Search results

  1. S

    Adoiii! Mahal giler caj baru Pos Malaysia! Matilah kita...

    itu harga yg dah di revise... sebelum ni start 1kg (RM61 ke USA, Europe). saya juga alami benda yg sama... nak pos 6 bungkus and terpaksa bawak blk semula sbb pos overate. so saya explain kat customer yg pos malaysia implement new rate system which is flatrate starting from 250 gm... so...
  2. S

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    Nak edit guna apa? Kalau paint, susah nak edit macam ni... Kalau guna photoshop/ paint.net : - open gambar tshirt tu. - new layer utk background - select layer tshirt - guna magic wand, padam semua kecuali gambar tshirt. - buat feather sikit pada sekeliling tshirt - duplicate layer tshirt...
  3. S

    acer aspire 1....apsl lmbp semacm?

    mungkin dia dah install macam2 mende yg tak penting.. try buang program2 yg tak guna.. bagi tinggal yg penting2 je.. saya guna acer aspire one, ok tapi jgn compare dgn laptop ram tinggi... kelajuan laptop ni masih boleh diterima. masih boleh edit gambar guna paint.net . photoshop dah takleh...
  4. S

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    tak berapa pahamlah
  5. S

    Hentikan penjajahan minda & penghambaan kepada Facebook !

    ramai yg takleh duk diam kalau tak dapat bukak internet. saya pon fb tak kesah bukak ke tidak, tapi internet tu, bangun tido terus on. nak tido baru tutup... tapi kadang2 penat gak ngadap mende ni. bila dah penat tutup semua, pi jalan-jalan.
  6. S

    Selling limit utk acc baru

    nak kowtim ngan buyer tu susah sikit sebab dia dah beritahu awal2 nak bagi negative sblm barang tu sampai lagi. . lsiting free tu penting pada saya sbb barang saya tu murah2 bukan puluhan dolar. tambahan, saya baru start berniaga ebay dari malaysia, tgh try n error lagi.
  7. S

    Selling limit utk acc baru

    akaun ebay saya yang ni dah lama, cuma baru start jual guna akaun ni. feedback pon sikit saja, cuma 8 (100%) . mula-mula kena limit 10 item (sold and active) . tiba2 ada buyer tak puas hati dgn combine shipping cost, dia bagi feedback negative so kena tolak 2 feedback. akibatnya rating...
  8. S

    bantuan sgt dihargai...

    ebay boleh jual beli dgn lebih senang utk international. amazon jual beli berlaku dalam negara tersendiri. kalau ebay.co.uk, seller mesti di UK. kebanyakan barang juga hanya di pos dalam UK kecuali brg2 tertentu. shipping charge juga adalah tetap. jadi kalau kita kat msia, takleh jual di...
  9. S

    Problem dgn turbo lister

    Saya pernah try yang update ni. tapi hang tengah jln. Akhirnya, back up semua, uninstall, download yang latest, then install blk. kalau ada yg try update tak berjaya, buat camni jelah :D
  10. S

    Ada Tak [ Untuk Yang Sudah Berkahwin Sahaja ] Kondom Free Boleh Apply Online ?

    beli pil perancang mercelon kat farmasi. harga dalam RM18.00 . makan 21 hari, stop 7 hari. pastu guna blk. ubat ni ok, takde naik badan or muntah2.
  11. S

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    Bubble tu plastik bulat2 yang ada angin tu. Selalu orang balut bekas kaca. Search bubblewrap. Saya beli kat kedai di Penang. Boleh juga dapatkan di kedai2 biasa macam jusco (RM4.90 semeter). Ataupon cari kat lelong, memang berganda murah. Kalau nak lagi senang, guna sampul surat bubble tapi...
  12. S

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    Masa saya upgrade paypal ke bisnes, takde pulak mintak url. Cuma nama bisnes tu letak nama sendiri. Masa tu kena upgrade jugak sebab duit masuk melebihi limit untuk setahun. Ni kira untuk keselamatanlah. Lepas tu kena hantar apa2 surat confirmkan address. itu saja
  13. S

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    Produk pakaian saya balut dgn bubble dan kemudiannya masukkan dalam sampul surat biasa yg keras sikit. Pos Berdaftar : -AirMail tu pos melalui udara dan ada tracking number. So boleh track lah kat mana mail tu nanti. -Pembalutan mestilah menggunakan sampul surat coklat atau putih...
  14. S

    Spot check daripada Abang Besar A.K.A Ebay

    Macam mana tau tu staf ebay?
  15. S

    Kenapa aku baru tau maksud perkataan "BYE"... SubhanAllah!!!

    kadang2 orang terlalu byak berimaginasi. dah bye tu maksud selamat tinggal, tak perlu lah ditukar ke bahasa lain utk mencari makna lain... kalau tak, begitu byk perkataan yg kita takleh gunakan... contohnya perkataan sembahyang berasal dari sembah Yang(nama satu dewa kalau tak silap)... tetapi...
  16. S

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    kena register skype dan install skype. lepas tu kena beli USD 10. rate bergantung pada negara, boleh check sendiri kat website skype.
  17. S

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    mungkin buyer pi report
  18. S

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    ebay tak marah pon... apa2 pon kena jawab secara jujur kat buyer tu... kalau tak betul, nanti buyer tu yang marah
  19. S

    Macam mana er..? Ebay..?

    semua bisnes ada potensi... cuma cara tu betul atau tak aja... kalau betul, tinggilah potensinya.. pastu kena rajinlah baca thread lama2...
  20. S

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    alamat tak lengkap sebab customer bagi tak lengkap or seller tulis tak lengkap? kalau customer bagi tak lengkap, customer perlu bayar utk resend la.
Top