Search results

  1. fajarhac

    Siapa yang ambil perkhidmatan buat app dan web

    Tetiba artikel bagaimana saya belajar buat android di blog jadi popular. Ramai yang contact tanya pasal buat programming, cara buat app dan ada juga yang minta buatkan. Biasalah, memang akan ada yang minta buat free, jujur saya tak kisah kalau app/web yang minta di buat tu untuk charity, tapi...
  2. fajarhac

    Daeibot akan hantar anda satu nasihat setiap hari

    Saya tertarik dengan fungsi telegram bot, jadi saya buat DaeiBot. DaeiBot ni sebuah (seorang? seketul?) telegram bot yang akan hantar nasihat ( terjemahan ayat al-quran dan hadis sahih) sekali sehari. Semua nasihat datang dari web nasihat yang saya buat sebelum ni. Tengok thread ni. Cara guna...
  3. fajarhac

    Aplikasi pengurusan wang untuk peniaga kecil

    Saya sedang buat satu aplikasi pengurusan wang. Aplikasi mudah je, tujuannya untuk membantu peniaga kecil mencatat perniagaan diorang dengan mudah guna handphone je. Inspirasi dapat lepas baca Panduan Peniaga Kecil tulisan Tun Mahathir. Saya tulis pasal ni kt forum saya klu sapa yang minat nak...
  4. fajarhac

    Masalah yang aku hadapi masa guna wangcyber 2015 ini

    Ada beberapa masalah yang aku jumpa masa guna WangCyber ni. Aku senaraikan kat bawah dan harap ada orang boleh tolong jawab. Aku akan edit post ni bila jawapan dah confirm. 1. Kenapa aku tak dapat notification bila orang reply thread yang aku tulis? 2. Butang search bertindan dengan butang...
  5. fajarhac

    Wanted Aku nak korang design logo, avatar untuk branding aku

    Aku tak de banyak duit, jadi RM10 ~ 30 je. Cara bayar : topup @ bank-in @ paypal. Apa yang aku nak? Aku nak korang design logo untuk brand fajarhac. Aku cadangkan logo berdasarkan huruf F, tapi terserah kepada designer. Fajarhac ialah blog pasal teknologi, programming khususnya. Tengok link2...
  6. fajarhac

    Cadangan dan komen untuk wangcyber yang baru

    Sebelum aku tulis komen atau cadangan, baik aku pasang insurans dulu. Segala cadangan dan komen adalah pendapat peribadi berdasarkan pembacaan dan perasaan. Serta pengalaman yang amat sedikit. Jadi kalau cadangan ini diambil kira, dan ditakdirkan tidak berjaya, aku tak bertanggungjawab. ###...
  7. fajarhac

    Wanted Saya nak perkhidmatan printing sampul duit raya

    Sape2 yang ada jual perkhidmatan printing sampul duit raya, sila bagitahu. Saya plan nak design sampul duit raya sendiri. Cuma nak printing saja. Saya tak cari internet atau kedai2 lagi. lepas ini baru cari, Utamakan WC dulu. Kalau ada jual, sila nyatakan harga dan saiz sampul. Kalau ada...
  8. fajarhac

    Jom berpakat buat web guna Laravel 5 dan sumber terbukakan di Github

    Jom Berpakat Buat Satu Web Iklan(classified) Sambil Belajar | WangCyber adalaha thread projek gagal dulu. Aku mulakan dengan beritahu kegagalan, sebab orang yang akan berjaya ialah orang yang bila jatuh, dia bangun balik. Tak gitu? Ini pula thread baru untuk mengajak sesapa yang nak belajar...
  9. fajarhac

    Forum rosak kah? tak dapat notification lah

    Tak dapat notifications untuk thread yang diikuti. Orang lain semua tak de masalah kah? Aku tengok what's new ada beberapa thread aku pun join, tapi tak pernah dapat notification. Sebelum2 ni, ok, 2-3 hari ni je.
  10. fajarhac

    Duit Kertas Malaysia grafik vektor

    Aku nak wat vektor grafik duit-duit kertas malaysia. Aku buka thread ni untuk tunjukkan perjalanan proses buat ini. Ni projek yang tertangguh, Alhamdulillah hari ni aku siapkan duit RM 100. Matlamat Buat vektor grafik duit-duit kertas malaysia. Iaitu duit RM 100, 50, 20, 10 5 dan 1...
  11. fajarhac

    Kenapa laman web forum atau komuniti orang kita tak berapa berjaya ?

    Aku mulakan dengan ayat, agak-agak kenapa SHUTH nak jual forum wangcyber? Aku belajar banyak melalui laman web forum dan komuniti. Contoh XDA-dev, stackoverflow, reddit, dan banyak lagi forum orang putih. Masa dulu, aku belum kenal lagi forum dan forum-forum orang kita popular sungguh. Aktif...
  12. fajarhac

    Jom Berpakat Buat Satu Web Iklan(classified) Sambil Belajar

    Assalamualaikum, Lama jugak dah tak masuk sini. Ingatkan orang tak aktif dah sini. Ade lagi orang rupanyer. Ok. Balik kepada topik. Aku nak ajak beberapa orang berpakat buat web classified. Website dengan iklan (mcm mudah.com, craiglist.com). Tujuannya, aku nak belajar untuk bekerja...
  13. fajarhac

    Lagi rm10 utk dimenangi dengan mudah

    Threads lepas saya buat pertandingan, rm10 utk 10komen. Tapi xberapa mendapat sambutan. Kali ini lagi mudah. Hanya share link dan menang. Kerja nya amat mudah, tapi utk menang bleum tentu ya. Baca syarat2 di cara2 di sini. Fahamkan, dan boleh lah mulakan langkah pm atau emel saya. Segala...
  14. fajarhac

    saya nak bagi rm10 untuk 10 komen

    Saya menghasilkan website debatremaja.com. Lihat web untuk tahu web ni pasal apa. Saya ingin membelanjakan rm100 sebagai isi kandungan awal dan percubaan awal web. Sesiapa yang berminat bleh pm saya. untuk maklumat lanjut sila ke blog.debatremaja.com Terbuka untuk 10 orang yang cepat. Hadiah...
Top