Search results

  1. A

    Kisah Alang Keluar Dalam Surat Khabar!

    Dalam akhbar NST hari ini 11/5/07 mukasurat 12, ada berita mengenai trend usahawan internet sepenuh masa semakin berkembang di Malaysia. Gambar Alang sedang bekerja di ruang tamu rumahnya terpampang jelas! Selain Alang, Liew CF dan Gobala Krishnan juga ditemuramah. Tahniah Alang! p/s...
  2. A

    VCD Panduan Solat Ketika Sakit!

    Assalamualaikum semua, Baru-baru ini saya telah mendapatkan VCD Panduan Solat ketika Sakit yang telah diterbitkan oleh Jawatankuasa Surau TM (Telekom Malaysia). Setelah menonton sendiri vcd ini, saya dapati ianya amat bagus dan berfaedah untuk semua. Sungguh banyak maklumat dan ilmu yang...
  3. A

    Apek Gerai Yang Bertaraf Professional!

    Cerita pasal kreatif buat duit memang tiada penghujungnya! Cerita ini pun...saya sendiri tak pernah terfikir akan jadi sebegini akhirnya! Cerita ini saya dapat semasa menonton Astro channel 50 semalam. Kisahnya mengenai kehebatan seorang apek cina bernama Yang yg kerjanya menjaja...
  4. A

    Kenapa Kebanyakan Bisnes Susah Nak Capai Kejayaan?

    Rahsia utama untuk mencapai kejayaan dalam perniagaan komersial ialah ‘menjadi unik’. Seringkali saya mengulangi perkara ini kepada rakan-rakan bisnes dan juga pelanggan saya – anda mesti menawarkan solutions atau penyelesaian permasalahan dalam bentuk produk ataupun perkhidmatan yang belum...
  5. A

    Master Resell Rights & Resell Rights

    Aslmkm wangcyberian!! Secara dasarnya saya faham makna kedua-dua istilah di atas. Namun boleh tak kita bincangkan apa pro dan kontra tentang 'resell rights' ini terutamanya faedah kepada pemilik bisnes internet? Saya kurang faham bagaimana pemilik produk dapat keuntungan setelah beri...
  6. A

    Minta tolong!!!

    Assalamualaikum semua! Saya mula ikuti forum ni dari awal tapi baru join semalam. Saya dah kenal beberapa tokoh dari forum ni spt shuth, smartzul, suffian, saudagarmaya dll. Harap anda semua dapat tolong saya. saya baru je cuba-cuba belajar bisnes internet ni dan banyak yg masih kabur...
Top