Search results

  1. C

    Cadangan pasaran makanan kecil-kecilan

    Nak semak perbelanjaan minyak pon senang hanya refer apps tu je kan.. bukan itu shja. semak mesra point hanya refer situ juga tak prlu nak bawak kad mesra lagi.
  2. C

    Cadangan pasaran makanan kecil-kecilan

    Pakai aplikasi Setel awak.. tak payah nak p beratur dekat kaunter.. cepat sikit takde dekat dgn org.. cuma sblom dn selepas pam minyak tu kena cuci tangan dulu..
  3. C

    Kedai Bakeri Muslim Di Pantai Dalam KL

    setuju.. lagi-lagi kaum wanita yg selalu bawak anak sekali.. nak isi minyak pon payah sebab fikir anak dalam kereta & nak p kaunter bayar duit minyak. Kadang tu bila ramai orang lama pulak nak beratur.. Risau anak dalam kereta lama-lama.
  4. C

    Kereta child lock

    Try laa.. lagi--lagi skrg ni musim covid19.. benda ni boleh jugak membantu.. kita bole jaga jarak kita dengan org lain jugak.. yang pasti lepas dah isi minyak tu.. korang basoh la tangan.. cuci bersih-bersih.
  5. C

    Kereta child lock

    Kan, takde risau kena ragut ke semua tu.. masa pon bole jimat. Lagi satu nak semak perbelajaan minyak setiap bulan pon senang bro. Takde nk simpan resit bagaii.
  6. C

    Kereta child lock

    dia tak sama mcm ewallet.. ewallet nak kena scan qr code semua tu dekat kaunter.. Kalau setel ni tak payah.. Awak install dulu Setel aplikasi ni.. nanti godek-godek dulu.. lama-lama nanti faham laa.. mula-mula biasa laa kurang sikit.. Setel aplikasi ni boleh pakai dekat petronas je tau..
  7. C

    Kereta child lock

    Betul sangat nii.. Risau tau tinggal anak lama--lama dalam kereta. Nak angkut bawak p kaunter pon renyah kalau anak pon berderet.. haha.. Lagi satu memang bagos la kalau pakai time covid19 ni wei.. Takde laa risau nak isi minyak. Karang kalau p kaunter kita terdedah ramai sangat org kat situ...
  8. C

    Kereta child lock

    Haah kat petronas jer. Bagi aku best laa.. sebab senang sikit takde nak ambik masa lama dekat kaunter.. Lagi-lagi time pagi nak pergi kerja tu.. tak lalu aku tunggu lama-lama dekat kaunter.
  9. C

    Kereta child lock

    Kalau ewallet still kena p kaunter.. kalau setel just pakai aplikasi dekat phone ja.. Tak payah nak beratur bayar semua tu.. make sure topup la duit dalam setel tu guna online banking ke tambah kad ke ikut mana senang. Buat payment dekat apps, keluar kereta isi minyak.. kan dah setel.. hahaha
  10. C

    Kereta child lock

    Takpe bro sekarang dh ada aplikasi setel. Just buat payment melalui apliksi je takpayah nak beratur lama-lama dekat kaunter. Takde dah la risau tinggal anak dekat kereta.
  11. C

    Tips hilang mengantuk drive jauh

    Yeke awak.. apa ja kelebihan app setel ni lagi? mcm e-wallet ke?
  12. C

    Tips hilang mengantuk drive jauh

    Dah tau mengantok tu singgah la rehat sekejap dekat rnr,, minum air dulu.. jangan paksa drive kalau rasa mata tu dah layu..
  13. C

    Realiti orang dah bekerja

    Dulu pon aku fikir mcm ni jugak. Skrg hah baru tau payahnya kerja ni smpai masa pon tak cukup. Tapi tak apa skrg dunia teknologi. Nak buat payment apa-apa pon pakai apps ja. Tak payah nak keluar beratur panjang semata nak bayar itu ini. Laa ni pon petronas dh ada Apps utk mudah kita nak isi...
  14. C

    Realiti orang dah bekerja

    Betul tu.. bila dah kerja ni baru tau banyaknya benda nak kena setel. Nak bayar duit kereta, duit rumah, duit anak, bil-bil, minyak lagi.. Busy bebeno kalah YB.. haha+Mati+
  15. C

    Dalam Negara 5G stand alone pertama di Malaysia

    Tm sudah pon tandatangan memorandum kerjasama dgn LADA 12hb Jan baru nii untuk gunakan 5G network di Langkawi. https://www.bharian.com.my/bisnes/korporat/2020/01/646172/tm-meterai-kerjasama-strategik-untuk-5gdp-di-langkawi
  16. C

    Dalam Negara 5G stand alone pertama di Malaysia

    Yup.. 5G network stand alone ni bole bagi kelajuan internet kita lebih cepat dan cekap.
  17. C

    kelebihan 5G stand alone

    Seeloknya mcm tu laa.. Telco lain patot bkerjasama dgn TM utk buat 5G SA ni.. TM mesti ramai yg pakar-pakar handle benda ni.
  18. C

    kelebihan 5G stand alone

    Biar lambat.. asalkan selamat.. yang penting kualiti tu nanti.. semua dapat rasa kelebihan dia nanti bila TM dah ada 5G stand alone ni nanti.
  19. C

    kelebihan 5G stand alone

    iyep.. betul tu, 5G stand alone ni banyak manfaat dia. walaupun mahal tapi dia boleh bgi benefit utk future nanti. bukan boleh mudahkan kita juga.. 5G ni pon boleh memberi kemudahan pada teknologi-teknologi kita juga .
  20. C

    Teknologi Stand alone 5G pertama di Malaysia?

    Banyak kelebihan bila TM ni pilih untuk stand alone.. Kelajuan internet yang lebih cepat dan cekap
Top