Search results

  1. Tukang Karut

    Paranormal activity the ghost dimension

    Sepertimana yang anda ketahui, siri filem Paranormal Activity merupakan siri filem seram yang kononnya diambil sendiri oleh watak-watak dalam filem menggunakan kamera amatur. Dalam satu atau dua filem pertamanya, ia telah memaparkan pengalaman puaka yang tidak keterlaluan, namun dalam...
  2. Tukang Karut

    Mr holmes

    Sherlock Holmes merupakan watak detektif British yang terkenal di dunia. Banyak versi filem dan siri TV telah dibikin berdasarkan watak ini. Mr Holmes memperlihatkan satu drama yang berbeza sedikit dari filem-filem Sherlock Holmes yang lain. Mr Holmes [Review] Filem Mr Holmes yang...
  3. Tukang Karut

    Terminator genisys

    Dua buah filem terakhir dalam siri filem Terminator iaitu Terminator 3 : Rise of the Machines dan Terminator Salvation tidak mendapat pujian seperti yang diperolehi dua filem asalnya, The Terminator dan Terminator 2 : Judgment Day. Namun, filem terbaharu dalam siri ini, Terminator Genisys...
  4. Tukang Karut

    Exorcism haunted child

    Kami pasukan Wayangkini sepakat mengatakan filem-filem benar-benarseram ditayangkan di pawagam kebanyakannya filem Thailand. Filem Holywood banyak menggunakan element terkejut dan pada akhirnya tidak begitu seram. Namun kami belum pernah cuba menonton filem seram Vietnam dan filem Exorcism...
  5. Tukang Karut

    Filem Poltergeist

    Poltergeist merupakan pembikinan semula filem dengan tajuk sama yang dibikin pada tahun 1982 yang diarahkan Tobe Hooper dan ditulis oleh Steven Spielberg. Filem baharu ini diarahkan oleh Gil Kenan. Walaupun kurang ingat jalan ceritanya, penulis masih ingat pertama kali menonton filem Poltergeist...
  6. Tukang Karut

    Minions

    Karektor Minions telahmenjadi kegilaan di kalangan kanak-kanak dan juga mereka yang berjiwa muda sejak tayangan filem animasi Despicable Me beberapa tahun dahulu. Kini sejarah kebangkitan Minions dibongkarkan dalam filem terbaharu Minions. Minions [Review] Dalam filem animasi Minions, Bob...
  7. Tukang Karut

    Jurassic world

    Sequel kepada siri filem Jurassic Park telah mula ditayangkan bulan lepas dan pada hujung minggu pertama ia ditayangkan, ia telah berjaya mengutip sebanyak USD500 juta. Namun adakah kutipan memberangsangkan ini ekoran nostalgia peminat siri filem Jurassic Park atau ia sememangnya sebuah filem...
  8. Tukang Karut

    Momentum

    Momentum bukanlah satu filem box office yang ditunggu-tunggu, namun kami mendapat peluang menonton filem aksi ini dan kini kami nukilkan pendapat kami mengenai filem yang dibintangi Olga Kurylenko ini. Momentum [Review] Momentum mengisahkan sekumpulan perompak upahan yang diketuai Alex...
  9. Tukang Karut

    Vikingdom

    Walaupun filem Vikingdom merupakan filem bahasa Inggeris dan dibintangi pelakon asing, kami mengklasifikasikan ia sebagai filem tempatan kerana dibikin oleh syarikat KRU dari Malaysia. Filem ini menemui pelbagai kritikan di peringkat tempatan dan antarabangsa atas pelbagai tuduhan. Namun, kami...
  10. Tukang Karut

    Top 5 filem tempatan paling laris 2014

    Boleh tak kalau kami simpulkan bahawa industri perfileman tempatan pada tahun ini agak hambar? Walaupun banyak filem yang dihasilkan, itu bukanlah jaminan bahawa filem-filem berkenaan mendapat kutipan yang tinggi. Walaupun ada beberapa filem yang masih menunggu tarikh untuk ditayangkan, filem...
  11. Tukang Karut

    5 sebab drama mok cun mampu buat kami gelak tergolek-golek!

