  15. C

    Prestasi SILVER lagi <<HOT>> dari emas

    Apakah kaedah / channel untuk melabur dalam silver?
  16. C

    ((( Melancong ))) Dalam Negara VS Luar Negara

    Bagi saya, luar negara lar best! Pilih negara yang bermusim empat, singah sana untuk pengalaman empat musim. Kalau saya cukup wang la....
Top