Search results

  1. mnashriq

    20 tahun, baru berjaya! Syabas

    Assalamualaikum wbt, Akhirnya penantian selama 20 tahun sejak Sukan Sea 1989, Malaysia berjaya memenangi pingat Emas bagi sukan bola sepak di Sukan Sea 2009! Malaysia 1, Vietnam 0 TAHNIAH & SYABAS! Semoga inspirasi yg ditunjkkan oleh atlit negara mendorong semua warga WC utk terus...
  2. mnashriq

    Hidup Pun Macam Hard Disk

    Assalamualaikum wbt, Nak share something psl KEHIDUPAN BEKERJASAMA. Sebelum tu, anda tahu bagaimana hard disk berfungsi menyimpan data? Secara ringkasnya, segala proses penyimpanan dan pembuangan data (dll...) akan dilakukan secara rawak ke dalam cluster di dalam hard disk. Kalau...
  3. mnashriq

    Kita Pelajar Gred A [Khas utk IM Yang Masih Belajar]

    Salam takzim, Hari ini, saya tidak dapat melelapkan mata. Mungkin pekena neslo ais kaw dengan nasi goreng pataya di warung mamak (lebih popular dengan panggilan “mapley” oleh saya dan rakan-rakan) semalam agaknya. Awas! Cuba elakkan makan di lewat malam, sekali-sekala tidak mengapa. < —...
  4. mnashriq

    Nilai Sebuah Kurnia

    Salam takzim dan Salam Aidilfitri buat rakan-rakan yang beragama Islam, Alhamdu Lillah, akhirnya kita sudah pun berada dalam hari yang ke-11 dalam bulan Syawal. Jadi, bagaimana dengan sambutan perayaan anda dan keluarga pada tahun ini? Nampaknya, pada Syawal tahun ini, sambutannya ala kadar...
  5. mnashriq

    Kisah Datuk Yusuf Taiyoob

    Anda pasti pernah dengar produk kurma berjenama Yusuf Taiyoob bukan? Ingin tahu sejarah kehidupan pemilik produk ini sehingga beliau mampu bergelar datuk? Usahawan Melayu Islam yang sangat sinonim dengan produk kurma nya ini bernama Datuk Yusuf Taiyoob, 47, yang memiliki empayar perniagaan...
  6. mnashriq

    Perginya Seorang Tokoh Negara

    Salam takzim, Baru-baru ini, negara kita dikejutkan dengan pemergian seorang tokoh negara, Senator Profesor Datuk Dr. Ismail Md Salleh, yang dikatakan meninggal dunia akibat serangan jantung semasa dalam penerbangan dari China ke Singapura awal hari ini, kata isteri Allahyarham, Datin Hasnah...
  7. mnashriq

    Jom bt link exchange!

    Salam takzim, Kepada rakan2 WC, saya ada blog (baru je lahir, muda lagi, 2 bulan) ;) yang mengeluarkan artikel mengenai motivasi. Jadi saya hendak buka, kepada mana2 warga WC yang ingin buat link exchange dengan saya: Caranya: 1. berikan link url anda. 2. anchor text (Max 3 words)...
  8. mnashriq

    Blog loading page sangat lambat

    Salam takzim, Kepada warga wc, harap dpt bantu sya... Blog saya sangat lambat utk loading...ade bebrapa plugin sya installed (wp-super-cache, php-speedy) tapi tidak membantu sangat. Hope dapat membantu~;) Salam ramadhan~
  9. mnashriq

    Hati Yang Hidup & Mati

    Hati Yang Hidup & Mati – Suatu hari, saya mendapat satu SMS daripada seorang rakan: Masinnya air laut tidak mampu untuk menyerap ke dalam isi ikan. Walau bagaimanapun, apabila ikan tersebut mati, secubit garam pun sudah memadai untuk memasinkannya… Sambungan daripada SMS tersebut, beliau...
  10. mnashriq

    Pengajaran Drpd SMS Berangkai!

    Salam takzim, Saya rasa, ramai yang sudah "terkena" dengan penangan SMS berantai yang bertujuan untuk "prank" seseorang kan? :D Macam-macam respon yang boleh kita lihat. Ingin tahu apa pengajaran daripada SMS berangkai ini? Baiklah, straight to the point, baru-baru ini, saya ada menghantar...
  11. mnashriq

    Secupak Tidak Akan Jadi Segantang

    Entri kali ini saya hendak kongsikan satu bidalan nenek moyang yang jarang sekali kita dengari – Secupak Tidak Akan Jadi Segantang. Sebelum saya bermula dengan lebih panjang, pernahkah anda dengar akan bidalan ini? Terus terang saya katakan, setelah saya berumur 22 tahun, barulah saya berpeluang...
Top