Search results

  1. mysticmind

    Membuat Website Menggunakan Wordpress

    godaddy ada banyak kes. namecheap is better... nak murah beli domain tuh cari coupon diorang, dapat less. hosting, kalau blog untuk local, better cari local hosting. kalau baru nak berjinak2, elok cari semua local, tak payah pening kepala domain beli sana, pastuh nak point server sini bla...
  2. mysticmind

    Kenapa fungsi include tak berfungsi pada sesetengah server

    dah try tak : include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."nama-file"); atau kadang2 extension file tuh sendiri ada yang tak dienable utk include. try tukar pada .html or .php /.inc / .tpl / etc selain dari 1 jenis type.
  3. mysticmind

    Pasal domain ?

    elakkan cari hosting berjuta2 unlimited yang camtuh. sebab selalunya ia 'macam gampang' kalu beli jugak, nanti jangan bising web korang lembab nak mampos. :D
  4. mysticmind

    Joola Template-Travel & Tourism Theme

    *mysticmind like this.
  5. mysticmind

    Punca2 kenapa laman web lambat untuk dibuka?

    elakkan hosting yang 'unlimited bandwith' dan macam2 unlimited. sebab itu mmg adalah bende kelembapan.
  6. mysticmind

    website forum senang kena hack? Betul ke?

    selalu kene hack phpbb jer. masa aku pakai phpbb berkali2 kene kacau. sket2 nak patch, sket2 nak patch, banyak sangat lubang. khabarnya sampai skang. sbab tuh aku PANGKAH phpbb. kalau kirakan bukan hack sangat, tapi lebih kepada 'Injection'
  7. mysticmind

    [WTH] Website layout designer.

    header tu termasuk dgn action script button dan animated motion mula2 tu ke? boleh saja, tapi bende camnih mmg makan masa. selalunya interface header menu camtu di design total dalam flash supaya ringan dan fast load. dan beberapa trick lain (yang saya taknak dedah sini) haha.
  8. mysticmind

    Cara untuk buat action script

    belajar photoshop lebih afdhal.
  9. mysticmind

    Cara untuk buat action script

    sebenarnya istilah action script tuh adalah untuk adobe flash. untuk photoshop rata2nya di panggil 'photoshop action'. nanti saya try yang nih. :) senang jer tuh huhu. :D
  10. mysticmind

    Soalan berkaitan joomla! template

    joomla? tak payah la.. cuma popular di malaysia.
  11. mysticmind

    << Nak Upah Header Macam Ni, Urgent. Beri Harga Anda >>

    nak sebijik or better? :D font bawah tuh macam font myriad pro atau sejenis helvetia nue yang mungkin dah di stretchkan sikit heightnya.
  12. mysticmind

    Pelik tak?

    sebenarnya orang tak search url. orang cuma search keyword -> berita harian jika search url camtuh dalam box. dia akan list page2 yang popular dalam web tuh dan pastuh baru web2 yang popular yang ada link kepada anda.
  13. mysticmind

    biasa nak buat background music pakai apa?

    entah. ye la tuh kot.
  14. mysticmind

    ada siapa2 peminat2 BMW kat sini?meh tolong jap

    buat research cukup2 dulu . untuk local komuniti kereta2 berdasarkan jenama, sudah terlalu banyak sebenarnya. Contohnya : http://www.bmwclubmalaysia.com/ ratanya2 cukup dengan blog dan forum. Fungsi upload didalam forum juga adalah pelbagai. Soalnya mampu atau tidak server anda menanggung...
  15. mysticmind

    biasa nak buat background music pakai apa?

    terus terang.. selalunya saya akan tutup sepantas mungkin web/blog orang yang ada bunyi-bunyian secara background. sangat annoying dan back to tahun 90'an .
  16. mysticmind

    Fon Handwriting dalam web anda

    saya rasa lebih baik dan ringan menggunakan sIFR . http://www.mikeindustries.com/blog/sifr
  17. mysticmind

    salam,new projek.

    tepat sekali.. yang paling sukar ialah nak mengarang sebuah buku. kalau dah karang, baik jual sendiri. sesiapa pun akan berfikir begitu. :)
  18. mysticmind

    Dua background image! Tolong!

    sebenarnya takde masalah, anda boleh buat seperti dikehendaki tuh dengan menguasai CSS. kuncinya ialah 2 tag css bagi div. 1 - position -> absolute 2 - z-index -> integer attribute lebih besar untuk layer lebih atas. dengan faham 2 tag css tambahan diatas sudah memadai. tapi pun jangan la...
  19. mysticmind

    Sape pandai guna Adobe After Effect? ada kursus or PC x?

    sori la. saya selalu bz. tak sempat nak ajar orang lain. :D :D :D bleh tuh.. explore perlahan2 tutorial kat internet setambun. :D
  20. mysticmind

    post tidak keluar

    elakkan menanya soalan tidak jelas dan sukar difahami. wp? blogspot? bla bla bla? barangkali theme sudah rosak. database ada error. category adalah hidden? etc etc.
Top