Search results

  1. vtec101

    Apa kata saya bagi percuma software buat landing page?

    Terbaik TT. Sapa berminat buat unlimited landing page, tak perlu hosting, tak perlu download software (web-based) boleh integrate dengan mana-mana autoresponder, pm jer k. Lifetime account. P.S - Nak tengok demo, bleh cek my siggy :) P.S.S - Harga bleh tahan, tapi guna seumur hidup :)
  2. vtec101

    Siapa full time blogger sila angkat tangan ;-)

    Tak maju sbb tak fokus. Bila buat blog, kena pastikan niche apa yg kita nak fokus. Kalau blog pasal kucing, maka blog post semua mesti bersangkut paut dengan kucing. Pastu kena post 2,3 kali seminggu. Paling kurang pun 2,3 kali sebulan. Klau content kita fresh, original, dan yang penting...
  3. vtec101

    Siapa full time blogger sila angkat tangan ;-)

    Blog berpuluh tuan, tapi satu pun tak maju sbb tak konsisten buat content... jadi blogger ni kena sentiasa ghairah dlm apa yg kita buat, dan konsisten sharing blog post...klau tak, konfom tak menjadi...
  4. vtec101

    Siapa full time blogger sila angkat tangan ;-)

    Lagi best klau otai2 blogger dapat share 'habit' blogging masing2 setiap hari kat sini...
  5. vtec101

    Celcom pelan baharu yg menarik sungguh

    sikit lagi nak terbeli pakej tu, tapi slalunya benda yg kita sangka best, mesti ada catch... bila tgk betul2, kalau data abis dan nak topup, 1GB RM20. mahal tuu...Topup data xpax 5GB baru RM50. Tp klau penggunaan anda tak lebih dari kuota, suppose to be ok la. Lgpun ada free call unlimited kan...
  6. vtec101

    Ashadee shutdown @ tutup - korang sedih ke?

    Takpa...walaupun tutup, its a good effort by Mr Gobala :) P.S - Better die trying, than die with nothing
  7. vtec101

    Apa makna upgrade simkad ke.( tone plus , tone excel )

    Saya pilih Tone Plus :) TE, TP, OneXoX, apapun yang kita pilih, kita bukan saja kena jadi pengguna, tapi kena yakin dan percaya kat produk tu 200%.
  8. vtec101

    KONSISTEN - Kunci Kejayaan

    Betul tu TT. Saya share dalam konteks online biz. Walaupun 2,3 bulan masih tak nampak 1 sen pun, di sana lah kita harus lebih konsisten. Jangan berhenti buat marketing, iklan, content untuk blog, buat squeeze page dan setting autoresponder untuk kumpul list. Ingat, kebanyakan apa yang kita buat...
  9. vtec101

    40 inspirasi “soho” untuk usahawan internet yang bekerja dari rumah!

    Kalau nak mula buat home office, kena ada sebab yang kuat. Contoh; supaya tak lagi bersesak-sesak jem ke tempat kerja, jimat kos petrol, jimat masa (tempat kerja tak sampai 30 saat dari tempat tidur), dan yang paling penting, dapat luangkan lebih masa berkualiti bersama keluarga.
  10. vtec101

    Cara menghasilkan squeeze page dengan mudah untuk apa saja bisnes anda

    Ya, diijinkan. Kiranya bermanfaat buat semua warga WC. Bisa dishare buat teman-teman yg lain.:)
  11. vtec101

    Cara menghasilkan squeeze page dengan mudah untuk apa saja bisnes anda

    Di sini saya nak kongsikan video tutorial HD cara-cara buat squeeze page untuk mempromosikan apa saja bisnes anda samada online atau offline. Video Tutorial HD: Cara-cara menghasilkan squeeze page p.s - Video tutorial adalah dalam bahasa inggeris sebab target market saya adalah...
  12. vtec101

    Hosting Luar Negara Yang Reliable

    Ya, hostgator terbaik. Mmg byk hosting yg lagi murah, tapi menurut pengalaman, server selalu down. Tapi servis yg dah semakin baik saya nampak ialah Bluehost. So, kalau nak long-term, pilih la hostgator. p.s - kalau setakat nak buat 2,3 page laman web, rugi bayar hosting. Baik gunakan servis...
  13. vtec101

    Syarikat Hosting Bankrap Kena Hack

    No risk, no gain
  14. vtec101

    bagaimana nak tarik customer beli produk di internet

    Org tak beli tak semestinya org tak suka. Jangan direct pelanggan terus kpd produk anda. Direct ke squeeze page dulu, dapatkan email mereka. Lps tu boleh follow-up melalui autoresponder.
  15. vtec101

    3 Sebab Mengapa Kita Perlu Membina Senarai Pelanggan

    Membina list secara teknikal merangkumi; membina squeeze page, setting autoresponder, menulis follow-up email, copy-paste kod HTML. Tidak kira apapun bisnes yg anda buat secara online, teknikal ini tidak dapat anda elakkan, cuma dapat outsource dgn cara upah freelancer (bagi mereka yang ada...
  16. vtec101

    DIGI & MAXIS : Internet Unlimited!, Celcom Bila?

    Fixed line ada speed quota :) Selepas 1GB - 2GB, masih boleh surf unlimited, tapi speed dah jadi 64kbps - 128kbps...tu sbb ada jual Data Booster nak tambah quota. Maxis One Terms & Conditions - link di sini
  17. vtec101

    Menyelam 7 meter demi kerang bulu

    Kerja bahaya, income lumayan. Risiko tidak dapat dielakkan, tapi dapat dikurangkan :)
  18. vtec101

    Get Paid To Shop (Mystery Shopper) In Malaysia. No joke.

    Mystery shopper ni slalu kat U.S... ada jg ke kat Malaysia? Ceciter sket...
  19. vtec101

    nak cari bisnes online tak kena modal

    klau promote affiliate link secara percuma, semua orang boleh buat. Tapi lepas org klik link affiliate anda first time, slalunya dorang usha tp tak beli. So, once dorang klik exit, mereka hilang bgitu saja. So, msti ada cara supaya walaupun dorang exit, tapi anda masih boleh follow-up dorang...
  20. vtec101

    Berhati-hati dgn tawaran Kerja/biz dari rumah..

    Rasa tertipu, 1 hal. Tapi ada 'rahsia emas' yang kita tak tau melalui pengalaman tersebut... Cuba lihat apa 'punca' dan sebab anda tertarik kepada tawaran itu. Baca surat jualan mereka dan tanya diri, "Apa yang best sangat sampai aku dah tak sabar2 nak tekan butang Order/transfer duit online...
Top