    Ish. Tak puas hati betul kami bila ending drama Mok Cun semalam bagaikan tergantung! Ada ke patut Pak Akob dan Atol tetap ingin meneruskan pernikahan mereka. Erm. Cuma kami juga hairan bagaimana drama Mok Cun boleh mendapat tempat di hati penonton sedangkan takde pun unsur-unsur percintaan yang...
  12. Tukang Karut

    Selepas 16 tahun, pemuda ini luahkan rasa kebosanan tak terhingga tentang drama gerak khas

    Sebut sahaja drama Gerak Khas mesti korang teringat akan lakonan mantap Dato AC Mizal dan Abby Abadi yang memegang watak polis kan? Mula diperkenalkan sekitar 1999, drama tersebut terus melonjak naik dan difilemkan. Boleh dikatakan box office juga lah. Namun selepas watak polis tersebut telah...
  13. Tukang Karut

    [pendapat] best sangat ke drama dia isteri luar biasa tu?

    Kalau drama tu best pada kami, maka tanpa banyak soal kami bagi A class. Kalau sebaliknya, erm.. faham-faham jelah. Artikel Berkaitan: 6 Sebab Drama Hati Perempuan Buat Kami Menyampah & Muak Setiap Petang! 12 Babak Terbaik Drama Teman Lelaki Upahan Yang Buat Korang Gelak & Menangis Yes...
  14. Tukang Karut

    The gallows

    Filem seram berasaskan rakaman video telah dipopularkan sejak filem The Blair Witch Project berpuluh tahun lalu dan kini sebuah lagi filem genre yang sama ditayangkan bertajuk The Gallows. Terima Kasih kepada Yes 4G yang memberikan tiket tayangan percuma untuk menonton filem ini. The Gallows...
  15. Tukang Karut

    Antman

    Setelah dua minggu filem Antman ditayangkan, barulah kami mempunyai peluang untuk menonton filem adiwira ini. Sejujurnya, kami tidak mengetahui akan kewujudan watak Antman dalam dunia Marvel, namun trailernya kelihatan menarik dan memukau kami untuk menonton filem ini di pawagam. Antman...
  16. Tukang Karut

    The journey

    Ramai yang memberi komen yang baik mengenai filem The Journey arahanChiu Keng Guan dan mengatakannya sebagai filem Malaysia terbaik setakat ini. Setelah hampir sebulan ditayangkan, akhirnya saya diberi kesempatan untuk menonton filem drama romantik ini. The Journey [Review] The Journey...
  17. Tukang Karut

    Kisah paling gangster

    Antara filem Melayu modern kegemaran saya termasuk Songlap, Setem dan juga Bunohan. Apabila menonton trailer Kisah Paling Gangster tempoh hari, saya melihat ia sebagai satu filem yang mempunyai tema berbeza daripada filem Melayu lain dan menarik minat saya untuk menonton dan review filem ini...
  18. Tukang Karut

    Highland tower

    Kecoh baru-baru ini dengan timbulnya video yang menunjukkan seorang wanita diserang histeria ketika menonton filem Highland Tower keluaran MIG. Tidak pasti samada ia benar-benar berlaku ataupun sekadar drama untuk melariskan filem ini di pawagam. Apa pun kami berkesempatan menonton filem ini dan...
  19. Tukang Karut

    The man from uncle

    Ramai, termasuk kami, tidak mengetahui bahawa filem The Man From UNCLE sebenarnya adalah adaptasi siri TV popular yang bermula pada tahun 1964. Namun daripada trailer yang kami tonton tidak lama dahulu sudah cukup untuk menarik minat kami untuk menonton filem ini. Bagi yang ingin tahu, sedutan...
  20. Tukang Karut

    Fantastic 4

    Sejujurnya filem reboot Fantastic 4 bukanlah satu filem yang kami nanti-nantikan kerana jika dinilai dari versi filem sebelumnya yang ditayangkan 10 tahun lalu pada 2005, dapat disimpulkan francais filem ini tidak berpotensi untuk pergi jauh. Sungguhpun demikian, demi pembaca Wayangkini.com...
Top