Search results

  1. A

    salam.. ustaz.. sorila aritu.. aku kt umh mertua mase mu tepon.. tp tgk coding ok da, image da...

    salam.. ustaz.. sorila aritu.. aku kt umh mertua mase mu tepon.. tp tgk coding ok da, image da kuar da... bereh da.. no mu aku x sempat save.. hs lost last week.. de projek br nih.. projek newbie je.. (zul ums)
  2. A

    Salam Perkenalan daripada Faizul Noor.

    salam.. ustaz.. sorila aritu.. aku kt umh mertua mase mu tepon.. tp tgk coding ok da, image da kuar da... bereh da.. no mu aku x sempat save.. hs lost last week.. de projek br nih.. projek newbie je..
  3. A

    Wordpress over usage

    hoster tu just reseller, then mother host bg permission overselling. tu pun pas sign up br tau.. nampaknya memang kena tukar hosting la.. 1st time guna local provider, tp sedih.. well guys.. thanks..
  4. A

    Wordpress over usage

    belum lagi terfikir nk tukar hosting. Sebab nk support sesama sendiri.. tapi klu masalah berterusan, terpaksa la.. oleh sebab tak dapat solution gak, terpaksa la delete blog tu dan setup semula.. kalau terjadi lagi, memang terus tukar hosting lain.. pikir masalah ini, sampai biz pun jadi problem..
  5. A

    Wordpress over usage

    script lain xde masalah, masalah datang dari sini : /usr/bin/php /home/xxxxxxx/public_html/blog/index.php = 34%.. nak tanya, iklan dari nuffnang ada efek x masa loading. Biasanya klu pindah hosting, masalah biasa datang dari database.. so kene double cek database and config file..
  6. A

    Wordpress over usage

    erm nampaknya masalah x dapat solve lagi.. arini kene suspended buat sekian kalinya.. masih x tau lg masalah sebenar..
  7. A

    Betul ke Kemahiran Lebih Penting Dalam Bisnes Internet?

    kemahiran memang penting. walaupun modal ada, tp klu kemahiran takdak, sure tak jadi apapun.. walaupun takda modal, tp jika ada kemahiran, sure boleh jadi. senang cite, klu korang ade rm 1000.00 depan mata, apa yang ada dalam fikiran korang? nak menggandakan, nak menghabiskan, tau nk simpan...
  8. A

    Ejaaan Salah

    yup betul, biasanya typos ni sy gunakan untuk keyword dan description.. tak perlu libatkan content. cuma libatkan kat keyword sahaja. banyak gak membantu. ada gak tools yang memberi kita idea tuk wat typos ni, tp sy da terlupa letak mane.. klu ade, nanti sy post. memang berguna. dan menjadi...
  9. A

    Wordpress over usage

    thanks bro.. rasenye sy da boleh agak ape yang sdang berlaku.. tp x sangke dia efek banyak kt cpu usage..
  10. A

    Wordpress over usage

    cpu usage..
  11. A

    Wordpress over usage

    salam n hi.. saya ada masalah kat sini dan perlukan solution secepat mungkin.. mati akal da.. salah satu dari blog saya menggunakan enjin wordpress mengalami masalah. overusage sehingga melebihi 42%.. tindakan saya: membuang plugin, sehingga kini hanya ada 4 plugin yang basic. menukar theme...
  12. A

    ebooks murah

    nak ebook borong? cek sig saya.. ade yang free dan ade gak yang berbayar..
  13. A

    Urgent..Nak beli panduan bina laman web..

    Ermm betul tu, belajar sendiri memang lebih baik, sekurang-kurangnya mesti tahu at least basic html. Bukan ape, even outsource tau ready script pun kene gak di edit atau di kemaskini. Cube cek ini http://www.panduanhtml.com Sebab bila da ada basic, apa pun boleh jadi, sebab da paham.
  14. A

    teknik memasarkan produk digital market malaysia

    try n error merupakan kaedah terbaik utk blajar. sebabnya kita tahu kat mane silap dan kekuatan kita. market research, penyampaian (penulisan dlm ebook), dan promosi, adalah yang paling penting dalam sesuatu pembangunan penjualan ebook. Contoh: Jamal (ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja...
  15. A

    Pembayaran PPL RK : Sila cek nama anda

    erm camane la whitelist aku leh hilang ni.. rugi wei.. RK, xde perancangan nk wat tuk global nye ker? Cam mudah je nk cari 40 orang tu, tp kenape aku rase susahnye.. nampak sgt aku ni kekurangan ilmu.. hehe
  16. A

    ::Percuma:: Theme Web Jualan Menggunakan Wordpress

    wow.. syabas bro, satu lagi peningkatan dalam penggunaan wordpress kepada newbie..
  17. A

    Boleh Tolong Saya?

    Cikgu, content n tajuk niche yang cikgu pilih mmg cantik dan begitu berinformasi. Untuk menmbahkan lg seri n nmpak profesional, better cikgu beli hosting dan domain sendiri. Ini kerana cikgu boleh memasang template sendiri. klu cikgu perlukan bantuan untuk pemasangan script, sy bole tlg...
  18. A

    produk NOKIA pirate dah kena ban..

    walaupun series nokla ni ciplak dr nokia, tp jualan nye mmg laris.. hehe aku pun gune nokla n95 ni gak.. beli sebab dia dual simcard, dua2 boleh gune serentak.. dari jauh nmpak serupa je, da dekat br nmpak klon. tp aku tak syorkan korang nk beli coz function mmg basic sahaja. lebih banyak cons...
  19. A

    Ebook Dan Software Percuma sedia untuk di muat turun...

    Ok.. semuanya kembali seperti normal.. Terima kasih ilhamputra..
  20. A

    Ebook Dan Software Percuma sedia untuk di muat turun...

    sori ar.. br dpt ctc hosting. ada script yang melangkaui 25% cpu resources. lupe sy nk disable kan script tu.. Insyaallah dalam masa terdekat akan dperbaiki.. Sekarang ni tgh down, so terpaksa menunggu lg..
Top