Search results

  1. S

    Kesimpulan Mengenai TEknik BLackHat (Maaf kerana membuka thread ini)

    aku nak tanya..... menipu tu haram tak? sumber menipu tu haram tak? berdosa tak? guna akal ekkk buat cara blackhat jika adalah bertujuan untuk menipu (salah satunya melanggar TOS, buat senyap2 tak bagitau uncle g korang)..... so haram tak? ke ko nak kata "perbuatan menipu" tu kita...
  2. S

    Kesimpulan Mengenai TEknik BLackHat (Maaf kerana membuka thread ini)

    well, dosa tu tetap dosa la.... ngaku jer la.... macam aku pun bukanlah baik sangat tetapi bila cerita fakta, dalam Islam, berkatalah benar walaupun pahit.... kan kita diberikan akal, kan kita boleh tahu niat kita.... kan kita boleh membaca dan faham apa kita baca.... kalau dah besar panjang...
  3. S

    speed adsense oh speed adsense

    Ya... macam tulah, syed dah reply katanya... Assalamualaikum, pertama kali, terima kasih kerana membuka thread ini. Sedar akan kesilapan diri, saya ingin memohon maaf terhadap kesilapan yang saya lakukan. Antara isu refund yang diperkatakan adalah 1) refund untuk seminar speed...
  4. S

    Duit teknik BlackHat.halal haram?

    itu saya bagi contoh kalau nak hujah bagi la something source yang di rujuk.... nie saya tengok memasing cakap jer.... tak bagitau mana dia dapat definisi tu..... buku ke?, jurnal ke? penglipurlara ke.... :) , sometimes tu boleh kata separuh-separuh jugak.... yang penting tengok la apa ko...
  5. S

    speed adsense oh speed adsense

    apabila dh masuk traed disini, segalanya terbuka..... beli ke tak beli ke... masing2 boleh beri pendapat.... so, aku assume seperti ko kata dia akan bayar dalam masa 3 bulan untuk semua refund.... maknanya dia akan senyap kot dalam 3 bulan sehingga semua dia dah refund baru dia bersuara kot...
  6. S

    Motivasi untuk team speed adsense

    yer... bak kata cerita ali baba , "apa ! kau ingat orang kaya selalu senang kha? kadang2 orang kaya pun sesak" :)
  7. S

    Duit teknik BlackHat.halal haram?

    aku bagi contoh definisi.... dalam bahasa barat black adalah sesuatu yang tidak sah, black money, black job dan sebagainya termasuk black hat... itu merujuk kepada perbuatan tidak beretika dan tak sah.... tak kirala tahap manapun, sikit2, tahap kejam, tahap sederhana.... asalkan black maknanya...
  8. S

    Duit teknik BlackHat.halal haram?

    kita nie menasihati , anda nasihat saya, saya nasihat anda dan diri saya sendiri... kalau dalam kubur masing2 kalau ditanya dah nasihat ke kawan tu.... senang kita jawab dah.... lepas dah tanggungjawap :)
  9. S

    Duit teknik BlackHat.halal haram?

    camana aku nak cerita ya..... aku tengok tajuk tread nie lebih kepada halal ke harem... nie aku rasa ada masalah kefahaman istilah blackhat itu sendiri..... well, aku tau ko faham.... tapi yelah... untuk mengaku nie memang perit la... tapi sebenarnyakan bila kita mengaku yang salah tu...
  10. S

    Duit teknik BlackHat.halal haram?

    aku rasa ko dan mereka tu yang tak faham..... ni contoh.... Search Engine Optimization In recent years, the terms black hat and white hat have been applied to the Search Engine Optimization (SEO) industry. Black hat SEO tactics, also called spamdexing, attempt to redirect search results...
  11. S

    Motivasi untuk team speed adsense

    pegila semua pakat2 beraya kat rumah diorang tu.... tanya khabar....
  12. S

    Duit teknik BlackHat.halal haram?

    aku dah lama lepak dekat forum omputih... segala blackhat aku taula.... dari kajian aku... black hat adalah sesuai dipanggil melanggar peraturan.... ko hantar bot ke awstat orang... tuan punya pelik klik... tu dah kira tertipu.... video2 tu..... banyakla aku tengok cedok.... kalau yer pun cedok...
  13. S

    Duit teknik BlackHat.halal haram?

    memang lah teknikal dan teknik.... mudah ajer... blackhat dah tentu niat tak baik... kalau niat baik, buat baik.... mana boleh panggil blackhat.... macammanapun istilah blackhat nie mesti dikaitkan dengan main jalan belakang dari yang dibenarkan oleh tempat yang kita join.... tu jer...
  14. S

    Duit teknik BlackHat.halal haram?

    korang semua dah besar.... tentu tahu... bahawa kita mana boleh tipu diri sendiri..... jadi janganlah menipu dan terus menipu demi nak orang lain ngaku itu benda halal.... sedangkan benda tu berdosa.... sebabnya kalau kita ajar orang, orang ikut, saham yang kita dapat tak putus-putus...
  15. S

    Duit teknik BlackHat.halal haram?

    apalah korang nie... tak kira sapa pun korang, aku ker.... kalau nak dapat pendapatan adsense dari google... tapi apa TOS google tak bagi buat ko buat, tak payah tanya mufti memang salah pun melainkan korang tak tau. Macam black hat tu memang la google tak bagi... tapi kalau buat gak kira menipu...
  16. S

    speed adsense oh speed adsense

    sebenarnya.... kawan baik team SA nie ramai, dan rasanya Alang tu kenal sangat dengan syed nie... shuth nie pun kenal dia... aku kenal dia juga sedikit, masa dulu2.... well dalam 2,3 tahun dia bagus... secara ikhlasnya aku rasa memang dia ada masalah kewangan.... cuma sebagai orang yang...
  17. S

    Motivasi untuk team speed adsense

    hooo.... apapun tunggu cash out adsense si syed tu.... mungkin dia banyak duit ratus ribu tapi dalam adsense la... lepas cash out korang mintak double pun dia boleh bayar.... cuma tu lah kalau takde duit cakap jer kat sini, takde orang nak marah... itu lebih baik dari diam jer....
  18. S

    Motivasi untuk team speed adsense

    hemm kesimpulannya, dia bayar orang berpengaruh jer kot... mungkin sebab yelah kalau newbie nie cakap apapun sapa nak dengar, cuba macam IM yang dah glamer banyak mailing list, dia tak bayar, mahu satu kampung IM tu canangkan.... the best way, team speed? adsense kene la ada wakil jelaskan...
  19. S

    Motivasi untuk team speed adsense

    well kesimpulannya team tu memang tak berduit, pelik juga ye , sehari ngaku dapat usd500 kalau sebulan usd 15000 atau bersamaan tak kurang 45,000 sebulan... dah lama tu.... berkecimpung dah lebih 2 tahun.... tapi tak dapat refund, duit bebanyak tak simpan ke? ke sebulan belanjasakan 45 ribu...
  20. S

    E-toyol guna fake screenshot

    ooohhh fake SS tu maknanya bukan menipu la... ????? naikkan semangat ???? aku nie budak lagi ke?
Top